שאלה

the mnm factor

New member
שאלה

למה שמרצ לא יצרפו אליהם את "עלה ירוק"? לעלה ירוק קשה לעבור את אחוז החסימה והם יוכלו לצרף למרצ כמעט שני מנדטים... קראתי את המצע של עלה ירוק והם מאמינים בכל הדברים שמרצ מאמינים בהם+הכנסת הסמים לחוק... והם די משכנעים בטיעונים שלהם לגביי הכנסת הסמים... הדעה שלי לגביי העניין עדיין לא מבוססת. מה אתם אומרים על זה?

croovy

New member
../images/Emo107.gif ולהבריח אותי מכאן סופית?

הרבה מהמצביעים של מרצ לא תומכים במטרה הזאת במצע של מרצ, אבל הם יודעים שמרצ לא תעשה יותר מדי כדי לקדם דווקא אותה. אם עלה ירוק תצטרף לא יהיה שום סיכוי שאני אתמוך במפלגה.

the mnm factor

New member
אני סתם שואל שאלה

וחוצמזה, לאן בדיוק תעבור? אני לא רואה שום אלטרנטיבה למרצ היום...

croovy

New member
../images/Emo107.gif ואני סתם מציג טענה

אתה לא רואה שום אלטרנטיבה. אני גם לא רואה שום אלטרנטיבה, ובמקרה כזה אני אעדיף לא להצביע (או להצביע לירוקים, מה שלא ישפיע על כלום). אני לא אתן את הקול שלי למפלגה שמתכוונת לקדם את הלגליזציה בסמים. בניגוד אליי, יש הרבה אנשים שכן רואים אלטרנטיבה - במפלגת העבודה, בשינוי ואפילו בקדימה. הם יעברו לשם. כמו כן, לא כל המצביעים של עלה ירוק שמאלנים. רובם שותפים בעיקר לחלק של הסמים. עלה ירוק תאבד מכוחה הפוטנציאלי אף היא (דבר שלכשעצמו אני תומך, אבל לא במסגרת הזאת...).

בוא נשאל את זה מהכיוון ההפוך.

נניח ואני פעיל ב"עלה ירוק" (מה שאינו אמת, כמובן)- תן לי סיבה אחת למה שהמפלגה שלי תהפוך לחלק ממרצ... אתה היית עולה מרצונך החופשי על ספינה שטובעת?

ספינה שטובעת, לא הגזמנו?

אני לא חושב שמרצ היא ספינה שטובעת, נכון שהימים קשים, אבל עוד יש זמן עד לבחירות, וגם 5-6 מנדטים הם מקום להשפיע. אם עלה ירוק תצטרף למרצ- אז תתחיל הספינה לשקוע, כי חלק נכבד מהסיבות לכך שהספינה שטה היא האינטגרטי שלה. כמו שאמרה היום ח"כ זהבה גלאון בעימות עם פינס, מרצ מאד ברורה, לטוב ולרע.

mysterious V

New member
עלה ירוק כנראה סתם הכניסו את

כל הדברים האלה למצע שלהם בשביל שיבחרו אותם.

mysterious V

New member
שוב, כנראה סתם בשביל שיבחרו

אותם. אני לא חושב שהמצע האמיתי שלהם מתפרש מעבר לקטע של הסמים. אין פלא שהם אף פעם לא עוברים את אחוז החסימה.

מה הבעיה עם עלה ירוק?

כן, יש להם מצע חברתי ברור שלדעתי כל תומך מרצ יזדהה עמו. אני לא מאמין שהם הכניסו את כל המצע הזה כדי למשוך מצביעים. זוהי התייחסות צינית מדי. לחימה למען לגילזציה הולכת בעיניי יד ביד עם רדיפה אחרי צדק וכן, גם צדק חברתי. מה רע בלגליזציה של סמים קלים? לא מדובר כאן בפיצוציות שימכרו קוקאין לבני בר מצווה, מדובר במיסוד של מכירת קנביס תחת פיקוח הדוק במקומות המיועדים לכך ולגילאים המתאימים, בדיוק כמו אלכוהול.

the mnm factor

New member
די הפלת את עצמך כשאמרת

"בדיוק כמו אלכוהול"... כי היום כל ילד "בר מצווה" יכול לקנות כל סוג של אלכוהול ב"פיצוציות השכונתיות"- בלי שום פיקוח ושום נעליים...

mysterious V

New member
סלח לי אם אני לא רואה כל קשר

בין לגליזציה של סמים, לבין שלום וצדק חברתי. הבעיה עם עלה ירוק היא שיש להם פחות או יותר מצע של בעיה אחת, שלא מציע שום פתרון מהותי בסוגיות קריטיות, ושלא שווה לבזבז עליה מנדטים.

למעלה