שאלה

yossis האחד

New member
שאלה

שלום רב! בתי בת 3 חודשים, נולדה במשקל 3950. יונקת. היניקות שלה מאוד מאוד קצרות (בין 2 ל-4 דקות בד"כ) ורק משד אחד בכל הנקה (כשאני מציעה לה שד שני להמשך היא פשוט מתעצבנת וכשאני מציעה מוצץ היא מיד נרגעת). משקלה כעת 6180. בטיפת חלב אמרו שהעליה לא מספקת בעיניהם ואני קצת חוששת. האם יכול להיות שהנקה קצרה כ"כ מספיקה לה? סה"כ היא רגועה בין הארוחות. לגבי הפערים בין הארוחות - בעקרון אינני מסתכלת על שעון וכשהיא רוצה אני מציעה לה (אבל היא בהחלט יכולה לפתוח פערים של 3 4 ו5 שעות). אודה לתשובתך! דרך אגב, האם זה נכון שיש חלב קדמי וחלב אחורי? אלמוג

../images/Emo23.gif עלייה במשקל

שלום אלמוג, על פי הספרות העדכנית, עד גיל שלושה חודשים עלייה טיפוסית במשקל היא 140 עד 170 גרם בשבוע. נראה בחישוב ראשוני שבתך נמצאת בגבולות העלייה הזו, אך אני מזמינה אותך לבדוק כמה שבועות בדיוק עברו. קחי בחשבון שיש לחשב ממשקל השחרור מביה"ח, או עדיף - מן השקילה הראשונה בטיפת חלב, שכן יש לעתים הבדלים משמעותיים בין המשקלים. איך מדדי היקף הראש והגובה? האם יש לבתך לפחות חמישה חיתולים רטובים ביממה (24 שעות)? אינני יודעת מה מצב היציאות - בגיל הזה, מספר היציאות ליום פחות רלוונטי, מאחר שיש תינוקות שעולים מטאורית במשקל אך יש להם יציאה רק אחת לכמה ימים. בהחלט ייתכן שיניקות קצרות מספיקות לה -תינוקות בגיל זה יכולים להיות יעילים מאוד. אך האם גם כשהיתה קטנה יותר היתה יונקת מעט כל כך? היום אנחנו פחות משתמשים בהגדרות חלב קדמי/אחורי. נכון שעקרונית, הרכב החלב בתחילת ההנקה שונה מהרכבו בסוף ההנקה, אך זהו תהליך ולא שיש מספר דקות מסוים שאחריו התכולה אחרת. באופן הדרגתי, תכולת השומן בחלב עולה ככל שנמשכת ההנקה, אך תינוק בריא יודע לווסת את צריכת החלב ואם מניחים לו לקבוע את התדירות והקצב, אין סיבה לדאגה (מדגישה: מדובר בתינוק בריא שנולד במועד וההנקה תקינה ומבוססת). נסי לתת עוד כמה פרטים בהתאם לשאלות, ונמשיך לחשוב יחד אם נראה שיש בעיה. בנוסף, אני מזמינה אותך להצטרף למפגשי ליגת לה לצ'ה, לשמוע מניסיונן של אחרות, לתרום מניסיונך וליהנות מחברת אמהות מניקות אחרות
בברכה, עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

yossis האחד

New member
עדי שלום

תודה על התשובה המפורטת! אנסה להוסיף מידע - שקילה ראשונה בטיפת חלב 3778 גובה 51 והיקף ראש 37 , בגיל חודשיים - משקל 5550 גובה 58 והיקף ראש 40. בגיל 3 חודשים רק שקלנו אותה וכאמור משקלה 6180. מאז שנולדה ינקה מהר מאוד (מקסימום 5 דקות רוב הפעמים אף פחות מזה). לגבי החלב הקדמי/אחורי - אני שואבת פעמיים ביום לאחר ההנקה. (לכן, השד מייצר יותר חלב ממה שהקטנה דורשת) ולכן, החשש שלי הוא שהיא לא מגיעה לחלב האחורי. לפי תשובתך הבנתי שחששי אינו מוצדק נכון? תודה רבה ושבוע טוב!!!

../images/Emo23.gif עלייה במשקל

לפי הנתונים שאת כותבת, בהנחה שחישבתי נכון
בתך עולה בהתאם לממוצע - 140 עד 170 גרם בשבוע. אכן שאיבות של פעמיים ביום לא נראות כגורם שיכול להפריע. אם את מוטרדת, אני מציעה שתתייעצי עם רופא/ת ילדים תומכ/ת הנקה. אם ירגיעו אותך, הרי שתוכלי להרגיע גם את טיפת חלב
ואם לא - חיזרי אלינו
בהצלחה! עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

למעלה