שאלה..

T r a v i s

New member
שאלה..

תמיד נמשכתי לאומנות לחימה, החל מקאפווירה ועד לקרב מגע, הייתי במעט חוגים, אך משום מה מעולם לא המשכתי בזה. אני מתגייס במרץ, האם לדעתכם יש טעם בינתיים להירשם למשהו? וכמה בערך עולה?

eladי

New member
להעביר את הזמן... תמיד אפשר

למה לא ? אולי זו תחילתה של ידידות נפלאה
לדעתי, תמצא משהו שאתה אוהב ותירשם אליו. זו גם הזדמנות טובה "לעשות שופינג" (כלומר לנסות כל מיני אמנויות קבוצות שונות ולראות למה אתה הכי מתחבר). כמה בערך עולה מה ? גלידה עולה 7.5 שקל, כרטיס רכבת מב"ש לת"א עולה 23 ש"ח (לסטודנט, לכיוון אחד) וחלב בקרטון עולה 5.4 ש"ח. כל מורה והמחיר שלו - אין על זה הגבלה. יש מורים שנותנים שיעורי נסיון (יעני - חינם חינם לשיעור הראשון). עכשיו רק צריך לחפש בלוחות הפורום ולראות מי מלמד באיזור שלך, ולהתחיל לרחרח.

eladי

New member
ואללה לא יודע...

תלוי במספר האימונים בשבוע, אורך כל אימון, קבוצה, איזור, ביטוחים. תברר אצל מורה מסויים. אל תחפש אמנות לחימה לפי מחיר (לפחות לא בשלב ראשוני). יש מורים שלוקחים 150 לחודש. יש כאלה של 400 לחודש. יש מורים שלא שווה לשלם להם אפילו שקל, ויש מורים ששווים כל שקל.

יש לך מעט מאוד זמן ללמוד עד הגיוס

האם אתה הולך לשרת רחוק או לצאת כל יום הביתה? אם אתה הולך להיות לשרת רחוק מהבית בלי יכולת לצאת מהבסיס, אז אולי אולי כדאי שתעבוד עד לגיוס על כושר כללי - סיבולת לב ריאה וכח ולא תתחיל משהו שלא תוכל להמשיך בו. אם אתה יודע היכן תשרת ושתוכל להתאמן גם בזמן השירות, אז זה לא יהיה נורא כל כך להתחיל להתאמן עכשיו, ולהמשיך עם זה גם במהלך השירות. רן.

ronenk123

New member
מחיר שיעור

הסתובבתי בתקופה האחרונה בהרבה מקומות שמלמדים אומניות לחימה אצל הרבה מאוד מורים.. המחירים נעים בין 200-300 עם מקרים קיצוניים שראיתי כמו 350 ובטח יש גם יותר נמוכים מ 200 אבל בגדול המחירים זה בין 200-300 כש 90 אחוז בערך זה 2 אימונים בשבוע אני מתאמן ב 250 ש"ח שלושה אימונים בשבוע

T r a v i s

New member
תודה לכולכם, עוד קצת עזרה..

המחירים בהחלט סבירים. ובקשר לגיוס.. אני מתגייס לחובלים באמצע מרץ, ולא אוכל להתאמן לאחר הגיוס. האם לדעתכם כדאי בינתיים להירשם לאומנות מסויימת? על מה ומי אתם ממליצים? אני גר ליד יוקנעם, מעט דרומה מחיפה.

T r a v i s

New member
ולאחר קריאת המאמר:

אני מאמין שמתאים לי אומנות לא שלמה, בסגנון קווי, רך, חיצוני. בעיקרון, אני מחפש הן כושר ופיתוח שרירים, והן הגנה עצמית. אמ.. יש לכם המלצות?

קודם כל שיהיה בהצלחה בקורס החובלים

אני הייתי מתמקד באימון כושר כללי של ריצה וכח עד לגיוס. אם אתה ממש מעוניין בלימוד א"ל עד לגיוס, אז לדעתי קרב מגע יכול להיות פיתרון בגלל הגישה המעשית להגנה עצמית בדרך מהירה ואיגרוף או איגרוף תאילנדי בגלל ההתמקדות במס' טכניקות בסיסיות שעליהן השיטות בנויות. באיזור שלך יש לך ג'ו-ג'יטסו ברזילאי ברמת השופט אצל משה קיץ וזה גם מומלץ. אני לא יודע כמה וכל להעמיק בלימוד במס' חודשים, אבל אם אתה רוצה ללמוד אז למה לא. רן.

למעלה