שאלה

tsiporganeden

New member
שריקה קאימאק זה הקרום שנשאר

בחלב אחרי שהוא מורתח ומתקרר, אוספים את זה ומקציפים, כמו שמנת מתוקה, מוסיפים סוכר ואוכלים, אומרים שזה טעים מאוד, כשהייתי קטנה אימי פעם נתנה לי (אפילו אני זוכרת שזה היה בכח, כי הייתי מאוד חולה) כנראה שיש לזה תכונות מרפאות, אולי כמו גוגל מוגל, אבל זה בפרוש החמאה של החלב.

POLICE 1

New member
המן המן קאיימקלי../images/Emo9.gif

שרה הקאיימאק זה שכבת הקצף הנימצאת מעל לחלב ברתיחה ואו בקפה , בדרך כלל הכוונה היא לחלב "לטלה" הנוצרת למעלה אסטו אס לוקסה פור אל קאיימאק.

SARAH B

New member
תודה לכולם היה

לי ויכוח בערב שבת אני אמרתי שזה הכרום של החלב הרותח ואמרו לי שזה לא נכון זה סוג של קרם אני זוכרת בתור ילדה היו מורחים לי על הלחם הלבן בבוקר (כדי שניהיה חזקים)

קאימק הוא שכבת החמאה שהיתה

מצטברת על החלב שהיינו קונים בבקבוקי זכוכית ואת זה היו מורחים על הלחם כמו חמאה ולא קרום של חלב שרתח שנראה כמו קרום דק ויבש. כמוכן הגירסה התורקית לקצפת שאותה מערבבים עם שמנת חמוצה נקראת קאימק

may55

New member
הנה עוד על הקיאמאק מתוך הפורום

ומתכונים להכנת הקימאק

כולם צודקים אבל..... כמו כן, תודה.

הקאיימק הוא אכן הקרום שנוצר מעל החלב והוא החלק השמן שבחלב ( ידוע שהשמן צף למעלה) יחד עם זאת בטורקיה נמכר הקיימאק (אני לא יודעת מה תהליך הייצור אך הוא דומה מאוד לחמאה)בחנויות וקונדיטרויות במשקל והוא מזכיר קצפת אלא שהוא הרבה יותר שמן ויותר מוקשה) הוא בדרך כלל משמש כתוספת לדברי מתיקה או למריחה על הלחם כפי שהוזכר פה. אני יודעת שהרבה ישראלים ילידי טורקיה שנוסעים לטורקיה עושים קניות שם ומביאים איתם לארץ כפק"ל (פקודות קרב) סוג'וק, פסטורמה, וקיימאק). אצל אימי אין לדעת עדיין, אין שינוי במצב בריאותה , אחותי נמצאת לידה כל הזמן כשאני הולכת ובאה. מקווה ומתפללת לטוב ובהדזמנות זאת מודה לכולם על התמיכה.

ר ח י לו

New member
קיימאק זה השומן שמכסה את החלב

והקרום הדק שנוצר מעל לחלב רתוח נקרא TELA או TELADA

למעלה