שאלה..

arps

New member
שאלה..

שלום לכולם, אנו מפתחים ללקוח שלנו תוכנה קטנה הכוללתאתר אינטרנט, בחוזה ציינו שאסור ללקוח להפיץ את התוכנה, אנו למעשה מקנים לו רישיון שימוש אחד. הוספנו סעיף שבאם הלקוח מפר את הסעיף (סעיף יסודי), הוא מתחייב לשלם פיצוי של 100000$. הלקוח לא מוכן לחתום על הסעיף הזה, בטענה, "מה ייקרה אם ייגנבו לי את הקוד", אפילו מיקרוסופט לא נותנת כאלו קנסות על פיראטיות. איזה נוסח מנסיונכם יכול להיות מקובל, אני יודע שהלקוח לא הולך להפיץ את התוכנה, אבל כן,חשוב לי להגן על הנכס, כי התוכנה הזאת הולכת לשמש בצורה מסחרית להמון לקוחות, ואם יחליטו להפיץ אותה, הנזקים יהיו כבדים. בברכה, אביב.

לא אתייאש מלחזור ולומר

ש: 1. במקרה שלמישהו עלולים להיגרם "נזקים כבדים", חשוב במיוחד להגן עליו בהסכם. 2. שאיננו מנסחות הסכמים או סעיפי חוזים בפורום (ראה גם בטאגליינס בעניין זה). וחוץ מזה: הגנה על קניין רוחני היא בעייתית מיסודה. אפשר אולי להסכים שהלקוח יעשה כמיטב יכולתו להגן על הקוד וכי הפרת הסעיף תחשב להפרה יסודית רק אם הלקוח פעל במחדל ו/או ברשלנות. אבל שוב... מדובר בתחום בעייתי ואם אתה מתכוון להחתים לקוחות נוספים על הסכם מעין זה, על אחת כמה וכמה מומלץ ליווי של עו"ד בניסוח ההסכם.

אינך יכול לנקוב בסנקציה לא הגיונית

שכן רישום סכום שהוא קנס ולא פיצוי קבוע ומוערך מראש, לא מגן עליך. בית המשפט מוסמך להקטין את סכום הפיצוי ולהעמידו על סכום סביר בנסיבות הענין. לכן הצעתה של עו"ד ניסן לקבל יעוץ משפטי, היא נכונה מאד.

רישום פטנט

מאחר והתוכנה פותחה על ידכם ויש חשש להפרה של סימני מסחר חשוב לרוץ ולרשום פטנט על שמכם

arps

New member
קודם כל תודה

על כל התגבות. אין פה פטנט, כיוון שלא המצאנו את הגלגל מחדש, יש הרבה תוכנות מתחרות. הסכום שקבענו נועד להרתיע, סביר להניח בצדק שאם חלילה יגיע המצב למשפט יקטינו את סכום הפיצויים, המטרה היא לא להגיע למימוש הסעיף בכלל אלה רק להרתיע מלהפיץ את התוכנה. המון תודה שוב!

IBiz

New member
אני מבין שהלקוח חושש ממצב הו הקוד

ייגנב או שמישהו אחר יפיץ את התוכנה (אמרת שאתה מוכר אותה לעוד לקוחות) ואז תאשימו אותו והוא יהיה חייב לשלם את הקנס. אולי, אפשר לנסח את הסעיף כך שהוא יחייב את הלקוח שלך אם הדבר נעשה תוך ידיעה של הלקוח למעשה או שהיה עליו לדעת כי עומדת להתקיים הפרה. ואז: אם יוכיח כי התוכנה הופצה ע"י הלקוח או בידיעתו, הוא ישלם את הפיצויים ואם היא הופצה שלא באשמתו אז תתבעו את אלו שגנבו את התוכנה ומשתמשים בה ללא רשות כגובה הנזק שנגרם לכם + הסכום הקבוע בחוק (כ 10K ש"ח) בגין הפרת זכויות יוצרים. אני רוצה להדגיש שאני לא עורך דין וכדאי להיוועץ עם עו"ד במקרים מסוג זה ולא דרך הפורום. מדובר במקרה ספציפי מאוד. בכל מקרה ב ה צ ל ח ה !

למעלה