שאלה

rinat l

New member
שאלה

דבר שהיה: אני באוטו האדום נוסעת והטסטר אמר לי לפנות ימינה, הייתי על הנתיב הימני כך שלא הייתה לי בעיה לאותת ולפנות ימינה. האוטו הירוק עצר בנתיב הישר היה לו רמזור אדום, אחריו היה האוטו הכחול גם עמד אך נטה לכיון ימין ואותת לימין. למרות שהיה לו מקום לצאת מהנתיב הישר ולפנות ימינה ואף אחד לא הפריע לו גם לא אני, הוא לא עשה זאת אלה נשאר כמו שהוא. מה הייתם עושים? ממשיכים לנסוע ימינה בהנחה שהאוטו הכחול בכלל לא מפריע לכם לעשות זאת או, נעצרי ומחכים שלאוטו הירוק יהיה ירוק, הכחול יסע ואז אתם?

gilgula

New member
אם אני לא טועה

הזכות קדימה היא שלך ... מן הסתם נוסעת לאט עם יכולת לעצור במקרה שהרכב הכחול יפתיע ויחליט לעבור.

NewUser4

New member
תשובה

באם הרכב שחוסם לך את הנתיב משאיר לך מקום מספיק לעבור, ונותן גם זכות קדימה (כפי שהוא צריך), אין שום מניעה מלעבור בזהירות. אם הרכב הנ"ל מנסה להדחף, ומראה סימנים של חוסר סבלנות, תני לו להכנס, ותרי על זכות הקדימה במקרה כזה. עדיף לוותר על זכות הקדימה מאשר להסתכן בתאונה עם נהג טיפש. אם הרכב חוסם לך את הנתיב ואין לך מקום לעבור, ואותו רכב לא זז, אז אין ברירה ויש להמתין.

rinat l

New member
אממ..

זהו.. שהיה לי מקום והוא לא הראה שום סימנים של חוסר סבלנות.. בקיצור, הכשילו אותי על זה בטסט פנימי, שלא נתתי לו כביכול זכות קדימה. תודה רבה לכולם

rinat l

New member
היה הבא

היום. עברתי.... ועוד הוא החזיר לי את הכסף של הפנימי של היום....... בתענה שהשתפרתי ואני חיילת

למעלה