שאלה..

פילפולה

New member
שאלה..

האם רופאים נחשבים לנותני שירות? כי אמנם הם נותני שירות בעלי שכר גבוה אבל בשרוה התחתונה הם נותני שירות. אז למה הם מרשים לעצמם לחפף?במיוחד בהתחשב בעובדה שהם פוגשים את בני האדם חזיתית [וזה אומר שאמור להיות להם יותר 'לא נעים'-או לפחות בתיאוריה. אוף הם אנשים מעצבנים [וכן, אני מבצעת הכללה]. פיל

א. רופאים אינם נותני שירות

ב. רופאים אינם מחפפים מה לעשות רופאים הם בני אדם וחלקם טועים וכן יש בניהם כאלו טובים יותר וטובים פחות, אבל בדיוק כמו בכל דבר אחר, גם כאן יש לך אפשרות לעבור רופא אם את לא מרוצה.

פילפולה

New member
../images/Emo153.gif

א.למה רופאים אינם נותני שירות? ומהי בכלל ההגדרה של נותני שירות? ב.יש לטעות שזה אנושי ומובן לחלוטין ויש לחפף. ההגדרה שלי לחיפוף היא שאם אני באה עם מחלה כולשהי שהיא חיצונית והרופא מעיף מבט אחד ומיד קובע ש.. מבלי לבדוק אותי באמת או לפחות להשקיע שניה וחצי למחשבה. אז מבחינתי ז חיפוף. יכול להיות שאני טועה-ובכל זאת.. ואגב, לא תמיד ניתן לעבור רופא. לפעמים צריך להמתין תקופה מסויימת. פיל

רופאים הם כן סוג של נותני שירות

אבל הם שייכים לקטגוריה אחרת ולכן קשה להגדיר אותם כפי שמגדירים את הפקידות שלהם למשל או את כל אחד מחברי הפורום. רופא הוא רופא, זה משהו אחר... וההגדרה שלך לחיפוף מאוד צודקת ומאוד לא לעניין מה שאותו רופא עשה, ולדעתי יש מקום להתלונן בפני האחראים עליו (אם כי מנסיוני רופאים יודעים להיחלץ מזה). כשאני זקוקה לרופא מקצועי אני נוהגת לברר ולבדוק המלצות לגבי רופאים שונים, ונוהגת להמליץ לאחרים על רופאים מסויימים, כי יש רופאים רציניים יותר ויש פחות, כמו בכל תחום. קבלי המלצה קטנה ממישהי עם נסיון - אל תוותרי לרופא אף פעם. אם את לא מסכימה עם הקביעה שלו, תגידי לו את זה ותדרשי שיבצע בדיקה יותר קפדנית. במקרה שהוא ממשיך להתעקש תחליפי רופא, תסבירי לפקידה שהבעיה דחופה והרופא לא מניח את דעתך ובמקרים מסויימים יאשרו לך להחליף רופא רק ידרשו ממך תשלום רבעוני נוסף. אם את רוצה לקטר על רופאים את יותר ממוזמנת לדבר איתי על זה במסרים, נראה לי שאנחנו באותו ראש...

בדיוק היום חשבתי עלייך

כשהייתי בקופת חולים (איך לא), ונזכרתי בדיונים שלנו על הפאקים והפשלות של מערכת הבריאות...

ג. הם לא תמיד מרוויחים שכר גבוה.

לפחות לא ביחס למה שהם השקיעו בשביל להגיע לתפקיד.

../images/Emo45.gif

אסתכן בהערכה גסה ואומר שרופא מחזיר את ההוצאות על תקופת הלימודים שלו רק לאחר יותר מ-10 שנים של עבודה, כל עוד אינו עובד באופן פרטי...

רופאים זה משהו אחר

ואם הרפואנית שלנו בנג'י תגיע לכאן היא תוכל לתת הסבר מקיף וממצה. רופאים הם בעלי מקצוע שמעוגן במערכת הבריאות שהיא גוף ציבורי. מי כמוני יודעת שרופאים יכולים להיות לא רק מעצבנים אלא גם מאוד יעילים, ולחלק מהם אין את כישורי האנוש הנדרשים לעבודה עם אנשים וזה מאוד פוגע במטופלים שלהם. אם רופא כלשהו חיפף את הטיפול בך או שלא משביע את רצונך מסיבה אחרת, אני ממליצה כמו אקונומיקה לעבור רופא ולהתלונן, אם כי תלונות כאלו לרוב לא עוזרות. קחי בחשבון שה"חפיפניקיות" לעיתים נובעת מהתנאים הלא אידאלים בהם פועלים מרבית רופאי קופת חולים, ביניהם תורים של 10 דקות לכל מטופל וקיצוצים בתקציב שמאלצים אותם לקצץ בבדיקות שלעיתים נדרשות, בגלל אילוצים מלמעלה. אני דרך אגב מפרנסת לא מעט רופאים פרטיים בגלל הסיבות האלו, וזה עולם אחר לגמרי. לא מזמן עברתי בדיקה שאני רגילה לעבור באופן פרטי, בקופ"ח בגלל שהיא נדרשה בדחיפות, וחטפתי שוק אמיתי. מישהי שהייתה לידי תיארה את זה כ"טיפול כמו בפרות ברפת", אבל בתור מושבניקית אני יכולה להעיד שפרות זוכות להרבה יותר רגישות וסבלנות בטיפולים שלהן...

רק לידע כללי

לפעמים מספיק מבט אחד כדי להעניק אבחנה משוערת אבל אין שום צורך לסבול אצל רופא שלא נותן את היחס שמגיע לחולה ואם את מרגישה שאת לא מקבלת טיפול כמו שצריך זכותך, ללא תקופת המתנה לעבור רופא, והכל מעוגן בחוק זכויות החולה.

Benjamin Turner

New member
לרפואנית שלנו בנג'י כבר נמאס

להתווכח עם כל העולם, למען האמת
נשאלה השאלה מהי ההגדרה של נותני שירות. סבורני שהגדרה לא רעה, גם אם מעגלית משהו, תהיה "אנשים שמהות מקצועם הנה מתן שירות" (ולא "אנשים שחלק מסוים ממקצועם כולל אינטראקציה עם לקוחות משלמים", אחרת אני מתקשה לחשוב על מקצוע שאינו נכלל תחת הגדרה זו). על פי הגדרה זו, רופאים אינם נותני שירות היות ומהות מקצועם הנה מתן טיפול רפואי. לאור העובדה שתוך כדי מילוי תפקידם הם באים במגע עם אנשים במצב לא בדיוק אופטימלי, הם מצופים להיות אמפתיים, להתנהג בנועם ולספק תמיכה נפשית ברמה זו או אחרת, אולם אין זה הופך את תפקידם לתפקיד שירותי. למעשה הם יכולים למלא את תפקידם נאמנה (בערבון מוגבל) גם מבלי שהמטופל יהיה מרוצה (כמובן שעדיף, גם מבחינה רפואית, שזה לא יקרה, אולם זה קורה פעמים רבות). כמו כן, בניגוד לשירות לקוחות שבו הלקוח נמצא ב"עמדת מיקוח" טובה יותר, במקרה של יחסי מטפל-מטופל, המטפל לרוב נמצא בעמדת "עליונות", לא מתוקף מעמדו כרופא (=אלוהים, כידוע), אלא מעצם העובדה שלמד אי אילו שנים את המקצוע, והידע (="הכוח") נמצא ברשותו (כיום זה משתנה, ויותר ויותר מטופלים דואגים לרכוש ידע ברמה זו או אחרת בנוגע למחלתם, אולם עדיין לרוב הבנתם מוגבלת והם תלויים לחלוטין ברופא). זילות הסיטואציה בה מטופל פונה לרופאו ע"י השוואתה לסיטואציה של מתן שירות פוגעת בראש ובראשונה במטופל, משום שאילו היה הרופא רואה עצמו כנותן שירות, א. האינטרסים של המטופל היו נפגעים במקרים רבים (מה לעשות שמה שהמטופל רוצה ומה שהמטופל צריך לא תמיד עולים בקנה אחד זה עם זה) וב. האמפתיה לא ממש היתה אמפתיה, משום ששירותיות=!אכפתיות, ולמעשה אין יותר מדי קשר ביניהן. בקיצור (עלק
), בריאות אינה מוצר, ואסור להתייחס אליה ככזה. מקווה שעמדתי הובנה, ועמכן הסליחה על שתוך כדי הסבר השתמשתי במינוחים שאני אישית אינני מסכימה אתם (ולכן הושמו במרכאות כפולות או שצוינה הסתייגות לגביהם), הנובעים מראיה מסויימת ומיושנת משהו את עולם הרפואה ואת יחסי המטפל-מטופל. בכל מקרה, פילפולה, א. גם רופאים עלולים לעשות טעויות, במיוחד אם מדובר ברופאי בית חולים אחרי תורנות של 26 שעות (אך לא רק), ב. לא תמיד מה שנראה לך כחיפוף הוא אכן חיפוף (אבחנה פיזיקלית יכולה ללמד את הרופא הרבה, לא תמיד יש צורך בבדיקות נוספות. כמו כן, אם הסימפטום החיצוני עמו הגעת הנו קלאסי והרופא הנו רופא מנוסה, למה שיעביר אותך בדיקות מיותרות לחינם?), ג. אם אינך מרוצה מהטיפול שקיבלת, תמיד ניתנת לך האופציה לבקש הסברים מלאים על הטיפול ו/או לעבור לרופא אחר וד. לאור העובדה שהגישה הבסיסית שלך כלפי רופאים הנה "אוף, הם אנשים מעצבנים", אין להתפלא שזו רמת הטיפול שנדמה לך שאת זוכה לה.

הדס100

New member
אבל באותה מידה אפשר לומר גם ש

עורכי דין הם לא נותני שירות... ושעובדים סוציאליים הם לא נותני שירות... כי הם למדו שנים בשביל התואר, וכי הם לא אמורים לשרת אותך אלא לטפל בבעיה שלך. אני תומכת בישה שלפיה כל עבודה שלנו עם מישהו אחר, שבה אנחנו "מבצעי העבודה"- אנחנו נותנים שירות.

Benjamin Turner

New member
ברור שעורכי דין ועובדים סוציאליים

אינם נותני שירות. זו בדיוק הנקודה. הגישה שלך למעשה מכלילה כל בעל מקצוע שאני יכולה לחשוב עליו תחת ההגדרה "נותן שירות", שזה סבבה, רק מה הטעם בהגדרה שכזו? הגדרה צריכה להיות אינקלוסיבית ואקסקלוסיבית במידה.

a e q u i t a s

New member
להגדיר נותני שירות - טיפה קשה../images/Emo178.gif

חשבתי בעצם מהו הגדרה של נותן שירות, האם הם רק תומכים באינטרנט ושירות לקוחות או שאפשר לנכס למרחבים רחבים יותר, רופאים ברמה הבסיסית ביותר הם נותני שירות ורק בגלל שהם מספקים מהידע שלהם לטובת הלקוח או במקרה הזה הפנייצט, אבל אם כבר לוקחים את המושג המופשט של נותני שירות אפשר להגיד שראש ממשלה מספק שירות לאזרחי המדינה, כל דבר במשק ובמדינה הוא נותן שירות למשהו - קוראים לזה יחסי גומלין. נותני שירות זה הגדרה מאוד רחבה ומאוד אינבוודאלית, אם זאת בנישה הזו באינטרנט, לדעתי אנו עוסקים במושג המאוד מצומצם של נותני שירות, ודיי בצדק.

ישנה פילוסופיה עיסקית שטוענת שכולנו

נותני ומקבלי שירות - שכל דבר שאנחנו עושים בעצם הוא נתינת שירות, ועל כן תמיד יש שני צדדים - נותן השירות ומקבל השירות, בכל דבר. לפי הפילוסופיה הזאת - רפואה היא נתינת שירות. רואים את זה הכי טוב במסגרות מצומצמות יותר כמו בסיסים צבאיים או קיבוצים, מיקרו-קוסמוסים לכל דבר, אבל פה אני מתחיל להתפלסף.

a e q u i t a s

New member
בדיוק........

אפילו ללא ידיעת התיאוריה הכלכלית פילוספית, ידעתי
, או שאני קשקשן גדול או סתם חנון
, בתכלס, אתה נורא צודק שכולנו בעצם נותני ומקבלי שירות, אבל זה כנראה לא המקום הנכון לדון בסוגיה הזו. אבל טוב לדעת שיש יצור כזו

למעלה