שאלה...

שאלה...

האם כל משקפיים מחייבות להרכיב אותן בנהיגה? יש לי משקפיים זניחות, אין להן מספר, רק 3/4 צילנדר. בטופס הירוק האופטימטריס כתב שיש לי משקפיים, אבל הפקידה במשרד הרישוי לא כתבה בהערות שאני חייבת לנהוג עם משקפיים. עשיתי טסט ראשון אף אחד לא אמר שום דבר. בטסט השני שהיה שלשום, הטסטר אמר שזה לא בסדר עשה בלאגן, בסוף הוציא אותי לטסט ואמר שגם אני אני אעבור אז הוא ירשום שלא להנפיק לי רישיון עד שאני עושה בדיקת עיניים חוזרת. עכשיו, את הטסט עברתי, ואכן הוא עושה בעיות הטסטר. המורה שלי התקשר ואמר לי שאני צריכה ללכת להוציא טופס ירוק חדש, למלא את הבדיקת ראיה שוב, ללכת איתה למשרד הרישוי ושם יחליטו אם אני צריכה לנהוג עם משקפיים או לא ויתנו לי את הרישיון. (מה שסוחב לי את הלקבל את הרישיון עד יום ראשון כאשר את הטסט עברתי ביום שלישי). עכשיו, יכול להיות שכל הבלאגן הזה ובעצם אני באמת לא צריכה את המשקפיים בנהיגה לפי החוק? או שכל משקפיים מחייבות הרכבה בעת נסיעה. אפילו כאלה שנועדות רק כדי לראות את התוצאות של משחקי כדורגל כשממש ממש עייפים....?

adidas88

New member
לא

יש משהו כזה שלא צריך לראות 6/6 אלא 6/12 או משהו כזה. אני זוכרת שגם לי עשו (ועדיין עושים) על זה בלאגן כי לי יש 1/2- וזה נחשב ל6/9 או משהו כזה אם אני לא טועה וזה בין הטווח המותר בלי משקפיים אז אני לא צריכה אותם לנהיגה

samata

New member
ממ

בעיקרון רופא העיניים/מי שעשה לך את הבדיקה קובע אם אתה צריך לנהוג עם משקפיים. זה לא כל מי שמרכיב משקפיים, אבל אסור לקחת את הסיכון הזה. אם קבעו שאתה מחוייב - אז אתה מחוייב.

אבל קבעו שלא....

והטסטר החליט שכן כי יש משקפיים, ואז מה אם לא כתבו בהערות שצריך.... אז עכשיו עושים לי בעיות עם לקבל את הרישיון...

samata

New member
ציטוט שלך

" בטופס הירוק האופטימטריס כתב שיש לי משקפיים"...מכאן אפשר להבין שאתה כן צריך לנהוג עם משקפיים. עד כמה שזכור לי מכל הפרוצדורה של הטופס ירוק/משקפיים, שום פקידה לא קובעת האם אתה תנהג עם משקפיים או לא..אלא האופטימטריס.

לא לא לא שניה אני אסביר...

קודם כל אני בת. תודה... אם צריך לנהוג עם משקפיים או לא מצויין בהערות למטה בטופס, האופטמיטריסט בדק אותי עם ובלי משקפיים, אבל בסופו של דבר בהערות לא כתוב כלום. בהערות והגבלות אין לי שום הגבלות, לא מצויין משקפיים כלום. בגלל זה גם בטסט הראשון לא עשו לי בעיות ולא ביקשו ממני לנהוג עם משקפיים.

NewUser4

New member
תשובה

כנראה שהייתה איזושהי אי הבנה שם. בדיקת הראיה מתבצעת כך: ישנה איזושהי הגדרה של מהי ראיה תקנית (מצטער, אינני מבין ברפואת עיניים, עולם המונחים שלי בנושא דל אך בטופס רשום כי יש צורך ב6\12 לפחות בעין אחת, מה זה אומר אני לא יודע). אם אתה רואה בצורה הזו ללא משקפיים (עובר את הבדיקה ללא משקפיים) אינך צריך להרכיב משקפיים. אם אתה עובר את הבדיקה עם משקפיים (כלומר אינך יכול לעבור ללא משקפיים) אזי יציינו כי הנך חייב במשקפי ראייה בנהיגה. זאת כל התורה. תבדקי היכן נפלה טעות ותפעלי לתיקונה. הטסטר פעל בשכל.

לי יש משקפיים.בעיקרון אני לא חייבת

אותן בנהיגה למרות שאני כן מרכיבה אותן

למעלה