שאלה!!

barushka

New member
שאלה!!

שלום, הייתי רוצה לדעת איך רושמים אהבה בקנג'י. יש פה מישהו שיכול לעזור לי?

tals56

New member
שוב ושוב ושוב אותה שאלה בשם - איך

רושמים אהבה(לא מרי לו ^^) הנה: 愛 Enjoy

GnomeBubble

New member
זאת אחת המילים היחידות

שנשמעת ונכתבת אותו הדבר גם ביפנית וגם בסינית (מנדרינית בכתב מפושט וגם מסורתי). אכן, אהבה היא דבר אוניברסלי. (ובעברית זה כאב?
)

0Pandemonium0

New member
../images/Emo6.gif

אם כבר הזכרת קריאות סיניות, אני רוצה לשאול משהו על האוניומי. אמ...אם אני יודע אוניומי אני יודע סינית?

furrball

New member
ממש לא (נו, כבר ניחשת) ../images/Emo6.gif

זה קצת כמו שאם תידע לדבר סינית בדיאלקט אחד לא תבין ולא תוכל לדבר סינית בדיאלקט מרוחק אחר, עד שתיקח שנה-שנתיים ותלמד מחדש את הקריאות ואת הניואנסים. חוץ מזה שכל הדקדוק בסינית זה עולם שונה לגמרי וכו' וכו'. קריאות אוניומי יובאו מדיאלקטים עתיקים. אם תשווה בין קריאות אוניומי לבין קריאות סיניות בדיאלקט כלשהו, אז תוכל לשים לב לכל מני רציפויות דומות בין צלילים, אז יהיה לך קצת יותר קל ללמוד. תידע כבר לכתוב ולקרוא חלק מהסימניות בשימוש, למרות שכתיבת חלקן שונות בין יפנית לבין סינית מסורתית ולבין סינית מופשטת. וחוץ ממערכת הצלילים\הברות שונה לגמרי, הסימניות הסיניות נבדלות גם ע"פ טונים.

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif דיאלקט סיני

זו אשליה שממשלת סין מקיימת בשם בלבד בשביל ליצור את הרושם שסין מדינה אחת מאוחדת, ולא אוסף רב של לאומים ומיעוטים שחלק מהם היו שוקלים פרישה בנסיבות המתאימות. ההבדלים בין השפה המנדרינית לבין מה שנקראים "דיאלקטים" שלה גדולים בכמה מקרים יותר מאשר ההבדלים בין כמה שפות לטיניות שמוגדרות כשפות לכל דבר (כמו לדוגמא צרפתית ואיטלקית).

furrball

New member
ידוע

אבל אני קורא להם דיאלקטים כי ככה... נהוג לקרוא להם

GnomeBubble

New member
מישהו המציא את השם טופולקט

כדי להתגבר על הבעיה. ובעצם, יש גם דיאלקטים בסין. דיאלקטים של מנדרינית (עדיין השפה הכי נפוצה) זאת אומרת. דבר איום ונורא.

למעלה