שאלה

שאלה

אני גרושה שנתיים ויש לי ילדה בת שש וחצי האקס שלי לוקח אותה בדרך - כלל סופי שבוע אך בזמן האחרון הילדה לא רוצה ללכת אליו יש לציין כי הוא התחתן בשנית ועומד להיות אבא ועדיין גר אצל אמא שלו השאלה שלי היא האם להכריח אותה ללכת אליו או לתת לה להישאר איתי? ועוד דבר היא לא רוצה לדבר איתו בטלפון לפעמים זה לא קבוע הוא לא מתקשר אליה בכל יום רק כשהוא נזכר בה. היא טוענת שהיא כל הזמן רבה עם אבא ושהוא תמיד כועס עליה האם להכריח אותה ללכת אליו? בסופי שבוע האלה אני נחה ועושה דברים עם עצמי ולפעמים סתם יוצאת האם זה נורא שאני מחכה לסופי שבוע האלה? האם אני אמא גרועה?

m a y a 69

New member
היי דובשנית

אני יכולה להגיד לך שאני כמעט תמיד מחכה לסופי שבוע האלו שהילדים אצל אבא שלהם. זה טבעי ולא צריכים להיות לך שום יסורי מצפון בגלל זה. לגבי הילדה שלך, אסור לך להכריח אותה, אבל כדאי שתעודדי אותה כן ללכת לאבא שלה ותנסי לחזק את הקשר ביניהם. לדעתי את צריכה לדבר איתו על זה ולהבין ממנו למה היא לא רוצה ללכת אליו. בהצלחה.

maof

New member
אני לא בעד להכריח.....

פשוט לדבר בגובה העינים ולנסות להסביר שבמיקרה הזה "הענשה" פוגעת בכל מי שקשור לעינין. אבל למה לא לשתף את האבא במה שהילדה מרגישה ולתת לו להיתמודד מול הבת שלו. מעוף

חן חן40

New member
אני לא חושבת

שכדאי להכריח כי מכורח לא יוצא שום דבר טוב וחיובי. אני הייתי מנסה לדבר עם הילדה למה היא לא רוצה ללכת? על מה היא כועסת וממה היא פגועה? כי גם אם זה ברור לך אולי היא מבולבלת והוצאת המילים החוצה תבהיר גם לה ותעשה לה קצת סדר בבלאגן. עד אז אני לא הייתי מכריחה ובהחלט הייתי משתפת את האב בעניין. לילה טוב

ראשית את אמא נפלאה...

עצםהעובדה שחשוב לך מה מרגישה הילדה ורוצה את הטוב עבורה אומר על אמא טובה זה שאת מצפה בכליון עיניים לחופש ולפרטיות שלך זה טבעי ונורמלי אין אמא אחד שלא זקוקה לשעות הפניי עבורה אז לעניין השאלה אני הייתי משוחחת עם האבא על תחושותיה של הילדה ויחד עם זאת משוחחת עם הילדה כמצד אחד מגלה אימפתיה לרגשותיה ומצד שני דוחפת מסרים לטבת האבא וכמה חשוב ורצוי שתהיה בחברתו ילדים תמיד מרגישים בטח עם האמא שנמצאת איתם ביומיום ואסור לנו להגדיל את הפער החששות והקושי של הילדים להתמודד מהבלתי נודע שונה אחר ומוזר הוא אבא שלה במתקונת אחרת עם הזמן תלמד לקבל ולהתרגל למצב החדש

שאלה

ניסיתי כמה פעמים לדבר עם האקס לגבי הילדה לא רק על על כל מיני דברים אחרים שקשורים אליה ואין כל מענה, דיברתי עם הילדה והיא טוענת שכועסים עליה כי היא עושה שטויות אבל מה זה שטויות? מה היא יודעת מה זה שטויות אם אומרים לה את זה, העניין הוא שהרבה פעמים שהוא לוקח אותה ביום שישי אז בלילה הוא עובד ומשאיר אותה לבד עם הסבתא והאישה ולמחרת הוא עייף וישן עד הצהריים ואז היא שוב לבד איתן

תשוחחי עם האבא והעבירי לו את כל

הדברים שמפריעים לך ולילדה ויחד תנסו לסדר את השבתות כאין לו משמרות וידאג לזמן איכות עם הילדה בהצלחה

אסור להכריח ../images/Emo70.gif

אל תכריחי אותה ללכת לאביה כי ייתכן שיווצר נזק עתידי מכך ואז לא תוכלי לתקן. במקביל שוחחי עם האב על הבעיה ותנסו לפתור אותה יחד עם הילדה בשיחה. בשלב זה עדיף שהילדה תירגע ותבלה איתך את סופי השבוע.

למעלה