שאלה

world changer

New member
שאלה

ביום שישי עשיתי את מבחן טובה. עשיתי רק את החלק הראשון מאחר ולא היו יותר מדי טעויות ולא נזקקתי לחלק השני. מה קורה עכשיו? עד כמה המבחן אמין? אחרי הכל הבעיות עדיין קיימות (לא מצליחה לשבת וללמוד, אפילו לא לעסוק בתחביבי קריאה או לימוד דברים שדורשים ישיבה ולמידה כלשהיא). אולי מישהו יודע היכן ניתן לעשות אבחון דידקטי/פסיכודידקטי שמתמחה בבעיות קשב וריכוז? (בהנחה שזאת הבעיה בכלל..) יומטוב..

05 מיכל

New member
טובה חייב לכלול את שני החלקים

אחרת הוא לא נותן מידע מספיק ברור. הרי גם אם התוצאה סבירה, עדיין ייתכן שעם רטלין היא תהיה משמעותית יותר טובה. יחד עם זאת, ייתכן גם ש ADHD לא יתגלה בטובה. משום כך טובה איננה אבחון אלא רק אמצעי עזר באבחון. עלייך לפנות למומחה להפרעות קשב - פסיכיאטר או נוירולוג או פסיכולוג קליני, שהתמחה בהפרעות קשב - לאבחון מלא.

world changer

New member
בכל המקומות שביררתי בהם לגבי

טובה (עוד לפני שעשיתי את המבחן) אמרו לי שזה 2 חלקים.. אם בחלק הראשון לא עשיתי למשל טעויות- אין סיבה לעשות את החלק השני כי לא יהיה את מה לשפר. זה פועל אותו הדבר אני מניחה עם מספר הטעויות מזערי יחסית... אני מניחה שכאן אני נכנסתי. העניין הוא שאני לא בטוחה אם הבעיה נובעת מADHD מאחר ואני כבר בת 21 ובחיים לא אובחנתי בעבר. יש לי בגרות מלאה ותמיד נחשבתי "חכמה אך עצלה". רק לאחרונה הועלתה אפשרות לעשות אבחון ולשלול אפשרויות אחרות מלבד עצלנות- שמונעים ממני מלהצליח ללמוד ולהתרכז.. החלטתי להתחיל ממבחן טובה- ובמקרה ולא יתגלה כאן שום דבר, לנסות אולי לבדוק את המצב בכלליות ולאו דווקא הפרעות קשב וריכוז. לכן שאלתי כרגע על אבחון פסיכודידקטי (או רק דידקטי, עוד לא גיליתי את ההבדל במלואו). אני מאיזור המרכז. אשמח לתגובות נוספות. כבר נואשתי מכל העניין.

05 מיכל

New member
תמיד נחשבתי "חכמה אך עצלה"

נשמע כל כך ADHD!!! אם תצייני אזור מגורים וקופ"ח, אולי יהיו המלצות איפה לעבור אבחון מלא. וזכרי שהאמינות של ה"טובה" היא חלקית. לא את כל המאפיינים של ADHD היא בודקת. לגבי אבחון דידקטי - אני לא מתמצאת. יש רבים שפונים ל"ניצן".

world changer

New member
דווקא בגלל הבגרות המלאה

ועוד המורחבת (5 יח"ל פיזיקה, כימיה, מת' וכו') אמרו לי שכנראה שאין לי הפרעות קשב וריכוז- ושלא הייתי מגיעה לזה אם היו לי בעיות... העניין הוא שהייתי בכל המקצועות האלה, אך לא באמת למדתי אף פעם בזמן השיעורים עצמם או למבחנים. דבר שמן הסתם פגע לי בציונים באופן משמעותי (עכשיו צריכה לשפר ברב המקצועות).. במת' למשל ניגשתי רק ל3 היח' לימוד בסוף, וגם בהן הציון היה מאד נמוך. אך עדיין זאת הייתה הטענה. אני מחולון... קופ"ח מכבי. הבנתי שניצן מאד יקרים

05 מיכל

New member
מי שאמר לך פשוט לא ידע מה הוא מדבר

יש אנשים שפשוט לא קולטים מה זה הפרעת קשב. אז הם חו8שבים שאם הצלחת ללמוד מקצועות שנחשבים "קשים" סימן שאין לך הפרעת קשב. הם מדברים שטויות גמורות. יש לך כנראה מנת משכל מאוד גבוהה, ולכן בכלל שרדת במקצועות האלה למרות שכמעט לא הצלחת להקשיב. אני כמעט מוכנה להמר שדווקא במקצועות שנחשבים "קלים" כמו היסטוריה, היה לך יותר קשה לחפות עם השכל על חוסר הריכוז. נכון? במקצועות ה"קשים", החשיבה ההגיונית תופסת אחוז לא מבוטל של העסק. ואותה יש לך בלי-עין-הרע בשפע. אבל בהיסטוריה, כשצריכים לשנן הרבה עובדות יבשות לפני שאפשר להפעיל עליהן קצת היגיון לרפואה - שם בוודאי היה לך יותר קשה. אוף, מעצבנים אותי אלה שבכזאת קלות "לוקחים ממך את הזכות" לבעיה אובייקטיבית, כי לא מסתדר להם בראש זה שאת הרבה יותר מבריקה מהם עם בעייה ביכולת למידה. הם לא קולטים שמנת משכל היא רק חלק מהיכולות הדרושות ללמידה ממשית. אז יותר קל להם להגיד "עצלנית". אני יודעת שאני מדברת קצת לא ברור. זה מפני שאני מחוממת על הטיפוסים האלה... לגבי אבחון: מה שאפשר לקבל דרך מכבי זה אבחון של ADHD. על פסיכודידקטי אני לא יודעת. האבחון של ADHD הוא בהדסה עין כרם אצל דר' יפתח בירן. צריכים לקבוע תור אליו למרפאת קשב, ואז לבוא עם הכרטיס המגנטי של מכבי.

world changer

New member
מה בעצם האבחון של ד"ר בירן

כולל? איך הוא מבצע את האבחנות? (כי מניחה שלא מדובר פה בטובה) תודה על התגובות מיכל :)

05 מיכל

New member
לא עברתי אבחון אצלו...

אבל: א. יש בפורום הזה או בפורום של המבוגרים מישהו שאובחן אצלו. אולי ב"חיפוש מתקדם" תוכלי למצוא מי זה ולשאול במסר. ב. אבחון רציני יכול בהחלט לכלול טובה, אבל את שני החלקים. (ואני לא ממש השתכנעתי מההסבר על מיעוט שגיאות - אם הבנתי נכון, בטובה מודדים לא רק שגיאות. אבל שוב, גם את זה לא עברתי בעצמי או עם ילדיי, ואינני יודעת.) ג. אבחון כולל בד"כ שיחה ארוכה ומילוי שאלונים, בדיקה רפואית (שמיועדת לשלול בעיות אחרות שעלולות לגרום לסימפטומים דומים) ולפעמים... טובה.

world changer

New member
שאלתי בכדי לדעת אם אצטרך

לעשות אבחון דידקטי או פסיכודידקטי בלי קשר לאבחון של ד"ר בירן.. סבך הכל מדובר פה בסכום כסף לא קטן- ולא הייתי רוצה לעשות ולגלות לאחר מכן שעשיתי לשווא.

05 מיכל

New member
תאמת...

אם יש לך בגרות מלאה למרות שלא הצלחת לשבת ולהתרכז, אז חוץ מזה שבטוח יש לך מנת משכל מאוד גבוהה, חוץ מזה אני מהמרת על כך שאין לך לקות למידה רצינית מעבר לקשיי הקשב עצמם. נראה לי שאילו היתה לך גם לקות למידה רצינית לא היית מצליחה לעבור מבחנים בכתב בלי התאמות ומבלי שהיית הרבה בכיתה או השקעת יותר מדי בשיעור בית. אבל זה כאמור ניחוש, שמתבסס על עברי הפלילי כמורה בתיכון...

world changer

New member
כן אני בספק אם יש לקות

למידה אחרת באמת.. אין לי בעיות בכתב (בעל פי אכן מתבטאת הרבה יותר טוב, אבל לא ברמה של לקבל הקלות למשל, כי סך הכל הסתדרתי עם מה שהיה). סתם אין לי מושג מה ההבדל כל כך בין הדידקטי לפסיכודידקטי... ושלחתי לדר' בירן מייל- אפילו ענה עכשיו מחכה לתשובה אחרונה וכך אגיע להחלטה מה לעשות באמת המון תודה לך :)

world changer

New member
ענה אפילו על מספר הודעות:)

עיינתי פה בפורום.. מצאתי קישור ל"הדסה" בירושלים- לדף שמסביר עליו ספציפית. שם היה את המייל שלו איפשהו (אשמח לבדוק ולתת אם יש ביקוש). האמתי שגם תשובתו לא ממש סיפקה אותי. סוג של "תעשי אבחון דידקטי אם הוא בודק מספר פרמטרים"- ולא ממש הבנתי מה זה אומר. בכל אופן לא היה לי נעים להציק לו יותר מזה לגבי זה :) נראה לי שאני אברר פשוט באופן יותר נחרץ מה ההבדל בין אבחון דידקטי לפסיכודידקטי- ואז אקבע אצלו תור.. תודה על הכל :)

למעלה