שאלה.

Blackpanter1י

New member
שאלה.

אתם אוהבים את הצמחים שלכם נכון? אז יש לי כמה שאלות: אתם מדברים עם הצמחים שלכם? ןהאם אתם מרגשים שאם אתם מטפחים אותם,ומקרינים להם אהבה,הם גודלים יותר טוב? ומה אתם אומרם על זה ששמים לצמחים מוזיקה? ד"א שמעתי שזה כן עובד,ואפילו סוג המוזיקה ששמים,משפיעה על צמיחתם.

drorjs

New member
ניסוי פשוט.

קח שני עלים מאותו צמח. שים אותם באותם תנאים של חום ולחות אבל אל אחד תדבר ותלטף (אני רציני לחלוטין) ותן "תצומי" ומהשני תתעלם. אני אומר לך שהעלה המוזנח יכמוש וימות יותר מהר.

רוּפֵן

New member
על ה'דברים האלו', לא מדברים בקול רם

כי לא כולם פתוחים לגמרי לנושא זה.. הרבה מגדירים את זה כ"פאראפסיכולוגיה" ו'שטויות במיץ' וכו'.. כן, העברת המידע, עוברת בשני הכיוונים ובהרבה מאוד ערוצים. לצמחים יש הרבה יותר מ '5 חושים' או 'ערוצי תקשורת'. החוכמה הגדולה שלהם, היא שהם יודעים איך "לא לפתוח ערוץ" אם "אין עם מי לדבר" ! משהו מעין "שמיעה סלקטיבית". לגבי מוזיקה - נעשו כבר הרבה ניסויים מדעיים מבוקרים לחלוטין עם צמחים בנושא זה. כן, הם מעדיפים 'ראגות' הודייות ומוסיקה קלאסית כמו 'רפסודיה בכחול' של גרשווין, על פני מוזיקת רוק כבדה, ושאר מוזיקת "בום בום בום". גם פרות ברפת מעדיפות כך. גם בארץ יש רפתות עם מוזיקה קלאסית, ותנובת חלב גבוהה יותר... אבל.. "לא אמרתי כלום..
"... סגור ?!

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifאני מדברת הרבה עים הטנדר

שלי- ולא שוכחת להגיד לו תודה כשהוא מחזיר אותי הביתה בלי תקלה כל שהיא וכשהוא נידלק בבוקר ללא בעיות- ניראה לי שזה עובד

crazyflower

New member
../images/Emo6.gif

צחוק גדול של הזדהות רק שאצלי זה פונטו קטנטנות

anat15

New member
אוי ואבוי לי!

הבעל והבת התחילו לתופף, מה יהיה עם הצמחים שלי?!
.... ותגובה שלי, אני לא יכולה שלא להתפעל ולעודד כל נבט חדש, עלה או פרח שהתחיל לפרוח. לא יודעת מה זה עושה להם, לי זה עושה משהו (טוב!).

רוּפֵן

New member
לתופף, זה לא הבעייה....

ב"מיזיקת אדמה" ובעוד.. יש גם תופים.. הכל תלוי בקצב, בתדרים וב"תדרים"

רוּפֵן

New member
התשובה...

נמצאת אצלך... תחשוב על "זה" השבת.. ו.."נדבר" על זה עם יציאת השבת.

Simbbam

New member
המ.. אני מתופף. זו המוסיקה שלהם ../images/Emo13.gif

אבל אני חושב שהם אוהבים את זה. העציצים שליד התופים גדלים יפה מאד. אבל חבר'ה, בטבע צמחים לא גדלים עם 'אהבה' או 'יחס'. צמחים הם חסרי שכל ואין להם רגשות כמדומני... אז מה העניין פה?

מי אמר שאין אהבה בטבע???

בטבע יש להם חרקים שבאים כל הזמן לבקר, ועושים להם נעים באוזן עם הכנפיים, מגוון עצום של צמחים אחרים שמארחים להם לחברה, אדמה עשירה בכל העלים שלהם שנשרו שמחבקת להם את השורשים, כל מיני חיעס (איך כותבים את זה??) בתוך האדמה הזו, מרחבים אינסופיים לשורשים שלהם ועוד. ואנחנו, שמבודדים אותם מכל אלו, שמים אותם בתוך עציץ קטן עם אדמה דלה, שופכים לתוכו כל מיני כימיקלים, מרססים מסביבם כל הזמן את החברים שלהם (עשבים וחרקים אנחנו קוראים להם), המינימום שאנחנו יכולים לעשות זה לברך אותם בבוקר טוב וערב טוב, לשיר להם, ללטף אותם, לעודד אותם על ליבלובם, לנחם אותם על קמילתם... הולכת להגיד שבת שלום לכולם...

למעלה