שאלה

8-AN

New member
אתה בגמילה מדגים חחח

אגב, זה מנמו או SHARK TALE? אני לא זוכר..

Superdror

New member
אם כך...... אז מסתבר שיש לך רשיון

שנתיים ואתה לא מכיר את החוקים. תרענן את זכרונך.

Krishi

New member
אבל אבל אבל..

זה נושא שהיה נדון פה כמה וכמה פעמים.. ומומחים מסויימים בפורום.. אההממ.. טענו שהנושא נדון בבתי משפט ואין לעניין חוק קבוע... ששופט אחד יכול להרשיע ושופט אחר יכול לזכות...

be_roo

New member
כמו שנזכרת להוסיף את עניין הקו הלבן

פרסה מותר לעשות אם אין תמרור מפורש שאוסר עליה, ואם אין תמרור שאוסר פועלה אחרת אך בעקיפין גם אינו מאפשר פרסה, בדיוק כמו שקו לבן לא אוסר פרסה, אבל אוסר לנסוע משמאלו, מכאן שהוא מונע גם ביצוע של פנית פרסה שכוללת בין היתר נסיעה משמאל לקו. כך גם תמרור של חץ על הכביש או על הרמזור, מחייב נסיעה בכיוון החץ ולפיך אינו מאפשר ביצוע פרסה. הנושא די ברור מבחינת החוק, אלא אם מגיעים להתפלפלות משפטית שאינה רלוונטית לנהגים מהשורה ממילא, רק שנהגי ישראל לא טורחים לזכור את החוק.

be_roo

New member
זה אומר שעד כמה שידוע לי רק שופט

אחד זיכה בנתיים נהג שביצע פרסה בניגוד לחץ, פסיקה שאינה מהווה תקדים ולא מחייבת אף שופט אחד, ושופטים שפסקו אחריו לא קיבלו את דעתו. רוצה להסתכן או שאולי קל יותר להמשך לרמזור הבא?

Krishi

New member
חחח... זה מצחיק..

איך פסיקה שנפסקה לראשונה אינה מהווה תקדים? הרי זה משמעות המילה.. חחח.. אני לא אומר שאני עושה פרסות במקומות כאלה... לרוב כי זה פשוט לא אפשרי מבחינת התנועה וקצת מסוכן... אבל זה לא אומר שהכביכול "לא תקדים" הזה לא יקרה אצל שופט או שופטים אחרים...

be_roo

New member
לא, תקדים זו הגדרה משפטית

פסיקה של שופט בבית משפט לתעבורה, שזו הערכאה הכי נמוכה, לא מחייבת שופט מחוזי ובטח שלא למעלה מזה. פסיקה של שופט מחוזי יכולה לחייב כלפי מטה, אבל גם זה לא תמיד (אין לי מספיק מידע לגבי מתי פסיקה כזו נחשבת לתקדים או לא).

MrJacKasS

New member
אגב

את הקו עצירה משמאל למעלה בציור עשיתי עם מברשת בצייר, ולא עם מתיחת קו !! איזה ישר יא אללה

Krishi

New member
שמע... כל הכבוד!

לא הרבה יכולים או מצליחים.. אתה כישרון טבעי אתה.. אתה צריך ללכת לציור גרפי או משהו כזה..

ChilD SouL

New member
והשאר לא...

זה חשוד.

למעלה