שאלה

sammy s

New member
שאלה

ב - d&d מהדורה 3 איך מחשבים את נקודות הנסיון? אם אפשר להפנות אותי לעמוד הנכון בספר השה"מ באנגלית, זה גם יעזור מאוד תודה!
 

t3h d00d

New member
אני לא זוכר

את העמוד. זה עובד לפי chalange rating. נסה לחפש cr או experience בindex בסוף הספר.
 
יש איזו טבלה

שמוחבאת אי-שם בספר הכללים לשה"מ. בעיקרון אתה לוקח את דרגת האתגר של המפלצת, משווה אותה לדרגה של החבורה, ואז מקבל איזה מספר שאמור להתחלק לפי החברים בקבוצה. לפי איזו נוסחה מתמטית לא ברורה כל 13.333 היתקלויות במפלצות בדרגת האתגר שלך אמורות להעלות אותך בדרגה. אבל העיקר שמספרים לנו שזו שיטה פשוטה...
 

Nihau

New member
אצלי זה פשוט יותר

זה עובד בערך ככה: חוויתם מספיק מאז הפעם האחרונה שעליתם דרגה- עלו בבקשה דרגה נוספת וחכו עם מיומנויות וכשרונות חדשים עד לעיר הקרובה בה תשהו לפחות חודש.
 
זה חוסך את הטרחה

ונראה לי שזה מה שהרבה אנשים עושים. אבל כמו שכבר ציינו בעבר, נוצר מצב של שני משחקים מקבילים שביניהם אין שום קשר - באחד יש הרפתקאות ועלילה, ובשני יש התעסקות במספרים שלא קשורה כלל לעלילה. מכיוון שהחלק של העלילה לפעמים מעניין יותר ומעיק פחות, הרבה אנשים בכלל מוותרים על הפן הטכני של מו"ד.
 

tapas tapas

New member
אולי אתם מגזימים?

אני אישית מעדיף שיטה שאין בה דרגות. אבל אני עדיין אוהב להתעסק עם המספרים. להתעסק עם מיספרים זה לא אומר בהכרח שזה משהוא מסובך, אלא פשוט צריך להיות קצת קפדן. להקפיד לסמן V ליד היכולת שאיתה ביצעת בהצלחה אתגר מסויים, מה שמקרב אותך לשיפור היכולת. זה לא מסובך, זה פשוט דורש איזשהיא משמעת קטנה, אבל זה ממש ממכר.
 
כידוע לך אני משתמש בBRP

ובה שיפור הכשרונות די דומה למה שציינת. כך גם פיתוח הדמות מבחינה מכנית קשור לעלילה - אף פעם לא הבנתי למה דמות מו"ד צריכה לרבוץ חודש באיזו עיר כדי להשתפר במקצועה וגם לקבל כשרונות חדשים מהאוויר.
 

Nihau

New member
בדיוק לא כך!

תבין מה באמת כתבתי- אל תסלף. הם מעלים את כל מה שהם התאמנו עליו וביצעו ללא בעיה בו במקום. מה שאמרתי להם לחכות לעיר הם מיומנויות חדשות וקסמים חדשים שהם רוצים ללמוד ואז הם לא סתם רובצים בעיר! הם עוברים פגישות שלמות בללמוד את המיומנויות החדשות הללו- במשחק תפקידים! קארה רצתה ללמוד ציור מפות וניווט- שיחקתי איתה את החושדש של האימונים המפרכים תחת מאסטר קפדני ועוד לפני כן שיחקנו את מציאת המאסטר ואחרי כן את המבחנים שהיא עברה כדי לקבל אישור שהיא אכן מוסמכת ורשאית לצייר מפות. זה היה בערך 4-5 פגישות! רק כדי ללמד דמות עוד מיומנות! היא לא סתם "רבצה" בעיר חודש!
 
שימי לב לשרשור

התגובה שלי היא להודעתו של טאפאס, ומתייחסת לפרקטיקת המו"ד המוכרת, בה דמויות לומדות כל מיני דברים ב"זמן מת" שמקביל למשחק.
 
שימי לב לשרשור

התגובה שלי היא להודעתו של טאפאס, ומתייחסת לפרקטיקת המו"ד המוכרת, בה דמויות לומדות כל מיני דברים ב"זמן מת" שמקביל למשחק.
 

ננסק

New member
פשוט מאוד

בספר השה"מ בעברית הטבלה מופיעה בעמוד 38, וההסבר על מענקי נקודות ניסיון מתחיל שני עמודים לפני כן. זה אמור להיות מאוד קרוב לכך גם בגרסה האנגלית.
 
למעלה