שאלה

shoshi1

New member
שאלה

בוקר טוב, תגידו, מהנסיון שלכם, מהזמן שמזמנים לקורס וכל הטררם , כמה זמן עד שממש מקבלים ילד לאימוץ? אני מדברת על הדרך המקובלת בארץ , לא הפרטית . (איך שאני מסתבכת עם המילים היום..) במילים אחרות , מסוף הקורס , כמה זמן יש להמתין בדרך כלל?

דליה.ד

New member
זמן המתנה

שוש, זמן ההמתנה משתנה ממשפחה למשפחה. אנחנו היינו בקורס של משפחות עם ילדים ביולוגים שרוצות לאמץ. משפחה אחת קיבלה ילד שלושה חודשים אחרי הקורס. אנחנו היינו הבאים בתור חודש אחריהם קיבלנו את הילדה. לגבי האחרים איני יודעת, אבל הייתה שם משפחה מעצבנת שכלב לא הייתי נותנת להם.

shoshi1

New member
../images/Emo6.gif

אולי זה מה שהם קבלו...תודה דליה על התשובה.

נעמי*

New member
זה ענין של היצע וביקוש

לנו ויתרו על הקורס כי היתה ילדה שהיתה זקוקה בדחיפות לבית אז קיבלנו אותה יחד עם התשובה שאושרנו לאימוץ...

מיכל@ל

New member
נעמי

יש אנשים שהשרות מזהה מיד כמשפחות נהדרות,אין לי ספק שכך היה במקרה שלכם

מיכל@ל

New member
שושי

בנוסף לדברים שסיפרו נעמי ודליה,יש גם חשיבות לצרכים של המשפחה [זוג או חד הוריות] ולרצון שלהם ולזמן המתאים להם. לא "יפילו" על משפחה שעדין לא מוכנה.

הזוג

New member
לשושי

משך הזמן מאוד תלוי כפי שכתבו לך ב"הצע" כמה ילדים מועמדים לאימוץ בתום הקורס . אבל במיוחד תלוי בכך שימצא ילד ההכי מתאים למשפחה כדי להקטין למינימום את הסיכון שהאימוץ יכשל בשל חוסר תאימות. אצלנו עבר כחודש מתום הקורס עד אשר הציעו לנו ילד. אבל ההכי חשוב זה שיודעים שמסוף הקורס זה בטוח שיהיה ילד. וכמה שהמשפחה מעמידה פחות סיגים, (ועל המשפחה להעמיד את הסיגים החשובים לה ולא לוותר בהם- כדי שיהיה אימוץ טוב), כך גם קצר זמן ההמתנה לטלפון המיוחל. המון הצלחה.

הזוג

New member
שושי היקרה

משך הזמן העובר מתום הקורס עד לקבלת ילד תלוי בהמון גורמים שאת רובם כבר היזכירו כאן. רצינו להוסיף שזה גם מאוד תלוי בגיל הילד שרוצים לאמץ (ילד גדול או עם צרכים מיוחדים - משך זמן קצר יחסית עד קצר מאוד) תינוק שנים... וגם מאוד תלוי במידת הסיגים של ההורים המאמצים, ומאוד חשוב לדעת היטב עם אלו אימוצים מסוגלים ורוצים להתמודד ועם מה לא. מעט סיגים פרושו זמן המתנה קצר יותר. בכל מקרה הדבר החשוב ביותר הוא שסיום הקורס פרושו שמרבית ההריון האימוצי הסתיים- נכנסים לטרימסטר האחרון- האימוץ כעת רק עינין של זמן. המון הצלחה מהזוג.

הזוג

New member
לשושי וחברי הפורום כך זה נראה כש

האינטרנט נתקע, חושבים שהתגובה לא עברה ופתאום יש שתי תגובות מעט שונות אבל ככה זה שמחברים שתי תשובות.

shoshi1

New member
תודה לכולכם!

אני מצפה בקוצר רוח להודעה ואשתף אותכם!

דליה.ד

New member
הגבולות או הסייגים

כל משפחה שמגיעה לשירות נשאלת איזה ילד היא הייתה מוכנה לקבל, אנחנו כמובן ידענו מראש שאנחנו יכולים לקבל רק ילד שנכנס תחת ההגדרה "ילד בעל צרכים מיוחדים". אז אולי זה ילד שנולד מכור לסמים, או חולה, או נכה, או ממזר, או עם אב ערבי ו...אתיופי. הציעו לנו לברר מה זה "הפטיטיס סי" בדקנו וגילינו שזו מחלת כבד חשוכת מרפא, אני מניחה שמאחורי השאלה היה ילד/ה אבל כמה שהלב נקרע לא יכולנו לקחת ילד כל כך חולה שמצריך אישפוזים ארוכים, ניתוחים, נכות ולבסוף מוות כאשר בבית יש לי עוד ילדים. זה היה לא פר כלפי המשפחה כזה עול. ילד כזה צריך הורים שיכולים להתפנות באופן טוטאלי עבורו. ולכן כעבור מספר שבועות הציעו לנו ילדה אתיופית קטנה בת שנתיים והשאר רשום בדפי ההיסטוריה המשפחתית ולכל מי שאומר "איזה מזל יש לילדה הזאת" אני עונה שאנחנו אלה שזכינו בגדול איתה!

למעלה