שאלה.

doron167

New member
שאלה.

שלום לכולם, אני חדשה כאן ושמחה להצטרף. אני ובעלי בהליכי גרושים. ישבנו עם מגשרת, החלטנו על חלוקת סכום הבית (שיתקבל במכירתו) ועל חלוקת תכולת הבית. בנוסף, אני רוצה להוסיף סעיף בהסכם שיכלול השתתפות של הגרוש בכל הוצאות הבנים (לי שני בנים 3, 4) בהמשך חצי חצי (לגבי זה הוא לא ממש מעונין אך אני לא מתכוונת לוותר). שאלה: אני רואה שעם כל הרכוש שאקבל לאחר גירושיי, עדיין לא תהיה ביכולתי לרכוש בית לי ולילדיי (למרות שאגרור את הלוואת הזכאות אלייו אקח הלוואה נוספת על סך 150,000 ש"ח) , עם כל זה, יהיה לי קשה מאוד לרכוש בית ולעמוד בהחזרים שלו. השאלה שלי היא: האם אני יכולה למנוע בינתיים את הגרושים בטענה כי לא יהיה ביכולתי לרכוש בית ? אני יכולה להציב שתי אפשרויות: או שאני אקבל חלק גדול יותר ממכירת הבית או פשוט שהמצב כרגע יישאר כך? מה הן האפשרויות שלו? מה קורה במידה והוא פונה לבית דין? לאילו החלטות יכול להגיע בית המשפט גם אם אני נמנעת כרגע מהגרושים? שאלה נוספת (למי שיודע) - האם ישנן הלוואות עדיפות או כדאיות שניתנות לאמהות חד הוריות (הלוואות בתנאים טובים יותר?) למי צריך לפנות כדי לברר? תודה רבה.

s h o o s h a

New member
כמה אפשר?

למנוע גירושין כי לא תוכלי לרכוש דירה??? להציב אפשרויות??? 2,500 ש"ח מזונות מתוך הכנסה של 6,000 ש"ח והשתכרות שלך של 5,200 ש"ח ואת עוד תוהה אם תקבלי יותר??? אולי עדיף שתירי לבן זוגך כדור בראש, תישארי אלמנה ותירשי הכל. כך לא תהיה לך כל בעיה. סליחה, אבל כאישה, אני חושבת שיש גבול למה שנשים מבקשות לעולל לגברים!

a44

New member
מזונות ודיור

2500 ש"ח זה יפה מאוד ביחס למשכורת שלו. יתכן שאם תילחמי תשיגי אולי עוד 500 ש"ח... אבל באיזה מחיר! את ודאי רוצה שיהיו לו תנאי מגורים נאותים לקבל בהם את ילדייך בסופישבוע. לגבי ההלוואות, תבררי, אולם לפי מיטב ידיעתי היתה לך דירה, כך שכעת את תקחי משכנתא שניה. לא בטוחה שיש הטבות. בכל אופן, שווה בירור. תמיד אפשר לגור גם בשכירות, זה לא כ"כ נורא! מנסיון! גם לי אין מספיק כסף לקנות דירה, וגם לא מקבלת שום הטבות, לכן גרה בשכירות כבר 8 שנים. המון הצלחה בהמשך!

למעלה