שאלה...

שאלה...

עברתי טסט ביום שישי וקיבלתי את הרישיון ביום ראשון.כך שנכון להיום יש לי עוד 89 ימים של מלווה.עכשיו, מה כדאי או לא כדאי לעשות בתקופת המלווה מבחינת הנסיעה,זתומרת האם אפילו בהתחלה כדאי ליסוע במקומות "קשים", או "סתם" כבישים מהירים.כי כשאני חושב על זה, למשל בנסיעה ארוכה שבה אני אסיע את כל המשפחה, אני בעצם לוקח אחריות על אנשים אחרים חוץ ממני. אז למישהו יש טיפים לשלבים מסויימים שבהם אני אוכל להתקדם בהם ובכך לצבור ניסיון על הכביש? תודה לכל העונים דור

M o l

New member
מאוד חשוב שתנסה את כל סוגי הנהיגה..

תתחיל מנהיגה יותר קלה, לא ארוכה בהתחלה. לאט לאט תתקדם ותצבור ביטחון. לגבי נהיגה ארוכה, לדעתי כדאי לעשות לפחות נהיגה אחת כזו בתקופת הליווי (לא משנה כמה תנהג אבל נהיגה של 3 שעות ברציפות זה שונה מנהיגה עירונית קצרה), במקרה ותתעייף תמיד יוכלו להחליף אותך אחד ההורים. חשוב גם לנהוג בחושך, בגשם, בכבישים מפותלים (לא כנהיגה ראשונה, אבל להתנסות בתקופת הליווי כשלידך מישהו שיכול לעזור לך). לגבי אחריות
ברוך הבא לעולם הגדול, נהיגה זו אחריות. תצבור ביטחון וניסיון. אם אתה רוצה לנהוג אין לך אפשרות שכוללת אי לקיחת אחראיות. בהצלחה.

MrJacKasS

New member
גם אותי הקטע הזה הפחיד

שאני לוקח אחריות על 4 אנשים..על כל המשפחה שלי בעצם מספיק טעות אחת שלי ואני לא רוצה לדעת מה יקרה לכן לא עושים את זה על ההתחלה שמקבלים את הרישיון אני מציע לחלק את ה3 חודשים ל3 שלבים: חודש 1 - נסיעות במקומות מוכרים ולא להתרחק יותר מידי ממקום המגורים .. חודש 2 - כשכבר יש לך את המיומנות הנדרשת ואתה מכיר את הרכב יחסית די טוב, להתרחק עוד קצת, לנסוע בכבישים מהירים בעלי מאפיינים יותר קשים מהעיר, נסיעה מרובה בחשיכה עוזרת.. נהיגה לילית שונה בהרבה מנהיגה ביום, וכו' .. חודש 3 - כשכבר יש לך את הביטחון וכל זה אם אתה מרגיש מוכן, קח תמשפחה לאיזה טיול למקום רחוק של שעתיים נסיעה לפחות .. לא חייבים כל המשפחה, אבל תכלס לנסוע רק עם מלווה כל הזמן זה די משעמם ..אני נהגתי עם משפחתי לחיפה ..זה לא ממש חוכמה כי זה לנסוע רק ישר ישר ישר ..אבל נסיעה ישר מעייפת ומרדימה ..וזה חשוב שתתאמן גם בזה ..

למעלה