שאלה

גבי87

New member
שאלה

המלווה חייב להיות בנאדם שנוהג באופן קבוע או יש לו הכרות עם הרכב עליו נוהג הנהג החדש אותו הוא מלווה?

Daemonlior

New member
הערה קטנה:

מומלץ במיוחד.. אבל (!) בחודש האחרון כדאי שתסע קצת בלי המלווה הקבועה, או עם מלווה שאין לו מושג בתפעול הרכב.. זה נותן הרגשה שונה לגמרי.. אני לדוגמא, שרגיל לנסוע עם אבא על האוטו שלו, לפני כמה שבועות נסעתי עם אמא פעם אחת, והרגשתי הרבה יותר טוב.. שאני לא צריך שאבא יציל אותי עם איזה אמברקס וכו'..

NewUser4

New member
אגב "אמברקס".

העניין הזה שהמלווה יכול להרים בלם יד (אמברקס זה סתם עיוות של הנד-ברייק מאנגלית) מאוד שגור בפי הרבה אנשים משום מה. מעשה שכזה הוא מאוד מסוכן. אין, בשום פנים ואופן, להרים את בלם היד בעת נסיעה.

Daemonlior

New member
הממ..

באמצע נסיעה? מעולם לא אמרתי דבר כזה.. אבל בזינוקים, ובחדים שביניהם, זה הציל אותי פעם אחת.. לגבי האמברקס, אתה מוזמן לקרוא כאן

adidas88

New member
למה?

אני נהגתי עד היום עם 5 מלווים שונים וכל אחד תרם לי משהו אחר. לדעתי זה מאוד תורם לנהוג עם מס' אנשים שונים עם אופי שונה ותגובות שונות וכאשר יגמר לי המלווה (בע"ה
) אני פחות אלחץ מאנשים ומהתגובות שלהם וגם אני אדע יותר באופן כללי מהערות של אנשים שונים ולא רק של אחד...

be_roo

New member
אין קשר בין הדברים

לנהוג עם מספר מלווים זה יתרון אחד, ולנהוג עם מלווה על רכב שהוא מכיר זה יתרון אחר. זה לא מאוד קריטי אבל בהחלט עדיף שהמלווה יכיר את הרכב, כך שהוא יכול למשל להדריך את הנהג בתפעול בסיסי שלו אם הוא מתקשה (הדלקת אורות ערפל למשל, הפעלת תזמון מגבים משתנה או סתם זינוק בעליה שלא מצליח כי הקלאץ' "גבוה"). להתנסות עם מספר מלווים ואפילו על מספר רכבים זה מצויין, וזה ממישהי שאפילו למדה במקביל אצל שני מורים (על אותו רכב), ונהגה על לא מעט רכבים כבר בשנת הרשיון הראשונה. אני האחרונה שאתנגד לכך).

wil

New member
כולנו חכמים, כולנו זקנים, כולנו

יודעים את התורה. (או לפחות את תקנות התעבורה...)

למעלה