שאלה..

gold ayelet

New member
שאלה..

אני יודעת שהיה לכם כאן דיון על זה אתמול אבל זה הפך לשירשור ארוך ולא יראו את השאלה שלי.. למדתי אצל מורה אחד ומתי שהיה רמזור הייתי מעבירה לניוטרל וסתם הייתי יושבת ב"נינוחות" עברתי מורה.. והוא אומר לי להישאר כל הזמן על ראשון ולהשאיר את הידים על ההגה לא סתם להישען על החלון או משהו כי צריך להיות מוכנים כל הזמן.. וגם כשאני בפניות ימינה הוא אמר שאני לא מסובבת את ההגה כמו שצריך כאילו "יד רודפת יד".. והמורה הקודם שלי לא העיר לי על זה אף פעם. השאלה שלי...אם אני יעביר לניוטרל זה יכול ליצור רושם רע על הטסטר ומצד שני אם אני על ראשון זה מראה אולי שאני לחוצה יותר מידי או משהו כזה לא? טוב לא היית מגדירה את זה שאלה אבל אתם כבר תבינו מה רציתי להגיד!

adidas88

New member
מה פתאום

המורה שלי הירשה לי לשים על ניוטרל אבל בשום פנים ואופן לא לעשות את זה בטסט! לא רק שזה לא יעשה על הטסטר רושם זה ייעשה עליו רושם רע ואולי אפילו הוא יכשיל אותך-אני הבנתי שממש לא עושים את זה בטסט. אחרי הטסט-תעשי ובכיף. בינתיים-לא גם בקשר ליד רודפת יד-זה מאוד חשוב אל תזלזלי בזה -זוהי עבודה הגה נכונה בהצלחה

MrJacKasS

New member
בטסט שלי

בכל רמזור שמתי על ניוטרל, וגם היינו ברמזור אחד של בינעירוני שהיו מלפניי עוד לפחות 5-7 מכוניות .. אז הטסטר אמר שאני יכול למשוך אמברקס אם אני רוצה (ועברתי ..)

Daemonlior

New member
מה זה השטויות האלה?!

יעשה על הטסטר רושם רע? מה הקשר? תתפלאי לשמוע שהטסטר בטסט שלי אפילו המליץ לי לעבור לניוטרל.. איך הגעת למסקנה שטסטר יכשיל על כזה דבר?! לגבי הידיים על ההגה, גם זה לא כל כך מעניין את הטסטר.. ברמזור או שניים הורדתי לחלוטין את הידיים מההגה וזה ממש לא הפריע לו..

2inaroad

New member
מה זה השטויות האלה?

חובה(!) יד רודפת יד (למרות שזה נקרא יד מעל יד). זה משהו שהמורה לימד ונבחנים על מה שלומדים! הטסטר ידע שהמורה לימד ושאת צריך לדעת! ומה אתה אומר על עזיבת ההגה? יש סעיף פוסל שנקרא "עיבוד שליטה על ההגה" ועל דבר כזה היו צריכים לסמן לך אותו (אומר מניסיון אישי!).

Daemonlior

New member
הממ

א. אני לא דיברתי על יד רודפת יד.. אז אל תגיב לי לגבי זה.. בכל אופן, לא לימדו אותי את זה, אין לי מושג מה זה.. ב. לגבי עזיבת ההגה, מותר לך לעזוב את ההגה כל עוד אתה לא במצב בנסיעה.. גם בטסט, וגם לא בטסט.. (עמידה ברמזור לא נחשב למצב נסיעה) אגב, "איבוד* שליטה על ההגה", לא עיבוד.. לסיכום, תודה לאל, את הטסט שלי עברתי מזמן..

green witch

New member
אני גם הכנסתי בטסט לניוטרל

בגלל שהייתי צריכה לתת לרגל שלי לנוח :) והטסטר לא העיר לי על זה בכלל... וגם בטסט בעצירה ברמזור הורדתי ידיים מההגה ולא העירו לי על זה ועברתי...

רן88

New member
לגבי עזיבת הגה

בהחלט אסור להוריד שתי ידיים מההגה, גם לא ברמזור. הסיבה הראשונה והפחות חשובה היא להיות מוכנה כמה שיותר מהר לזה שהרמזור יתחלף לירוק. הסיבה היותר חשובה היא שאם את עומדת ראשונה בצומת ומישהו יכנס בך מאחור, הידיים על ההגה יאפשרו לך לתמרן בתוך הצומת ולברוח לכיוון הכי מתאים. על זה תמיד המורה שלי העיר לי ברמזורים, עד שהפסקתי (גם היום אמא שלי מעירה לי על זה המון). בקיצור, אם את עומדת בטור של מכוניות ואת מוקפת מכל הכיוונים אז עזיבת ההגה היא יחסית זניחה, אבל בכל מצב אחר אסור להוריד. בטסט בכלל לא הייתי שוקל להוריד ידיים מההגה שלא לצורך החלפת הילוכים או פעולה אחרת החיונית להמשך הנסיעה.

be_roo

New member
כמו רוב הדברים, הכל תלוי

אם הרגע הגעת לצומת והרמזור שלך אדום, את ראשונה בתור ולא יודעת מתי יגיע תורך, זה לא הזמן להרגע להעביר לניוטרל, להוריד ידיים מההגה, לשים בלם יד ולהדליק סיגריה. אבל אם יש לא מעט מכוניות לפניך, וכבר היה מחזור אחד של ירוק שבו לא הספקת לעבור, לא צריך להשאר בהילוך במשך כל הסבב של הרמזורים בצומת, אפשר לתת לרגל לנוח ולקראת התור הבא לשלב לראשון. בכל מקרה לא נשענים על החלון, המתנה באמזור זה לא הפסקה, את עדיין באוטו מונע בין רכבים אחרים על כך המשתמע מכך. סיבוב נכון של ההגה זה עניין בעל חשיבות עליונה, ועושה רושם שעשית טוב שעברת מורה אם לא העירו לך על זה קודם.

למעלה