שאלה

mestel

New member
שאלה

מה זה אגזוז ברקס.. רשום בספר תאוריה שאסור ללחוץ לחיצה ממושכת מישהו יכול לתת לי קצת הסבר?

Daemonlior

New member
המממ..

גרמת לי לסקרנות קלה, אז החלטתי לבדוק.. ממה שהבנתי (ולא כל כך הבנתי), זו שיטת בלימה שמשאיות לרוב משתמשות.. מילים נוספות שמצאתי בהקשר הן: בלם מנוע בלם-נוע בלם עזר אשמח אם מישהו יפרש לי אותן.. כולל אגזוז ברקס =)

WildLove

New member
אני כנראה לא כ"כ מדייק

אבל אני אנסה לעזור מהניסיון שלי... אגזוז ברקס הוא אמצעי עזר למשאיות בינוניות עד כבדות, לפעמים הוא משולב באופן אוטומטי עם דוושת הברקס הרגלית, ולפעמים מופיע בתור ידית שאפשר להוריד אותה מספר רמות עם היד איך הוא פועל אני לא ממש סגור, עד כמה שאני זוכר הוא אוטם את האגזוז, גורם ללחץ לעלות וע"י כך גורם למנוע לעצור את עצמו במקום לשחוק את הברקסים, דומה לקטע של בלימה דרך הילוכים - רק במקום להתחיל להעביר הילוך, ואז ללחוץ על קלאץ' באמצע הירידה (מה שיכול להיות ממש סופני בשביל משאית) - הוא עושה את זה בלחיצה קצרה בקשר לשאר המושגים אין לי מושג, אני רק יודע שיש עוד שיטת בלימה, שנקראת ריטרדר, או רטרדר היא תופיע אך ורק בתור ידית שמורידים עם היד, וניתן להוריד אותה בערך 7 רמות שונות, אני לא זוכר איך בדיוק היא פועלת אבל עד כמה שזכור לי מדובר במכלי שמן שיושבים מתחת לגוף המשאית ומאיטים את הציר הראשי בעת צורך. האגזוז-ברקס זה כמעט הסטנדרט בכל משאית, והרטרדר נחשב יותר מפואר, כמו מכוניות עם ABS ובלי :)

be_roo

New member
לא. עזרי בלימה קיימים ברכבים כבדים

הם לא נועדו למנוע שחיקה של הבלמים אלא לעזור בבלימה עצמה כדי למנוע מהבלמים להתחמם יותר מידי ואז הם מפסיקים לתפקד. כדי לעצור רכב כבד דרושה אנרגיה רבה ובירידות ארוכות זו בעיה קריטית ולכן יש מנגנוני סיוע שונים. יש לי רק מושג כללי כיצד הם עובדים ולכן לא אפרט כדי לא להטעות אבל בטוח תוכלו למצוא הסברים ברשת.

למעלה