שאלה?

relyr

New member
שאלה?

איך מכניסים מישהו חדש לחיי כשיש בעצם ילדים קטנים בבית? מה אם הוא יעזוב בשלב כלשהו והם יקשרו אליו? מה אם אני לא בטוחה?

נימשון

New member
לא מכניסים עד שלא בטוחים

וגם כשבטוחים מחכים עוד קצת כדי לא להעביר את הילד מהפכות. אין לי ילדים משלי אבל אני מכירה לא מעט גברים גרושים עם ילדים וגם לא מעט ילדים להורים גרושים כך שאני דיי מכירה את הצד השני ולכן חושבת שבמקרה הזה צריך להיות סופר סופר רגישים ולחכות כמה שיותר זמן.

לא מאפשרים להם

להקשר אליו, על ידי זה שלפחות בהתחלה משתדלים להפגיש כמה שפחות.. ובנוכחותם לשמור על פרופורציות עם הפגנת הרגשות אליו... עד שתהיי בטוחה ומה שלא יהיה, קחי בחשבון, שמכיוון שהילדים הם חלק מחייך, הם יהיו שותפים להרבה חוויות שתעברי, וביניהם פרידות תעשי את זה לאט לאט ובדרך הנכונה, ומה שלא יהיה, מתגברים על הכל

ק י ק ה

New member
בדיוק בגלל זה אנחנו מחפשות את אלה

שלא נרתעים ומקבלים את כל החבילה.

מיKה

New member
לא בטוחה ?

אז מה הטעם להכניס עצמך לכל הסיטואציה הזו ? ואם את לא בטוחה בקשר למה להכניס גם את הילדים לדילמה? הרי את חוסר הביטחון את תשדרי לכל עבר. והילדים יחושו בו ראשונים. אל תמהרי, לאט לאט, קחי את הזמן. תרגישי בטוחה, אוהבת...ועם הרגשות הללו כדאי להתחיל לחשוף בפניהם קשר חדש. ואם תחושי בטוחה סביר שגם ילדייך יחושו בכך, ומכאן יהיה להם ולך קל יותר להסתגל. כשאת החלטית זה משרה עליהם בטחון שם בבפנוכו של הרגש. ומה יהיה אם הוא יעזוב ? (מעניין שאת שואלת מה יהיה אם הוא יעזוב כאילו ואין אופציה שאת יכולה לעזוב גם כן)...אז יעזוב! יהיה קצת קשה וקצת יתגעגעו... וסביר להניח שיפתחו חרדת נטישה קלה - סתם סתם לא סביר (אבל אפשרי ואין מה לעשות, חלק מהחסרונות של להיות ילדים להורים גרושים) אבל את תהיי שם להסביר לתמוך ולחבק....ולהמשיך הלאה. אין ערבונות לכלום. ובדיוק על אותו משקל של "מה אם" אפשר לשאול עוד מליון שאלות היפוטתיות ואת הרי יודעת, ככה לא חיים.

magenta73

New member
הנה בעיה

שאני שמחה באיזה שהוא מקום שאני לא יכולה לענות עליה... לפחות לא מנסיון. והאמת... כשתהייה בטוחה. מתי ולמה תהיי בטוחה? תשאלי את עצמך.

relyr

New member
עדיין מבולבלת...../images/Emo70.gif

אני אפרט קצת יותר, אמרתי מה יקרה אם הוא יעזוב כיוון שהוא זה שמשתלב אצלי בבית, ההתאומים שלי בני שנה וחודש, הוא נוגע בהם, משחק, מלטפ ומנשק, אי אפשר ולא רוצה למנוע זאת, חוסר הביטחון שלי נובע מזה ששכחתי מהי מערכת יחסים והתרגלתי לחיות לבד. אגב אני לא נשואה והתאומים מהפריה חוצ מזה הכל טוב אלך עם תחושות הבטן שלי...

ק י ק ה

New member
אז הוא כבר נכנס לחיים שלהם..

מה שנשאר בעצם זה לבדוק עם עצמך אם את רוצה זוגיות איתו, לחיות איתו, אם את אוהבת אותו מספיק והוא אותך כדי לעלות שלב ביחסים. אין סיבה טובה שתוותרי על עצמך מחשש שהילדים יפגעו, הם צריכים ללמוד להכנס למעגל החיים שלך ולא את צריכה להתאים את חייך למעגל שלהם. דרך אגב - מניסיון אישי.

ק י ק ה

New member
כמובן שאני מתכוונת למצב שבו

את בטוחה בזוגיות. אישית - הבת שלי לא ראתה אף אחד שיצאתי איתו גם אם זה נמשך כמה חודשים.

magenta73

New member
למה את חיה בעתיד

ולא פה ועכשיו? עשית את הבחירה, הכנסת אותו לחיים שלך ושל הילדים שלך. אף אחד לא יודע מה יקרה מחר. תהני ממה שיש. תהייה שלמה עם הבחירה הזו ועם המציאות החדשה שלך. לכולנו יש דאגות, הרהורים, מה אם... מה אם לא ילך, מה אם יהרס... למה את חושבת על זה? עכשיו? שבמציאות הוא איתך?... הגיוני שזה אכן בגלל שאת רגילה להיות לבד ומפחדת להיפגע. אבל כולנו באותה הסירה, ובסופו של דבר, כולנו מגיעים אל החוף... ואם את בחוף... למה לזרוק את הסירה שוב לים?

sigal38

New member
אני לא

אכניס אף אחד עד שלא אדע שזה זה. הילדים כבר ראו פרידה אחת שזה מאביהם.במידה וזה בכ"ז לא יצליח ואחרי שכבר נקשרו אליו,אסביר להם שככה זה במערכות. לי יותר קל מפניי שהבנות שלי כבר גדולות והן עוברות את זה במעכות שלהן. את צריכה לשדר להם יותר קלילות,ילדים קוראים אותנו ומה שאנחנו משדרים ככה הם סופגים.

רחלי228

New member
לא בטוחה-לא מכניסה

הילדים - האם הם נמצאים בבית כל הזמן? אני מאפשרת כניסה של גבר חדש לביתי רק כאשר מערכת היחסים מבוססת דיה. עד אז, היצע מקומות הבילוי והמפגש הם בשפע ועל כן אין צורך לערער את עולמם של ילדי.

ליבית1

New member
שאלה מצויינת

מכיוון שלי יש ילדה בבית (אמנם לא ממש קטנה, בת 13 אוטוטו), אני שואלת את עצמי את השאלה הזו כל יום... ואני מניחה שזו אחת הסיבות שלא הכנסתי אף אחדלחיים שלי במהלך 9 השנים האחרונות, זה קשה וזה מפחיד, ורוב הזמן שאלתי את עצמי בשביל מה בעצם... אז אני מאוד מבינה את התחושה, ואת הפחד.... אני מקווה שכשזה יקרה, אני אדע לבנות את זה בצורה כזו שגם אם זה ייגמר, והוא יעזוב, הבת שלי לא תיפגע יותר מידי..... חשוב אולי להדגיש לילדים שתמיד ולא משנה מה, יהיה להם אותך

למעלה