שאלה

DesertVoise

New member
שאלה

האם מישהוא זוכר או סיפרו לו, על סימן או אירוע כל שהוא , בדקה לפני ההתקף.

DesertVoise

New member
ננסה שוב.

איזה שינוי בגוף שחל לפני בוא ההתקף, בדקות לפני.כמו הזעה , רעד,או כל תחושה אחרת . יש שיקראו לזה אאורה. זה למעשה מה שכל העולם מחפש, וגם אני. אולי נגלה פה דבר מה.

chaplin81

New member
אהה..

אצלי זה חום בכל הגוף, לא ממש זיעה..אני מרגיש שהטמפ' של הגוף עולה, לפעמים זה גם מתלווה בכאב רגעי בראש.. נותן לי בערך 1-3 דק' עד להתקף, ואז פשוט אני עוזב הכל,מנסה להירגע כמה שיותר.. לרוב זה עובד (בסביבות ה-90%).

חייםלוי

Member
מנהל
לא לכל אחד יש אאורה לפני התקף

וגם אצל מי יש לו זה שונה מאדם לאדם. לי תמיד היו אאורות - מין חולשה ביד. הדבר אכן עזר לי מאוד. זה נתן לי כמה דקות שבהן יכולתי להתארגן לשכב במיטה ולא ליפול בחוץ. אבל לא תמיד אאורה מרמזת על התקף שיבוא. שנים אחרי שהפסיקו לי ההתקפים הייתי מקבל אאורה בלי המשך.

חיים אני חולקת עליך...

למדתי, בזמן עבודתי באגודת אי"ל (לפני שנים), וגם הזדמן לי לשאול נוירולגים... לכל אדם יש אאורה, אבל בגלל שזה שונה מאדם לאדם, כל אדם צריך ללמוד לזהות את האאורה שלו. לקח לי הרבה זמן, עד שלמדתי, איך מתבטאת האאורה אצלי. אצלי זה מתבטא בכתם צהוב על עור הפנים, סביב השפתיים, 24 שעות לפני ההתקף, ושעה לפני כל התקף אני מתחילה עם סחרחורת, יש לי רעד בגוף והידיים רועדות ממש. גם לי זה נתן מספיק זמן להתארגן. בנוסף, אני יודעת, מתוך מה שסיפרו לי, שכמה שניות לפני כל התקף, מקדימה את ההתקף צעקה.

חייםלוי

Member
מנהל
לא לכל אדם יש אאורה.

עפ"י ד"ר שילר כמה מהיולים חווים תחושה מקדימה. יש להדגיש שחולים רבים הסובלים מהתקפים מוקדיים מורכבים אינם חשים כל אאורה מזהירה לפני ההתקף. חולים החשים באאורה יסבלו בדר"כ גם מאאורות מבודדות שאינן מתפתחות להתקף מלא. (אפילפסיה, עמ' 26-25) "הצעקה האפילפטית" מופיעה רק בהתחלת התקף טוני קלוני (גרנד מל) משום שבשלב הטוני - התכווצות חזקה ממושכת של כל השרירים ... נפסקת הנשימה בגלל התכווצות שרירי הנשימה הגורמת להתרוקנות קולנית של הריאות. (מתוך ספרו של ד"ר לרמן מחלה עם תקווה, עמ' 53).

אני לא זוכרת...

שמות של חוקרים נוירולוגים ומדענים, שכתבו את המחקרים שקראתי לפני 13 שנה בערך, אבל אכן נאמר בהם, שלפני כל התקף קיימת אאורה ועל החולה עצמו ללמוד את התופעה המקדימה להתקפים שלו.

tropical888

New member
הזהב הלבן שלום

קודם כל מזל טוב לך ובהצלחה לתפקיד החדש של ניהול הפורום!
את בטוחה שלכל אחד יש אאורה?? כי אני ממש לא זהיתי אצלי את האאורה... אולי זה בגלל שהיא לא באה בצורה בולטת לעין ולרגש?

אני בטוחה...

שאדם שסובל מהתקפים תכופים יותר, יגלה את האאורה שלו יותר בקלות, מאשר אדם, שההתקפים שלו רחוקים יותר זה מזה. בנוסף, וזה לדעתי האישית, ומתוך נסיון אישי, קל יותר להבחין באאורה לפני התקף פירכוס (טוני-קלוני), מאשר לפני התקף ניתוק (אבסאנס).

היו לי מקרים שהיו 'סימנים' לפני התק

ף היתה תקופה שזה היה חזותי או משהו אז תמונה של הטי וי היתה 'נתקעת' לי או שהייתי רואה כתמים.. היתה פעם שהיה לי רעדים ברגלים.. אבל הרבה הבנתי רק כשהתעוררתי

aerox

New member
לי היו האוורות

של ריח מוזר , כמו רעשים באוזניים או שפתאום אנשים מתחילים לדבר ואני לא שומע מה שהם אומרים , או שהיו לי זמזומים בתחילת היום ,ולאחר מכן התקף בלילה לפני השינה , קוקה קולה עושה לי התקפים זה גילו לי אחרי שעשו לי טסט בגוף ,

קוקו 28

New member
לי היו אאורות, זמן קצר לפני התקף

היה לי כאב ראש מלווה במין זמזום, לפעמים סחרחורות. למזלי אין לי התקפים כבר כ-7 שנים, אז האאורות גם לקחו חופשה... גם זה יעבור
.

כוכבית אדומה

לי הייתה אאורה ויזואלית לפני כל התקף (שניות או דקות לפני): "ראיתי" כוכבית אדומה נעה לי מול העיניים.

למעלה