שאלה

גילה או

New member
כן אבל אתה לא חייב לגלות שהשתמשת../images/Emo8.gif

נכון שאוריגמי "טהור" נחשב לכזה שלא משתמשים בו בדבק או במספריים אבל יש דגמים מודולרים שונים שקשה מאוד לשמור שלא יתפרקו מבלי להשתמש בדבק.נראה לי שחבל להפסיד את היופי שבדגמים מסוימים רק בגלל שמשתמשים בהם בדבק.חוץ מזה עוד לא שמעתי שיש "משטרת אוריגמי " שעוקפת את החוק הזה....מה עוד שהיום יש דגמים מדהימים שעשוים מנירות שמדביקים מאחוריהם נייר אלומיניום -אז מה ההבדל בין שימוש בדבק לפני הקיפול? בקיצור תרגיש חופשי....

yepeled

New member
אוריגמי טהור

צריך לראות מה החלק של האוריגמי הטהור ומה החלק של הדבק בכל דגם. דגם שעומד בפני עצמו והדבק רק מחזק אותו או דגם שהדבק הוא העיקר. הכנת נייר מתאים על ידי הדבקת מספר שכבות - ודאי אוריגמי טהור, ציפוי לכה על דגם מוכן - גם כן אוריגמי טהור. לדעתי גם חיבור פרחים מאוריגמי אל גבעול מאוריגמי גם כן אפשרי.

r o m 1 1

New member
כן ..............אבל

אני אוהב לעשות אוריגמי "טהור" בגלל שאני לא אוהב דבק אז אני עושה אוריגמי "טהור" אבל תודה רבה

m1ko

New member
רק ענו לך על שאלה =]

אני המצאתי דגם אחד שמחובר מחוליות... והן מודבקות אחת לשניה... זה רק כדי לחזק.. מכל קופסאת הדגמים שלי, כולם אמרו לי שהדגם שהמצאתי הוא הכי יפה! אפילו ילדה מהכיתה ביקשה ממני להכין לה אחד... עשיתי כבר איזה 4 חוליות מתוך 9 לאותו דגם רק בשבילה.. הדגם לא קשה.. הוא כמו שבשבת גדולה ודוקרנית, ששמים אותה על מקל סיני ואז נושבים... רוצים מדריך? -אני אכין אם תרצו...

למעלה