שאלה ,

michalrozen

New member
שאלה ,

הייתי רוצה שתעזרו לי למצוא מידע על העיר Czemierniki על חיי היהודים שם , איך הם חיו וכו' ועוד שאלה האם יש הבדל בין שם המשפחה gricmacher לבין grycmacher? תודה מראש.

היכן העיר../images/Emo35.gif מה את מחפשת../images/Emo35.gif

שלום, מיכל! לא כולם יודעים היכן נמצאת כל עיר, ולכן אחד מן הכללים הבסיסיים בשיח הגנאלוגי הוא להצמיד את שם המדינה בה נמצאת העיירה כיום. אם את מתכוונת לעיירה בשם זה, אשר נמצאת בפולין, אזי בפנקס הקהילות, פרק ז', ישנו חומר (מועט) על עיירה בשם זה. החומר אינו מקוון, ועלייך לגשת לאחת הספריות כדי לקרוא בספר. שימי לב כי בפולין יש שתי עיירות בעלות שם זהה לשם שציינת (לא חיפשת שמות דומים), ולכן - בכל הנוגע לפולין, אבל גם לגבי מדינות אחרות - תמיד כדאי לתת "סימנים מזהים" נוספים, ובפרט את האזור בו שוכנת/שכנה העיירה. יבואו וודאי מומחי פולין וימשיכו לסייע. ולגבי שם המשפחה - ניתן לומר כמעט בוודאות שכן, מדובר באותו שם בתעתיקים שונים. ארנון

talia olav

New member
מאחר שהתיישבות היהודים בצ'מיירניקי

(שבמחוז לובלין) נאסרה במשך 240 שנה (1622-1862), הקהילה היהודית בה היתה קטנה מאד עד ראשית המאה ה-20. לכן אין עליה כנראה חומר רב. בארכיון המרכזי לתולדות העם היהודי הכפר אינו מוזכר. מאידך, ב-JRI יש כ-70 תעודות של גריצמאכר מהמקום וסביבתו. הזמנת התעודות עשויה לשפוך אור על חיי המשפחה: מהו תהליך "התפתחות הקריירה" של אבות המשפחה, כמשתקף מתעודות הלידה של הילדים, מהו הרכוש שנותר עם הפטירה (אם מצויין), גיל הנישואין, וכדומה.

michalrozen

New member
שאלה נוספת =)

קודם כל תודה רבה לך על המידע =)) דבר שני רציתי לשאול שאלה ,כשחיפשתי ב JRI על גריצמכר באמת מצאתי תוצאות , אבל לא מצאתי שום שמות שידועים לי , יכול להיות שחסרים שם עוד שמות ? ואם לא היכן אני יכולה למצוא את השמות של דור אחד לפני? כי אז אולי אני כן אמצא את השמות בJRI ? תודה מראש

talia olav

New member
נדמה לי שקיים קובץ עבור העיירה

עם אינדקסים מהשנים 1875 ואילך (לכל המאוחר עד 1904) - ראי את דף העיירה. כדאי לך לכתוב אל רובין מגיד ולאמת זאת איתה. אם הדבר נכון, תוכלי לברר איתה מתי הקובץ צפוי לעלות ל-JRI, כמה פעמים השם גריצמאכר מופיע בקובץ, ומהי התרומה המינימלית שתאפשר לך לקבל את כל הקובץ כבר עתה, לפני שהוא עולה ל-JRI. באמצעות הקובץ תוכלי גם להזמין תעודות דרך המערכת האוטומטית של ה-JRI. עבור תעודות משנים מאוחרות יותר מ-1904, תצטרכי לכתוב ישירות - בפולנית - לארכיון בלובלין.

Ohle74

New member
Grützmacher

זה הכתיב הגרמני המקורי של השם (את משתמשת בתעתיקים פולניים) (ניתן להחליף את ה-ü ב-ue
Gruetzmacher). עוד מידע על השם כאן: http://www.ancestry.com/search/SurnamePage.aspx?html=b&ln=Gruetzmacher&sourcecode=13304 נסי גם את הגירסה הזאת ואולי יהיו לך גילויים.

למעלה