שאלה!

MrJacKasS

New member
שאלה!

בשעה טובה קיבלתי את רישיון הפלסטיק. עכשיו, תמונה מכוערת לא מכוערת באמת שלא מזיז לי הקטע הוא שאני באמת באמת חושב שלא מזהים אותי בתמונה אני באמת חושב שאם שוטר יעצור אותי הוא יבקש גם ת"ז האם יש איזשהו סיכוי כן לשנות את התמונה?

offirla

New member
החל מינואר 2006

משרד הרישוי יצלם את כל הנהגים מחדש, בתמונות מיוחדות, שיאפשרו זיהוי גם בעתיד לאחר שנים רבות. מועד הצילום החדש, יהיה קרוב למועד חידוש רישיון הנהיגה (אצלך בעוד פחות משנתיים...)

MrJacKasS

New member
לא הבנתי

"שיאפשרו זיהוי גם בעתיד לאחר שנים רבות" ?? לא הבנתי את המשפט הזה אני יודע שבחידוש רישיון אפשר להצטלם מחדש (גם בתהליך ארוך ומייגע כך הבנתי), אך אני רוצה עכשיו לשנות את התמונה, ולא רק בעוד שנתיים, כי רציני אני לא מזהה את עצמי שם. בינואר 2006 אני אוכל לשנות ?

offirla

New member
יש איזו טכנולוגיה שבה ניתן

יש איזו טכנולוגיה שבה ניתן לצלם אדם, לטכנולוגיה קוראים "ביומטרי" - בשיטה זו מחפשים מאפיין ייחודי-אישי (כמו טביעת-אצבע). החל מחודש ינואר 2006, משרד הרישוי ינפיק רישיונות נהיגה חדשים, לכל הנהגים, גם לאלה שכבר יש להם רישיון נהיגה ממוחשב, וכאלה, שעד לאחרונה בזמן החידוש מופיע להם "תמונתך נמצאת במחשב, רישיון הנהיגה הפלסטיק יישלח לביתך לאחר התשלום". אם אתה לא מזהה את עצמך, למה הסכמת שזו התמונה שתהיה אז כשהלכת לקבלת את הטופס הירוק? ביום ראשון שתלך לסניף של רשות הרישוי הקרוב למקום מגוריך, ואם הם יאשרו לך להצטלם מחדש - הם יתנו לך אישור על כך. לגבי הצילום המחדש "צילום הנהגים יתבצע בשיטה ביומטרית חדשנית, המאפשרת זיהוי מוחלט של האדם המופיע בצילום, גם לאחר שנים רבות ולאחר שמראה פניו השתנה, בשל שינויים פיזיולוגיים או חיצוניים שחלו במראה הנהג. התמונות החדשות ישמרו במאגר מרכזי, מיוחד של משרד התחבורה וישמשו את המשרד לצורך חידוש רשיונות נהיגה או הנפקת רשיונות אחרים של משרד התחבורה, כמו רשיונות שיט או טיס. צילום בעלי רשיונות הנהיגה החל בשנת 1992, עם הנהגתו של רשיון הנהיגה מפלסטיק. מאז לא עודכן מאגר התמונות למרות השינויים שחלו במראה פניהם של רוב הנהגים. יצויין כי לאחרונה התגלתה תופעה של זיוף רשיונות נהיגה שהתאפשרה בעיקר בשל חוסר עדכון תמונותיהם של הנהגים ברשיונות הנהיגה. עקב כך המליצה משטרת ישראל לצלם מחדש את כל הנהגים בישראל" (הציטוט הינו מתוך אתר האינטרנט של משרד התחבורה)

MrJacKasS

New member
מכל זה עדיין לא הבנתי

אם בינואר יחליפו לי את הרישיון עם תמונה חדשה? והאם אצטרך להצטלם מחדש? בקשר לתמונה ברישיוני האישי, חשבתי על זה והרישיון בארנק וכך גם תעודת הזהות שלי כך שזה לא מהווה בעיה..סתם מציק..

offirla

New member
לא בינואר

החל מינואר יתחילו הצילומים. כל בעל רשיון נהיגה יצולם, בסמוך למועד חידוש רישיון הנהיגה שלו (לאחר תשלום הרישיון הזמני). אתה תידרש להצטלם שנית, בעוד שנתיים פחות 3 חודשים....

למעלה