מישהו יכול להסביר מה לי מה ההבדל בין תמרור 15 ו16? מה הקטע בהם? הבנתי שב15 מודיעים לי שנכנסת עוד תנועה וב16 אני זאת שנכנסת לתנועה אבל מה צריך לעשות שאני נמצא ומולי מופיע תמרור 16 או 15
ולהיות מודעת שזכות הקדימה שלך תלוי בתמרור. אם היית מצרפת תמונות הייתי מסביר לך אחד לאחד.(אני ד"א עדיין לך בטוח במאה% על איזה תמרורים אנו מדברים. אלו שמוצבים בכבישים בינעירוניים נכון?)
מזה כביש בין עירוני??הנה התמונה איפה צריך לתת זכות? ואיך אפשר לתת בכלל תמיד שאני רואה תתמרור הזה בכביש אז אבא שלי נוסע מהירות גבוהה איך הוא יכול להאט ולעצור לתת להם לעבור ככה?? אוטו יתקע בו!!
אם מופיע לך תמרור מס' 16 אז אתה משתלב בתנועה ועליך לתת זכות קדימה. אם מופיע תמרור 15 אז שים לב כי תנועה מצד ימין משתלבת בכביש שלך-אמנם הזכות קדימה היא שלך אבל עדיין צריך לשים לב. ואני לא יודעת מה ההגדרה המדוייקת של כביש בינעירוני אז אני לא רוצה לרשום סתם אבל זה כתוב בטוח בספר תיאוריה
מרגע שאני רואה את התמרור שאני משתלב לכביש אני צריך לעצור את האוטו לחלוטין ואז לתת גז שהדרך פנויה? בדרךך כל מה המהירות שנוסעים בכביש ואחריו רואים את התמרור לתת זכות קדימה?
בינעירוניות שבהן מהירות זרימת התנועה בהתאם. במקרים כאלה משתלבים בתנועה ע"י האצה למהירות זרימת התנועה בכביש אליו משתלבים, כי לא ניתן לעצור ולהשתלב במהירות אפסית בתוך תנועה שנוסע 70, 80 או 90 קמ"ש ויותר.
כאשר יש נתיב האצה ומוצב תמרור 16, אפילו אם מוצב בנוסף תמרור תן-זכות-קדימה - הפעולה הדרושה היא האצה למהירות זרימת התנועה והשתלבות תוך כדי תנועה - בשביל זה סללו נתיב האצה. זו התנהגות שונה בתכלית ממצב של תן-זכות-קדימה בצומת רגיל בו אין נתיב האצה אלא יש להאט ולחכות לרווח מתאים בתנועה - ואם יש צורך אפילו לעצור. לגבי תמרור 15 אכן רק מזהיר את הנהגים שתנועה משתלבת מימין ויש להיות ערים לכך. (עדיין - זכות הקדימה היא לנוהגים בדרך הראשית בה מוצב תמרור זה)