שאלה!

Shaaachar

New member
שאלה!

התחלתי לקרוא את הספר הראשון, הגעתי לספר השני, וסיימתי גם אותו. את שניהם סיימתי בשבוע. את הספר הראשון והשני כבר היה לי בבית...ובאתי לקנות את הספר השלישי
!!!! ואיכסה!!!!!!!!!!! כל הספרים הישנים נמכרים במעין "מהדורת זהב" כזאת ויש כריכה שונה וקשיחה כזאת...ואיכסה!!!!!! אני לא יודע איפה להשיג את הרגיל..
מישהו מכיר חנות?

אם לא בא לך לקנות -

תשאיל מהספרייה. [חנהההה
תמיד כשאני עובר ליד הספרייה אני נזכר בךךךךך
]

נצל"ש - שאלה חשובה! + תשובה

קודם התשובה: לפי דעתי עדיף את הקשיח לא?! לא יודע.... אבל חייב להיות, או שמישהו ימכור לך... והנצל"ש: אולי אמרו את זה, אבל אני עדיין לא יודע, ממי פטוניה קיבלה את הצרחן בספר החמישי?! ומה הוא אומר?! זה מה שדמבלדור הסביר בשישי?!

היא קיבלה אותו מדבמי,

הארי אומר את זה בסוף החמישי לדמבי, משהו כמו "רגע, אתה שלחת לדודה שלי את הצרחן בקיץ" או משהו כזה. ומה זה אומר? עוד לא יודעים.

gdisrael

New member
כבר יודעים מה זה אומר

הוא מסביר את חלק בשישי וחלק בחמישי ... אז
קצת... הוא אומר שבגלל שאמא של הארי כישפה אותו בכישוף אהבה ושתגן עליו בדמה (דמה של אמו של הארי) ובגלל שהדם שהכי קרוב לדמה של אמו זה הדם של הדודה פטוניה, ובגלל זה דמבלדור העדיף מכל מיליוני האפשרויות שהארי יהיה אצל הדודה שלו - פטוניה... ובגלל זה גם מחייב אותו לחזור אליהם כל קיץ.. כי שמה הוא הכי מוגן מוולדמורט (אבל אני עדיין לא מבין מה הכישוף כבר עוזר כי אחרי הספר הרביעיע לוולמורט הארי יש אותו דם
) בכל מקרה, שמה הוא הכי מוגן ושמה הוא צריך הליות ובגלל זה גם דמבלדוןר אומר ל הארי להבטיח שהוא יחזור לבית פריווט.. וגם בסוף השישי הארי אומר שהוא חוזר לדרך פריווט רק בגלל שהוא הבטיח לדמבלדור לחזור לשמה- כי שמה הוא הכי בטוח !

../images/Emo58.gif

כל עוד הוא קטין הוא בטוח שם. ו.. לא יודעת, נראה לי שהוא שלח לה עוד מכתבים. בגירסה החמישית באנגלית רשום remeber the last, ז"א שחוץ מהצרחן היה את המכתב ה"אחרון", ומכאן - לפני אחרון. לפחות שלושה מכתבים פטוניה קיבלה מדמבי. כלומר, יש עוד מה לגלות בנושא הזה. ולזה התכוונתי כשאמרתי שאנחנו לא ממש יודעים מה זה.

ToryMaster

New member
לא דווקא

"אחרון" כול להיות גם "הקודם", כלומר המכתב הקודם שקיבלת ממני, יכול להיות שלא היו יותר משניים, למרות שיש לי תחושה שכן היו.

BabyBoy1

New member
../images/Emo58.gif

המכתב הקודם זה המכתב שדמבלדור השאיר להם עם הארי על המפתן הדלת כשהארי היה בן שנה.

gdisrael

New member
אוףף לא יודע למה זאתי מחקה לי את הה

ההודעה אבל נגיד ... בכל מקרה ... היו עוד מכתבים.. רולינג אמרה את זה בראיון שלה ... זכרי את הקודם דיבר על המכתב האחרון שדמבלדור שלח לפטוניה... הזה שהוא שלח בפרק הראשון בספר הראשון "הילד שנשאר בחיים" , ורולינג בעצמה אמרה שהיו עוד מכתבים לפני ... והיא גם שהיא נשאלה אם פטוניה היא קוסמת אז היא אמרה שלא אבל נגלה עליה מיני דברים חשובים בספר השביעי ויש בה משהו מיוחד !

אף פעם לא הבנתי את זה..../images/Emo58.gif

גם ככה הוא לרוב הולך למחילה או למקום אחר אחרי איזה שבוע שבועיים...

דנקי

New member
זה היה מדמבלדור...

שהזכיר לה את העבר, ז"א שבכל זאת היא לקחה אותו ממפתן ביתה כשהיה בן שנה... בוא נגדיר את זה ככה: "המתחיל מצווה אומרים לו- גמור"....

תשובה

אמרו את זה בחמישי כבר דמבלדור שלח לה את הצרחן כיוון שחשב שהיא צריכה תזכורת קטנה למה שהוא כתב לה במכתב כשהוא הניח את הארי הקטן במפתן דלתה

כן (עלול להכיל ../images/Emo58.gif)

דמבלדור שלח את הצרחן והוא הסביר בספר השישי למה- בגלל שפטוניה יודעת שהארי יהיה הכי בטוח אצלם כי פטוניה היא דודה של הארי- אחות של אמו, והרי אמו הקריבה את חייה בשבילו (אתם יודעים, כוח האהבה וכל זה) אז בגלל זה דמבלדור חושב שהארי יהיה הכי בטוח אצלה וכשורנון איים להעיף אותו הוא שלח לה את הצרחן כדי שתזכור את העניין הזה. קפיש?!

meital f

New member
חי זקנו של מרלין

זה בידיוק מה שבאתי לשאול גם אני רציתי לדעת

למעלה