שאלה..

dell45

New member
שאלה..

אם אני נוסע 70 קמש עכשיו ואני יודע שעוד מעט יש רמזור אם אני בהליוך שלישי אני יכול לעצור את האוטו בעזרת הבלמים ואז להעביר להילוך ראשון בעצירה עצמה?? (ולא לעבור ל2 קודם) אפשרי ככה נכון?

be_roo

New member
בשלישי עוד מקובל לעצור

אם כי ההעדפה היא להוריד לשני כדי שתוכל להאיץ בזריזות במקרה חירום.

Daemonlior

New member
גם ברביעי וגם בחמישי ניתן לעצור..

פשוט תכניס את הקלאץ' קצת לפני... כמו שנאמר, עדיף להוריד הילוכים על מנת שתוכל להמשיך בנסיעה במקרה שהרמזור התחלף שוב לירוק.. לא הייתי קורה לזה "מקרה חירום", בדרך כלל במקרי חירום אין צורך להמשיך בנסיעה..

be_roo

New member
טכנית ניתן לעצור גם בניוטרל

וגם לנסוע בירידה בניוטרל, וגם לנסוע כל הדרך בראשון. השאלה אם זה כדאי, רצוי ובטיחותי. רמזור שמתחלף לירוק זה אכן לא מקרה חירום, אבל אתה טועה בטענה שבמקרי חירום לא צריך להאיץ. אחת הטעויות הכי מושרשרות אצל נהגים בארץ זה הקונספט לפיו לא משנה מה קורה, אם יש בעיה - תבלום!. הכללה חמורה ומיותרת ולא חסרים מקרים בהם האצה היא הפתרון. אחד הארועים השכיחים בהתקרבות לרמזור הוא נהג שמאחוריך שלא קולט שאדום ושאתה עוצר ועומד להכנס בך מאחור, האצה זריזה ותמרון מהיר יכולים למנוע את התאונה או לפחות להקטין את הפגיעה. וזה לא המקרה היחיד.

Daemonlior

New member
תגובה..

לא רק טכנית, אני גם מעשית עושה את זה המון, עוד לפני הרמזור משלב לניוטרל ומקסימום מכניס לשני כשהרמזור עובר לירוק.. כל הדרך בראשון? בלתי אפשרי, אלא אם כן את רוצה להרוס את המנוע.. עצירה בהילוך חמישי או מעבר לניוטל בזמן נסיעה לא פוגעים במנוע.. "רמזור שמתחלף לירוק זה אכן לא מקרה חירום" אני עדיין בספק לגבי זה.. "אם יש בעיה - תבלום!. הכללה חמורה ומיותרת" אם תקראי שוב את ההודעה שלי תראי שאמרתי "בדרך כלל במקרי חירום אין צורך להמשיך בנסיעה", הדגש הוא על ה-בד"כ. לגבי הטעות שהזכרת.. האצה לא תעזור, אלא אם כן את מוכנה לקחת סיכון ולעבור את הצומת באדום או קרוב לזה, עם כל הכבוד, אני לא עושה את זה.. מצדי ש 10 מכוניות יכנסו בי מאחור.. (נהגים חדשים, אסון הא?
)

be_roo

New member
זה שעשית את זה עד עכשיו לא הופך את

זה לנכון ומומלץ. אלפי נהגים מבצעים טעויות בכל יום בלי שזה יגמר בתאונה, אלו עדיין טעויות. כל הדרך בראשון, במהירות שמתאימה להילוך ראשון לא תהרוס מנוע. זה עדיין לא הופך את זה לנהיגה נכונה ובטוחה. "בדרך כלל" - אין כללים במקרים חירום. בעיות לא באות בהזמנה וכאשר תהיה בבעיה זה ממש לא ישנה לך אם הסיכוי שהיא תתרחש בתיאוריה הוא 30%. האצה יכולה לעזור ועזרה ללא מעט אנשים בלא מעט פעמים, לפעמים מספיק מטרים ספורים להתקדם קדימה כדי להמנע מהפגיעה ולאפשר לנהג מאחור להשלים את העצירה בחריקת בלמים, לפעמים נתיב פנוי ליד יכול להוות מקום לבריחה. רוצה להמשיך להקטין את סיכוייך להתחמק מתאונה? בבקשה. אבל אל תטעה נהגים אחרים בהמלצה על שיטה פחות עדיפה.

be_roo

New member
לסיכום:

כל אחד ממילא יבלום איך שירצה. השורה התחתונה היא שהורדת הילוכים מעניקה יתרון בטיחותי, ואילו השיטה השניה לא מציעה שום יתרון מלבד "נוחות" שנובעת מעצלנות של תנועת יד ורגל.

Daemonlior

New member
תגובה..

אולי זה לא מומלץ, אבל מבחינתי אין שום הבדל (ואני מאמין שגם משאר הבחינות, כל עוד אני יכול להמשיך בנסיעה כרגיל) "מהירות שמתאימה להילוך ראשון לא תהרוס מנוע." אולי לא את המנוע, אבל אני אעקב את התנועה, משמע זה כבר הופך ללא נכון.. "לפעמים נתיב פנוי ליד יכול להוות מקום לבריחה." יש צורך בגז בישביל לעבור נתיב לפני רמזור אדום? הממ לא תודה.. אני כמו שאמרתי לא הולך לדאוג גם לנהגים מאחורי, אני שומר על מרחק מלפנים, ובמקרים חריגים, גם מאחור.. לא במצבים כאלה. יש רמזור אדום? תאט, אין בכלל מה להתווכח על זה.. לא ראית? את זו שעושה את הטעות, לא אני.. "רוצה להמשיך להקטין את סיכוייך להתחמק מתאונה?" תקראי לזה איך שתרצי, כל אחד שינהג בדרך שלו כל עוד זה בגדר החוק, ולא פוגע באף אחד.. "אבל אל תטעה נהגים אחרים בהמלצה על שיטה פחות עדיפה." אשמח אם תצטטי איפה המלצתי על איזושהי שיטה.. אם תשימי לב, שאלתו הייתה "האם ניתן", תשובתי "כן, ניתן" ואם תשימי לב, אפילו תמכתי בדעתך.. אז בבקשה אל תזלזלי בדעותי כשאת קוראת להן פחות עדיפות.. לגבי הסיכום: מסכים לחלוטין, זה מה שאמרתי מלכתחילה..

be_roo

New member
לא מדובר בדיעות, מדובר בנהיגה

מעשית. לשיטה בה אתה נוהג יש חסרון בטיחותי. נכון, אתה לא עובר על חוק מוגדר ולפכיך רשאי לנהוג כרצונך. אבל לטעון שהיתרון הבטיחותי לא קיים זו הטעיה מיותרת. להשאיר לנהגים אחרים להמנע מלערב אותך בתאונה זו גישה גרועה ומסוכנת. אני מקווה שזה לא יקרה, אבל אתה יכול להיות בטוח שאם תהיה מעורב בתאונה בשל אשמה של נהג אחר, זה ממש לא ישנה לך באותו רגע שלא אתה אשם, את הטרטור למוסך ולביטוח אתה תעבור, אולי אפילו ביקור במיון ואף גרוע מכך. יש אנשים שמעדיפים לחסוך זאת מעצמם, יש אנשים שמעדיפים לחסוך תנועת יד קטנה, העיקר שיש את מי להאשים.

למעלה