שאלה..

תלתליפז

New member
שאלה..

רואים את הצמח בצד שמאל למטה בפינה? (רואים חלק מהעלים שלו) זה עם העלים המאוד מפורצים . יש לי כזה בבית, בעציץ. במהלך הקיץ הוא מוציא המון עלים חדשים, ונראה בריא ויפה. כשהחל החורף , גם בשנה שעברה, החלו העלים לאט לאט להצהיב להשחים ולהתיבש. עד שנגמר החורף , נשאר מכל הרעמה הגדולה בקושי עלה מסכן אחד. אני ממעטת להשקות את העציץ בחורף. הוא מוצב ליד חלון מזרחי ומקבל המון אור בבוקר, ואפילו שמש בוקר ישירה. אז מה יש לו, למה הוא מתנהג כך? אה..טסונמי, אם התמונה מוכרת לך זה לא במקרה...

תלתליפז

New member
אוי, אני רואה שהתמונה נשארת

קטנה וכך אי אפשר לראות בבירור את הצמח.. התמונה המקורית נמצאת בעמוד 3 - נוספה על ידי טסונמי, בשרשור "אפשר להעזר בכם".

Rוני

New member
את יכולה להביא לינק?

לכי להודעה ההיא תפתחי בנקודה הכחולה תראי שנפתח דף עם כתובת אחרת תעתיקי את הכתובת חיזרי לכאן תעשי התחלת לינק - אחר כך הדביקי את הכתובת - ואז סיום לינק (נמצאים מתחת לתיבת המלל)

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifרק עכשיו הבנתי שזו תצלום שלי

הולכת ליבדוק בתצלום "הנורמלי" למה את מיתכוונת התצלום שהכנסת כל כך לא ברור שלא קלטתי כלל שזה שלי

טסונמי1

New member
את מיתכוונת לזה?

זהו פילודנדרון קסנדו צמח לא מפונק גדל טוב בחצי צל -השנה שתלתי אותו גם בשמש לניסיון זקוק לעציץ גדול כדי להיתפתח

טסונמי1

New member
עציצים בבית הרבה פעמים משירים עלים

ביגלל החימום שמיבש את האויר וביגלל הבדלי טמפרטורה- חימום נידלק- וכבה במיקרה כזה עדיף מירפסת מוארת או חדר לא מחומם כלל עים המון אור

תלתליפז

New member
??????

העלים התחילו להתיבש כבר לפני חודש בערך , לא הדלקתי בכלל חימום. בשנה שבה השארתי אותו בחוץ, בחורף, כל העלים נשרו. אבל גם בתוך הבית, בחורף, לא טוב לו. אז אני לא יודעת מה לעשות.. יכול להיות שהסיבה היא גודל העציץ? העציץ דיי גדול, לא נראה לי שזו הסיבה. עובדה שבקיץ הוא נראה ממש נפלא, ולא שהחלפתי עציץ.

טסונמי1

New member
אין שום סיבה לנשירה מסיבית של עלים

למעט הסיבות שהזכרתי- ממליצה לך להחליף לו עציץ כולל אדמה חדשה עים מעט קומפוסט ולהשאיר אותו בחוץ - יש לי עשרות כאלה לכולם יש נשירה טיבעית מיפעם לפעם אף אחד לא נושר לגמרי-להשקות רק כשהעציץ יבש לגמרי!

קסנדו

התופעה של נשירת עלים בקסנדו בחורף מוכרת באותם אזורים ,עם טמ"פ נמוכות. באזור ירושלים,בגליל העליון וחלק ממושבי השרון המזרחי .

למעלה