שאלה...

דן54

New member
שאלה...

החוק החדש שיצא שחייבים שיהיה ווסט זוהר בכל רכב. ווסט של מד"א או של כיבוי תופס? או שצריך לקנות את הצהוב המגעיל הזה?

lilush3333

New member
וסט של מד"א בהחלט תופס

רצו אפוד זיהוי זוהר האפוד זוהר? כן יש עליו מחזירי אור? כן אבל לדעתי זה יהיה קצת מטעה אם בנאדם שלא קשור למד"א או למכ"א ילבש אפוד של בנאדם שמייצג את המוסד הזה אבל נראה לי שזה לגמרי תופס

אפוד זיהוי זוהר

האפוד המוגדר בחוק הוא אפוד צהוב בעל מאפיינים ספצייפים, השאלה היא האם יש בחוק הגדרה לאמצעי הזיהוי של שירותי החירום. כל קשר בין האפוד שלנו לבין האפוד שהוגדר בחוק הוא מקרי בהחלט

New member
דווקא להיפך

לאפודים הזוהרים יש תקן (שקובע בין השאר את הצבע ואפשרי גם צהוב גם כתום וגם צבעים זוהרים אחרים). אפודי מד"א עומדים בתקן (אפילו עמית פרסם מכתב המאשר את זה לאחרונה) ולכן בהחלט ניתן להשתמש בהם בהתאם לחוק החדש. אבירם

../images/Emo13.gif

על פי הבנתי האפוד המוגדר בחוק הוא צהוב מה שעמית הביא הוא מכתב מטעם מדא אל עובדיו ומתנדביו, אני מניחה שמדובר במכתב שהוצא בעקבות יעוץ משפטי זה או אחר ועדיין השאלה היא האם קיימת בחוק הנל התייחסות ספציפית לצוותי החירום או שמדובר כאן כמו שאמרת בכך שהאפוד עומד בתקן.

razidan

New member
חבר'ה.. קצת הגיון.

השאלה אם הוסט של מד"א עומד בתקן של החוק נשאלת המון פעמים, אבל, חשבו לרגע: החוק מדבר על וסט שצריך ללבוש בכבישים בין עירוניים במצבים שצריך לעצור בצד הכביש. עכשיו - קחו לדוגמא שהרכב שלכם מתקלקל בכביש בין עירוני. אתם יוצאים מהרכב ולובשים וסט.....של מד"א? זה עלול להסיט את תשומת הלב של הנהגים. זה הרי ידוע שכשהנהג הישראלי המצוי רואה תאונה הוא מאט, תשומת הלב לכביש פוחתת ותאונות נוספות עלולות להתרחש. כשנהג יראה רכב וחובש מד"א לידו, זה יכול לסכן את הנהג שיצא מהרכב ואת הנהגים האחרים בכביש. בסוף יוצא שוסט (בעל תו תקן) שהיה אמור לשמור על הבטיחות בכביש, רק מסכן יותר את עוברי הדרך. קצת הגיון. שבת שלום לכולם ושבוע רגוע.

תאמת את האפודות הזוהרות לקחתי

מהמשא"ז ירדו להם הכתוביות של המשטרה אז לא היה להם שימוש אז לקחתי אותם לרכב של אבא שלי ורכב של אחי

ד"א הייתי עכשיו במשטרה וראיתי הודעה

שלשוטרים לדוגמא חל איסור גורף להשתמש בוסטים של המשטרה ברכבים הפרטיים שלהם...

כן רומן אבל..

אבל כפי שציינתי לאותם האפודות הזוהרות ירד הכיתוב של המשטרה שהם כבר לא משטרתיות אז אין בהם שימוש

lilush3333

New member
הוא אזור נגב מד"א מצפה:)

והולכים לסגור להם את התחנה עוד מעט!! חה חה חה רומן שתוק.

למעלה