שאלה

yaeliki

New member
שאלה

שלום, יש לי שאלה. התגלתה אצלי בעיית קשב וריכוז ללא היפר אקטיביות. המצילו לי לקחת קונצרטה במינון של שני כדורים ליום. לאחר שלקחתי את שני הכדורים, הרגשתי בנוסף לחוסר התיאבון שנאמר לי שיופיע כתופעת לוואי, גם דופק מאוד מהיר, סחרחורות ורעידות. החלטתי לרדת למינון של כדור ביום אך גם כאן, אני לא מרגישה לגמרי שהכדור עוזר. אמנם הרעידות והדופק חזרו לומטב אך יש לי פה ושם סחרחורת, ומבחינת הריכוז, זה עוזר ממש ממש מעט. עדיין קשה לי לשבת על התחת וללמוד ולקלוט את החומר. (מודה שאני קולטת טיפה יותר אבל לא כפי שהכדור אמור לעזור לי). האם יש לכם הצעה למינון שונה או לסוג כדור אחר? הבנתי שלריטלין יש יותר תופעות לוואי מאשר לקונצרטה... אשמח אם תענו לי, תודדה, יעל.

tully

New member
מה לגבי 18+36

יש גם כדורים של קונצרטה 18 מ"ג. יכול להיות שמינון כולל של 54 במקום 72 יתאים לך. קחי בחשבון גם שחלק מתופעות הלוואי יורדות עם ההסתגלות. אני סבלתי במשך חודש מתופעות לוואי נוראיות וזה עבר כלא היה. יש גם וריאציות שונות של ריטאלין, אולי זוג אחר יתאים לך יותר התייעצי עם הרופא שלך.

zivadina

New member
המינון שלקחת גבוה מדי

קונצרטה 72 זה מינון גבוה מאוד למבוגר מעל גיל 18. התופעות שתיארת מתאימות למינון יתר, לכן כדאי לנסות את הצעתה של tully. קשה לי להאמין שרופא יציע לך מינון כזה גבוה (36+36) בבת אחת. נהוג להעלות את המינון במנות קטנות.

yaeliki

New member
זה באמת נחשב למינון יתר -

הייתי צריכה אישור מיוחד של משרד הבריאות על מנת לקבל את הכדורים הללו. מהו בדר"כ המינון הנכון שעל מבוגר מעל גיל 18 לקבל?

spidergirl

New member
סיבות בירוקרטיות

קונצרטה 72 מ"ג שקולה ל- 20 מ"ג ריטלין שלוש פעמים ביום כלומר 60 מ"ג ליום, שזה המינון המקסימלי ע"פ משרד הבריאות. מה שמשרד הבריאות לא עושה זה להחשיב את משקל הציפוי (12 מ"ג). אין מינון נכון למבוגר, זה תלוי במשקל ובתגובה לריטלין. אני שוקלת 50 קילו ובכל זאת לוקחת קונצרטה 72 מ"ג.

spidergirl

New member
זה לא כזה גבוה

זה מינון גבוה להתחיל איתו אבל לא גבוה באופן כללי. אסור לשכוח שלמרות שהמינון לק"ג נמוך יותר אצל מבוגרים, מבוגרים שוקלים יותר מילדים. כמה אתה שוקל? נשמע שבאמת כדאי לרדת קצת לפחות עד שהגוף יתרגל.

למעלה