שאלה..

Chersky

New member
שאלה..

איפה אפשר למצוא רשימה של מדידת מעלות ביום/בלילה באזור מצפה רמון? אני צריך מדידה כזו (אם קיימת) של החודש האחרון... תודה מראש למי שיגיב יגאל

Chersky

New member
../images/Emo105.gif

סליחה על ההקפצה.. אבל זה קצת חשוב לי.. אם יש למישו איזושהי אלטרנטיבה, אני אשמח ללכת לחפש :-\

הכי קרוב למצפה רמון זה...

שדה-בוקר. למיטב ידיעתי, אין שום מדידה רשמית במצפה רמון. היחידים שעשויים לבצע מדידות הם מצפה הכוכבים... קבל קישור לתחנת המדידה של שדה-בוקר.

gaore

New member
אני תושב היישוב.יש לי מדידות פרטיו

שלי. ציין מה אתה צריך בדיוק, מתי, עד איזה רמת דיוק וכו'. יותר נתונים מאלה לא תמצא כי אפילו השמ"ט לא מודד ביישוב אלא במכתש הנמצא באזור אקלימי שונה.

Chersky

New member
אני צריך

פירוט אם אפשר של טמפ' בלילות האחרונים (נגיד בשבועיים-שלושה האחרונים) אם זה אפשרי.. אם לא, אז אולי ממוצע של טמפ' בלילות בחודש האחרון... תודה על ההתייחסות

gaore

New member
הלילות האחרונים מייצגים כמובן שינוי

קיצוני בטמפ'. אתייחס לתקופת היובש עד יום חמישי האחרון: ממוצע לשעה 20:00 היה 19 מ"צ, ממוצע ערכי מינימום לפנות בוקר הוא כ-15 מ"צ. החל מיום חמישי האחרון (חמישי, שישי, שבת) טמפ בשעה 20:00 היא כ 11 מ"צ, וטמפ מינימום היו 8, 9, 8.8 מ"צ בבקרי שישי, שבת והיום. כרגע הטמפ 10.4 מ"צ עם 72% לחות. אם הנתונים דרושים לך לצורך טיול/שירות צבאי/לינה בשטח - קח בחשבון את פקטור הרוח הגורם באזור זה (מישור הרוחות) לתחושת קור חריפה בהרבה, תלוי כמובן בעוצמת הרוח.

gaore

New member
כעיקרון ההשוואה לטמפ בי-ם נכונה אבל

רק בלחצי אויר רגילים, ובממוצע בין יום ולילה כי ביום חם במעלה ובלילה קר במעלה מי-ם. עם ירידת הלחץ ההשוואה היא ביחס של כ1 מ"צ מתחת לזו של י-ם ואפילו למטה מזה.

למעלה