שאלה

EFRATY10

New member
שאלה

סבתי ז"ל נפטרה לפני 3 ימים. היה לי יפוי כוח בחשבונה. שאלתי היא, האם יכבדו צ'קים בחתימתי מהחשבון שלה לצורך ההסדרים המשפטיים של צוואתה?
 

הרשקו

New member
יפוי כוח

בהתאם לחוק יפוי כוח מתבטל עם מותו של מיפה הכוח. הבנק רשאי, באם הוא מכיר אותך היטב כבת משפחה קרובה שמטפלת בעניני הנפטרת לאשר הוצאת סכומים ,לא גדולים, עבור הוצאות ראשונות להלויה, כגון=הדפסת מודעות, אוטובוס להלויה, וכד'.
 

EFRATY10

New member
והכספים שקשורים בהסדרים של

הוצאת צו ירושה, לא יכולים להיות מחשבונה של סבתי אם הייתי בעלת יפוי כוח בחשבונה וגם בצוואתה אני ואחותי מופיעות כיורשות את חסכונות הבנק שלה?
 

הרשקו

New member
יפוי כוח

לדעתי לא. הוצאות אולו אמורות להיות על חשבונכן. באם אתן היורשות בצוואה, עליכן לקבל צו קיום צואה בבית המשפט ולאחר מכן ועל סמך זה, הבנק ישלם את חלקכן מכספי המנוחה.
 

EFRATY10

New member
ולבקש לבטל את הוראות הקבע שלה

של קופת חולים,בזק,רשות השידור אני כן יכולה אם הייתי בעלת יפוי כוח בחשבונה?
 

הרשקו

New member
יפוי כוח

כן. לבנק אסור לשלם שום הוראות קבע מחשבון של אדם שנפטר.
 

EFRATY10

New member
האם ניתן מיידית לבטל את הוראות הקבע

עוד בטרם יש תעודת פטירה ממשרד הפנים?
 

הרשקו

New member
בטול יפוי כוח

לדעתי כן ! בבנק עובדים בכל זאת בני אדם, ובהחלט יקבלו את הודעתך על פטירת בעל החשבון ויעשו את מה שנדרש - ביטול הוראות הקבע. לחיזוק הודעתך זו לבנק טוב תעשי באם תכתבי את הודעתך ותמסרי לפקיד אחראי/מורשה חתימה ביד.
 
למעלה