שאלה

SHARON 103

New member
שאלה

שלום, היה לי היום שיעור שלישי ויש לי שאלה ואני צריך גם עצה: היום נכבה לי האוטו במהלך הנסיעה פעמיים אבל לא ברציפות. זאת אומרת בהתחלה ובסוף השיעור. השאלה שלי היא מה גורם לזה לקרות? אני שמתי לב שכשאני מוריד את הרגל לגמרי מהקלאץ' אז זה קורה.. האם זה נכון? ועוד משהו, המורה שלי לנהיגה אומר שאני משחרר את הקלאץ' יותר מידי מהר ואז בעצם אני נזרק עם האוטו קדימה.. איך אתם מצליחים להתשתלט על הקלאץ' במהירות? הרי הוא מתנגד קצת, הוא עולה במהירות למעלה ואז אני צריך ללחוץ עליו יותר חזק כדי שהוא לא ישתחרר... מה אתם אומרים? תודה לכולם

SummerSpirit

New member
נוסטלגיה

הקטע הם הקלאץ' מתסכל קצת אבל עם הזמן מתרגלים להרים את הרגל לאט. המורה שלך צודק, האוטו נכבה כי הרמת את הקלאץ' מהר מדי. צריך להרים אותו באיטיות ובהדרגתיות ולא להוריד את הרגל במהירות. אם זה מנהם אותך, אני לא מכירה מישהו שהאוטו לא נכבה לו בגלל הקלאץ', בעיקר בשיעורים הראשונים.

אני איש העוגה נעים מאוד../images/Emo8.gif

זהו עכשיו את מכירה מישהו שלא נכבה לו האוטו משום סיבה..

psill

New member
גם לי לא נכבה אף פעם [שיעור 30]

אבל אל תתלהב כי זה מאווווווווד תלוי בסוג המכונית אני לא הבנתי למה לא נכבה לי אף פעם אז שאלתי את המורה והוא אמר שהוא לא עזר. למשל בגולף, מנוע דיזל, אתה יכול אפילו להתחיל נסיעה בשני ולא תכבה לך המכונית. בקיצור- אין מקום להתלהבות

8-AN

New member
זה לא בריא להתחיל נסיעה בהילוך

שלא ראשון. אגב..גם 106 ידנית מן הסתם, בנזין(גם מן הסתם) מצליחה להתחיל נסיעה בשני בעלייה, וגם בשלישי בעלייה קטנה... צריך לדעת איך לעשות את זה אבל שוב, לא בריא, מאמץ את המנוע יתר על המידה, אבל אם כבר נקלעת למצב הזה שאת מתחילה בשלישי, לאחר תחילת הנסיעה מומלץ להוריד בחזרה לשני.

Daemonlior

New member
זה אפשרי?? ../images/Emo2.gif

כמה לאט אפשר לשחרר? בפיג'ו פרטנר שלי אין מצב שאני מתחיל נסיעה בשני.. ובעליה בכלל בלתי אפשרי..

8-AN

New member
דווקא בפרטנר נראה לי שאפשר

כי כל הגירסאות שאני מכיר הן ממונעות במנוע דיזל המספק מומנט גבוה ביחס לרכב ממונע בנזין. יכול להיות שיש כאלו גם ואחת מהן היא שלך, אבל אם כך הדבר אאל"ט המנוע הבסיסי של הפרטנר הוא בנפח של 1500 סמק...

Daemonlior

New member
המממ..

טוב, אני חושב שהגיע הזמן לשרוף קצת את המנוע עם אבא ולתרגל זינוקים.. ואגב, המנוע אצלי זה 1900 סמ"ק..

8-AN

New member
אז כן, מדובר בדיזל.

1900 זה בוודאות דיזל, וכמו שאמרתי, אאל"ט הנפח הבסיסי בבנזין היא 1500.

Marble Arch

New member
זה תלוי באוטו?..

אני חשבתי שזה תלוי בדיוק של הרמת קלאץ' והוספת גז.. אני כל הזמן (!) מתחילה מהילוך שלישי.. זאת ממש מכה..

8-AN

New member
זו באמת מכה.

ברצינות עכשיו, זה מאוד לא בריא תנסי מאוד להיגמל.

Daemonlior

New member
לא כל כך הבנתי..

איך בדיוק התחלה משלישי תעזור? האוטו יכבה במקום.. "אני חשבתי שזה תלוי בדיוק של הרמת קלאץ' והוספת גז.." כמובן שזה תלוי גם בזה.. אבל כל אוטו מגיב בצורה שונה..

8-AN

New member
לפי מה שהבנתי

היא משלבת בטעות תמיד הילוך 3 במקום ראשון ואני לא יודע מה יותר גרוע לשלב בטעות לשלישי או בכוונה מתוך עצלנות לא לעלות מראשון לשני ולשלישי...

Marble Arch

New member
בטעות!! ../images/Emo122.gif

ברור שלא מעצלנות.. אני פשוט לפעמים מתבלבלת עם ההילוכים ואני לא מזיזה אותו מספיק שמאלה..
בעיקר כשאני מתרגשת.

למעלה