שאלה

THC MaN

New member
שאלה

מותר למישהו שבמג"ב לעשות עליי חיפוש (+הפעלת כוח) כשהוא לא בתפקיד?

hafifdalil

New member
אז ככה...

"מישהו במג"ב", אני יוצא מתוך נק' הנחה שאתה מתכוון לשוטר במג"ב (לא מתנדב), אז שוטר מג"ב הוא שוטר לכל דבר ועניין 24 שעות ביממה בדיוק כמו שוטר כחול כולל כל הסמכויות הנלוות והנגזרות. השאלה כאן היא האם היה יס"ל (יסוד סביר להניח) שהוא הבסיס לביצוע החיפוש וכן מדוע היה שימוש בכוח, במידה והתנגדת, הרי שכבר היס"ל מוצדק ובנוסף אתה מתנגד לחיפוש כך שלשוטר יש סמכות שימוש בכוח. במידה ולא היה יס"ל ולדעת אין שום הצדקה לחיפוש ובוודאי להפעלת כוח כנגדך, הרי שאתה צריך להתלונן על כך.

אמממ...

תומר את מה שיש לי להגיב לך על זה אני כבר יאמר לך באיסי.. בכל מקרה.. גם אם החיפוש מוצדק וכו' וכו' מה השוטר כבר יכול לעשות עם הוא מצא משו.. הרי הוא לא בזמן תפקיד..?!

שירןן21

New member
שירנוש..

גם כאשר השוטר לא בזמן תפקיד והוא הזדהה כשוטר וביצע חיפוש כמובן על פי חוק ועל פי הסמכות שניתנה לו , והוא תפס עליך משהו כמו סם, סכין אמל"ח או כל דבר שהוא לא חוקי ומהווה סכנה , הוא מודיע לך שאת מועכבת פשוט מחייג 100 וכאשר מגיע ניידת הוא כותב עליך דוח עיכוב + דו"ח פעולה ומעביר את הניירת לסיירים שבאו והם ימשיכו טיפול רק בכדי לעשות סדר הדו"ח פעולה יראה כך בתאריך *** בשעה ** בזמן הליכתי ברחוב *** הבחנתי בחשודה הלובשת ** ניגשתי אליה ובלה בלה בלה בלה בלה בלה בחיפוש נתפס כך וכך מסומן בטופס סימון ** (שהסיירים יביואו) חייגתי 100 ולאחר שהגיעו סיירי מרחב בלה בלה הם לקחו אחריות על המעוכבת והמשיכו טיפול.. הסיירים מיצדם יכתובו גם דוח פעולה וזהו.. לא סיפור כל כך גדול נכון?

שוטר בתפקיד 24 שעות...

ב"ה לבטח התכוונת שהוא לא בתחנה או בסיור. אלא עם חברה שלו או אישתו מטייל ליד בקניון או משהו....

שירןן21

New member
שוטר לא בתפקיד 24 שעות

שוטר הוא שוטר 24 שעות, הוא נכנס לתפקיד רק כאשר הוא מציג תעודת מינוי

חיפוש 'מוצדק'?

ב"ה כששוטר מגיע אלי, ורוצה לעשות חיפוש, הוא יבקש ממני רשות. "אדוני, יש לי יסוד-סביר-להניח שאתה נושא עליך סמים או נשק, עקב כך אני רוצה לעשות עליך חיפוש, אתה מאשר לי?" אם אגיד לו כן. הוא יבצע חיפוש. אם אגיד לו לא. הוא לא יעיז לגעת בי. מה שכן הוא יעשה, הוא יעכב אותי לתחנה, שם יוציאו צו משופט לעשות עלי חיפוש, ואז יבצעו חיפוש גם אם לא אסכים. אך שוטר שיגע באזרח בלי רשות ובלי צו. והאדם לא סיכן חיים של אנשים אחרים. זה יכול להגרר להסתבכות במח"ש וכו'. שוטרים אם אוכפי החוק לא אדוני האזרח. ולכן צריך לשמור על כבודו של האזרח ולנהוג כחוק!

שירןן21

New member
תרשה לי לתקן אותך..

אם שוטר ניגש אליך על מנת לבצע חיפוש.. ברור תחילה נשאל מי אתה מה מעשיך פה.. ואז.. נשאל אותך מה יש לך בכיסים בדר"כ כולם אומרים כלום! כלום! אתה יכול לבדוק! (גם אם יש להם משהו לא חוקי) ואז אוטומטית יש לך אישור לבדיקה.. אבל מצד שני אם אותו אזרח אומר לך אין לי כלום , אז השוטר יגיד לו אפשר לבדוק ? לחפש..? אם האזרח עדיין אומר לא אני לא אתן,פה זה מעלה לי את היס"ל שיש עליו משהו לא חוקי כי אם לא היה לו הוא היה מסכים לחיפוש,וחוץ מזה אם נגשנו אליו אז כבר אמור להיות לנו איזשהו חשדה מינימלית שהוא נושא עליו משהו שתתחזק בעקבות הסרוב שלו לחיפוש. בנוגע לסמים... על פ"י סעיף 28 לפקודת הסמים שוטר רשאי לבצע חיפוש בכוח גם אם החשוד לא עצור כלומר אם אני חושבת שיש עליך סמים אני יעשה עליך חיפוש גם אם אתה לא מסכים ואם תשתמש בכוח הסמכות שלי להשתמש בכוח היא חוקית, ולגבי הצו שאמרת.. אם אני חושבת שיש עליך סכין , דוקרן או משהו.. ואתה לא מסכים לחיפוש.. אז מה ניראה לך שאני אשאיר הכל עליך אסע איתך לתחנה בניידת ואחכה לצו של שופט? שבדרך גם תשחט לי כמה שוטרים..? אז ככה.. במידה ויש לי יס"ל שאתה מחזיק משהו לא חוקי (חוץ מסמים) ואתה מסרב לבדיקה , אני מודיע לך על עיכוב\מעצר לתחנה וזאת אחרי שגיבשתי יס"ל לגבי מה שאתה נושא עליך.. לפני הכניסה לניידת אני יעשה עליך חיפוש ואם שוב תסרב לחיפוש זה יהיה סירוב לעיכוב והפרעה לשוטר במילוי תפקידו ופה זה כבר מעצר שמקנה לי זכות לעשות עליך את החיפוש בכוח (סביר!!) על מנת להשלים את הפעולות הנדרשות בכדי להגיע לתחנה . ולגבי מח"ש.. מח"ש זה לא ארגון של טיפשים שכל תלונה שמגיע אליהם הם חוקרים ופותחים תיק לשוטר. הם בוחנים קודם את האירוע שהיה את האזרח שמתלונן ורק אחר"כ חושבים אם לעשות עם זה משהו.. במקרים שבאמת השוטר נהג שלא בצורה הוגנת כלפי אזרח לרוב הם ממליצים על ועדת משמעת במרחב של אותו שוטר, ובמקרים אחרים באמת פותחים תיקים ומטפלים.

אותי במג"ב לימדו אחרת....

ב"ה ואני כמתנדב לא אלך ואעשה משהו שהוא לא חוקי. לידעתך, אם אסרב לחיפוש, זה לא! הכשלת או הפרעה לשוטר. אם אתנגד לעיכוב זה נכון, לחיפוש לא ולא! יש לי בכיס משהו אישי שלא בא לי שהוא יראה. זכותי המלאה! יש חוק יסוד חופש האדם וחרותו. ובמידה ומישהו עובר על כך. אפשר לתבוע אותו גם בתביעה אזרחית! בכל מקרה, אהיה קצת יותר זהיר ולא אסתבך. שבת-שלום!

Super Go

New member
איציק.. תיקון קטן...

בעיקרון, על כל אדם אתה יכול לבקש לעשות חיפוש ואם הוא מסכים אז אתה יכול עלרוף עליו את החיפוש. אם יש לי יס"ל כי אתה מחזיק על גופך דבר שלא כדין (כלי תקיפה, סמים וכו') אני יכול להודיע לך שאתה בסטטוס מעוכב, ואני יבקש ממך לערוך חיפוש על גופך, במידה ותסרב אודיע לך כי אתה עצור משום שתכלית העיכוב לא הושגה, ובמצב כזה יש לי את כל הסמכות לערוך חיפוש בכוח על הגוף (הכוונה עד רמה של בגדים תחתונים). בעבירה מסוג עוון או פשע, אני רשאי לבצע עלייך גם חיפוש בגוף כלומר הפשטה, לקיחת טביעה מהגוף וכו'. לכךאם אתה מתנדב בכוח כבר נכנסים לעניין של אישור קצין ועוד כמה שלבים שלא אכנס אליהם. בשורה התחתונה - אדם שמסרב לביצוע חיפוש על גופו (ויש יס"ל לכך), עוצרים אותו ומחפשים בכוח.

אבל זו טעות!

ב"ה שלום, קראתי את דבריך, ואני לא מבין משהו. לעיכוב / מעצר צריך סיבה. מה סיבת העיכוב / מעצר פה? אי הסכמה לחיפוש? או-קיי אתה לוקח לתחנה וחייב צו שופט! אמרת לו שהוא מעוכב עשית חיפוש ואז אתה 'משחרר' אותו. זה גם לא בסדר. כי 'סטטוס' עיכוב הוא לשלוש שעות... בקיצור, מנסים למצוא פרצות בחוק על מנת לאכוף את החוק... אם זה חוקי וכו'? אני לא יודע אבדוק זאת עם העו"ד שלי. אך אני מאמין שאם יודית תקרא היא לבטח תוכל לתת לנו את תמונת המצב המלאה.... ואשמח אם היא תעשה זאת...

שירןן21

New member
איציק..

תחליט העיכוב היא לעשות עליך חיפוש בצורה חוקית, אם היה ועשיתי עליך חיפוש ולא מצאתי כלום ומצאתי למשל קונדום שאולי זה משהו מביך ואתה תסביר לי שזאת הסיבה שלא רצית שאעשה חיפוש אז כן אני אמלא עליך דו"ח עיכוב ושחרור במקום , ואם אני לא אהיה מסופקת בכך אז אקח אותך לתחנה לחקירות על מנת לברר מה הסיבה שכל כך התנגדת לחיפוש..

שירןן21

New member
לא הבנת..

כאשר אתה בסטטוס של מועכב\עצור ותתנגד לחיפוש זאת תהיה הפרעה לשוטר. חוקי היסוד הם אכן כאלו אבל אם בתור שוטר יש לך חשד שאדם זה מחזיק עליו למשל סכין , ניגשת אליו והוא מסרב לחיפוש היס"ל שלך עולה ואז אתה מודיע לו שהוא מועכב לתחנה ועושה עליו חיפוש לפני שהוא עולה לניידת במידה והוא יסרב לחיפוש הוא יעצר . כמובן שלפני העיכוב עדיף לתחקר מה יש לך בכיסים.. אתה מוכן לרוקן את התוכן שאני יראה שאין כלום , אם אתה רואה שהוא מסרב ונהיה לחוץ או תוקפני זה חייב להעלות לך את היס"ל. מג"ב ומשטרת ישראל הם באותה מערכת, אולי כמתנדב לא הסבירו לכם את הסעיפים האלו או שלא מקנים לכם את הזכויות האלו אין לי מושג איך זה באק"מ

יוני43211

New member
שלום

בס"ד אתם פה מערבים דברים וקשה להבין אותכם... 1.אם באים לערוך חיפוש על מישהו ויש חשד סביר שהוא מסתיר סמים או כלי תקיפה לא נגשים לבד לא יודע אם למדו אתכם את זה.. 2.לערוך חיפוש על אדם כאין חשד סביר ככגון אדם זר ולא תושב המקום ראשית מבקשים שיזדהה ת"ז בדיקה במסוף אם הוא חיובי או לא ואם לא משחררים.. 3.אם האדם נראה לחוץ ומנסה להתחמק ראשית מזעיק ניידת נוספת כי לך תדע מה יהיה הסוף פה... 4.אין זכות לאף אחד לגעת בי למטרת חיפוש אם אכן יש יס"ל אך ורק ויתבצע בתחנה בלבד ולא בכביש מול עני כול העולם יש לתיחס לסנעת הפרט.. 5.זה בגדול מה אמורים לעשות..ולגבי השאלה "מותר למישהו שבמג"ב לעשות עליי חיפוש (+הפעלת כוח) כשהוא לא בתפקיד?" התשובה היא כן !! ולפי נסיבות המקרה אם נראה לך שלא אז תגיש תלונה נגד אותו שוטר/מתנדב המשך ערב מקסים לכולם יוני צוות הרי השוף

שירןן21

New member
לא מדויק..

קודם כל לימדו אותנו הכל כולל הכול בזה תהיה בטוח.. כשאתה במשמרת והכל טוב ויפה ברור שלא תבדוק אדם לבד.. אבל במצב שאתה לבד אם אין אפשרות להקפיא מצב אתה תעפל כי זה מה שנדרש ממך בתור שוטר ברור שבמקביל תחייג 100 או תבקש מאזרחים שיעשו את זה. גם אם בדקתי מישהו במסוף והוא יצא תקין ב- 100% ואני עדיין אחשוד בו ויהיה לי יס"ל שיש עליו משהו שלא כדין אני אעשה עליו חיפוש. ולגבי האין זכות לאף אחד.. אז נכון לאף אחד חוץ משוטר אין זכות לעשות עליך חיפוש לגבי הרחוב, יש לך את הזכות לבקש שהחיפוש יהיה במקום מוצנע שהוא יכול להיות מאחורי קיר, תחנת אוטובוס או מאחורי ניידת , אבל אם כתוצאה מההליכה למקום מוצנע אני ארגיש שתהיה לי סכנה לחיי כלומר לדעתי אתה תוציא סכין\אולר\אקדח או כל משהו אחר החיפוש יעשה במקום ואם מדובר במקרה של אמל"ח \ פח"ע יש אפשרות להפשיט אותך ברחוב .

colling

New member
לגבי חיפוש - אני לא הפרט כאן

בגלל שזה פורום ציבורי שיש נגישות לכול אחד אך יש כאן כמה טעויות של אנשים אתם חייבים ללמוד את הסמכיות עד הפרטים הקטנים חיפוש על הגוף זה סמכות נילות (המבין יבין) מי שרוצה הסבר על סמכיות חיפוש שיפנה אלי במסר אישי וירשום מהיכן הוא בכול מקרה הכי טוב זה לפנות למבסים שלכם (שלא בטח יודעים את הסמכיות כמו שצריך) ויבקש הסבר מדיוק (הכי בטוח זה לשוטר סיור או חוקר - הם בטוח יודעים יותר טוב מכול שוטר אחר) אך בגדול כאשר החיפוש לא חוקי (חיפוש על הגוף) יש לאדם רשות לסרב ואף להתנגד בכח (בניגוד לחיפוש ברכב שבוא אין לאדם רשות לסרב)

א י י ל 18

New member
אין מה להסתיר

החוקים והסמכויות מפורסמים בכל אתר, אפשר למצוא אותם בספר החוקים (בורסי) שמפורסם בנט'.. אני ממש לא מבין מה כל החשאיות הזאת, אין פה מטרה שאזרחים או כל גורם אפילו עברייני לא ידע את זכויותיו שלו ואת חובותיו של השוטר. וחיפוש היא סמכות נלוות למעצר אך יש סעיפים כמו 17ב' שמקנים לך אפשרות של גמישות בעניין, יש את חוק לפקודת הסמים שמבטל ומקנה לך סמכות חיפוש בכוח עוד לפני שהצהרת על מעצר ועוד לפני שהזדהת כשוטר, במקום סתם לנפנף דברים באוויר תפתחו את הבורסי תקראו ותבינו אותו קצת.

colling

New member
כול מה שכתבת טוב ויפה אך

נכון חוק פוקודת הסמים וחוק האמל"ח נותנים לך סמכות חיפוש בכח לפני ביצוע מעצר וללא צורך לשאול ברשות האדם אצלו אתה מחפש אך זה תופס רק לגבי כלי רכב לגבי חיפוש חיצוני על אדם אתה צריך בפרוש את הסכמתו במידה וסרב יש לך סמכות לעצור את האדם ולהביאו בפני קצין ממונה אשר יחליט האם לבצע חיפוש בכח או להעלתו לשופט אך חיפוש על גופו של אדם בכח ללא רשותו זה רק כאשר בוצע מעצר (ולא לשם עריכת החיפוש) אדם אשר נערך חיפוש על גופו ללא הסכמתו וכאשר הוא לא עצור יש את הזכות להתנגד גם בכח כי חיפוש כזה נחשב לתקיפה לא מזמן זוכה בבית המשפט מאשמת תקיפת שוטר מכיוון שהשוטר ערך חיפוש על אדם ללא הסכמתו וללא שהודיעה לו כי הוא עצור לאחר שהשוטר החל את החיפוש על הגוף דחף החשוד את השוטר לאחור ורק אז הודיעה לו השוטר כי הוא עצור ולכן המעשה לא הווה עברה על החוק בקיצור - חיפוש ברכב לא צריך אישור החשוד וניתן לערוך חיפוש ללא הסכמתו חיפוש על גופו של אדם ללא מעצר - ברשותו בלבד במידה וסרב ניתן לבצע מעצר (לא לערוך חיפוש) להביאו בפני קצין ממונה להחלטה חיפוש בדירה - 1)רק בהסכמת החשוד (במידה ונתפס במקום אחר למשל פרץ לרכב ורוצים לערוך חיפוש בביתו) סרב - צו ע"י בית משפט , כאשר בתבצעת עברה בדירה (בהווה)- לא צריך צו וניתן להכנס לדירה או כאשר נימצא בדירה אדם בר מעצר יש עוד הרבה סייגים ולכן צריך ללמוד את הסמכיות כמו שצריך

למעלה