|שאלה|

|שאלה|

איך ניתן למצוא את זהותי? איך ניתן למצוא את זהותי בתוך כל הערפל והבלאגן הזה, בתוך המציאות הזו שבה כל כמה דקות אני משנה את דרך חשיבתי. איך ניתן למצוא את זהותי כאן, כשאני כבר לא בטוחה בשום דבר. איך ניתן למצוא את זהותי כאן כשאני לא מרגישה שייכת לשום מקום. איך ניתן למצוא את זהותי כאן כשהכל כל כך זר מסביב, ואני כבר לא מצליחה להבין מה אני באמת רוצה לעשות ומה אני עושה כי הורגלתי לכך או כי פעם חשבתי שזה יועיל לי? מה זאת בכלל זהות לעזאזל!?

פאפיט

New member
לזהות יש מספר - מס' תעודת זהות

- בכל פעם שמתבלבלים אצלך דברים, תסתכלי בתעודת זהות ותגלי את זהותך. - עם הזמן לומדים להכיר את עצמינו; מה אוהבים, מה שונאים, לאן משתייכים, עם מה מזדהים. - כשלא יודעים מה לעשות פשוט עושים ויוצא משהו, ואז או שמקבלים אותו או שלא מקבלים אותו ועושים עוד. וחוזר חלילה. - ולבסוף, כשערפל ומבולגן מסביב, פותחים חלון ומוצאים את השמש

אופיפה

New member
מתוקה, אם תחפשי...

את תמצאי. כל חיפוש מתחיל מנקודה מסויימת של בלבול. צריך להציב מטרה למצוא את מה שאת מחפשת ולא להתייאש עד שמוצאים. רצוי שזה יהיה מלווה בהרבה אמון ביכולתך למצוא. בהצלחה.

זו שאלה ממש קשה ../images/Emo13.gif

ונראה לי שנתת לי על מה לחשוב. אני יודעת שיש לי זהות. מרגישה את זה. פעם זה לא היה כך, אבל היום כן. מה גרם לזה? עדיין אין לי מילים כרגע להגדיר. אבל אולי בהמשך. תודה על השאלה הנפלאה. מה את עושה כדי להבין מהי הזהות שלך?

רננהלי

New member
שלום שלום לך ../images/Emo39.gif

טוב לקבלך חזרה לכאן איך היה? ספרי משהו

איך היה ../images/Emo13.gif

היה נהדר. היה גן עדן. היה מפתיע, כמו שתמיד מפתיע לי שם ולא שגרתי. פסטיבל 'סגול' הוא חלקת האלוהים הקטנה שלי. המקום שמרגיע את חוסר השקט שלי, והפעם - מעצים את השקט שעימו הגעתי לשם. מילים משם עוד תעלינה לכאן

רננהלי

New member
כרגע

עייפה ויותר מזה לא מרגישה כרגע אולי לא רוצה להרגיש חזרתי לא מזמן הביתה ואין לי כוח להרגיש כלום החדר שלי מבולגן כי התארחו לי אנשים בחדר, ואני רק מתחמקת מלסדר אותו אז כנראה בגלל זה אני פה ועכשו משאמרתי את זה אולי כדאי שאני אלך לעשות את זה... וגם להתקלח, ואז אני ארגיש כמו בנאדם

רננהלי

New member
טוב

אז סידרתי, ניקיתי רווחה נפשית (מי דיבר פה על סדר בנפש בעקבות סדר בחדר?) הכל טוב ונכנסת להתקלח וסליחה שאני מנצל"שת את השרשור לדברים לא קשורים בכלל!! אם אני ממש אשתדל אני אוכל לקשר גם את זה לזהות - נגיד, לפעמים חלק מהזהות של האדם זה איך הוא מבחינת סדר ואירגון. גם תכל'ס, אם הבית שלו מסודר, וגם סדר היום שלו והחיים שלו. זה נראה משהו ספיציפי, אבל זו תכונה שהיא כוללת ויכולה להשפיע על ביטוי כל שאר התכונות. נו, איך אני?

BellA עלמה

New member
איך מוצאים זהות

לא חושבת שיש נוסחה למציאת זהות.זו עבודה עצמית של כל החיים (מסע). אגב ישנם אנשים שכל החיים שלהם מחפשים את הזהות שלהם. הולכים לכל מיני סדנאות וטיפולים נכנסים לדת או לכתות. לדעתי זה פשוט מסע של החיים שכל אחד עושה בדרך שלו (תסלחו לי אני עדיין תחת השפעתה של סגול
)

זהות...

מציאת הזהות שלנו היא מסע שאינו נגמר, כי אנחנו מגלים דברים על עצמנו מידי יום וכך הזהות שלנו אט אט מתגבשת, אך המסע לא ייגמר לעולם.

רננהלי

New member
מתחילים בקטן

לשאול את עצמך מה את רוצה עכשו? עכשו זה עכשו ברגע הקטן הזה. וכל רגע ורגע קטן בחיים שלך בעצם בונה את החיים שלך ככלל. לפני שאת מסתכלת על הסך הכל הכללי שהוא הזהות, תלכי לפרטים הקטנים: מה את אוהבת לעשות למשל? תשאלי את עצמך שאלות קטנות ואם אין לך תשובות אל תתאמצי, אלא תמשיכי אל הדברים שכן יש לך תשובות אליהם. להתחיל ממה שיש, ללכת אחרי הרצונות שלך (כן, אלו הקטנים: הסרט שאהבת, הספר ההוא הנחמד, האנשים האלה שאת מתחברת אליהם יותר, התחביב הזה שמדבר אלייך ועוד ועוד..) אל תנסי לבנות לעצמך זהות מתוך מטרה: "לבנות לעצמי זהות" לא זו הדרך שבה זה פועל. הזהות נבנית לדעתי מהפרטים אל הכלל ולא להיפך. דבר נוסף שבונה זהות זה התנסויות שונות ומגוונות. כי מההתנסויות האלו את חווה דברים ומתוכם את בוחרת מה את אוהבת ומה לא, מה מתאים לך ומה לא. לאט לאט את מגלה את זה וככל שאת מתנסה יותר את מכירה יותר את עצמך ואת זהותך. יו, הייתי בטוחה שיש לי דברים ברורים בנושא ופתאום הם נראים קצת מבולבלים |מבולבל| טוב, אז ניסיתי

אולי זהות זה משהו מאד גמיש

כמו פלאסמה כזו, שמקיפה גרעין. כמו מה שיש לנו בגוף, או בכל כדור הארץ. והכל בתנועה. כי המטרות משתנות, והדיעות משתנות, והגוף משתנה... אז מה כן נשאר אני? אני מניחה שיש כמה תכונות, או תגובות, או מעשים - הכי קטנים בעולם (מבט מסויים בעינים למשל), שנשארים איתך תמיד. משהו שהולך איתך לאורך כל המסע הזה. בינתיים זה מה שעולה לי. בחיי שזו שאלה מסובכת. אני שומעת את גלגלי המוח שלי חורקים בהתלהבות.

ניאו30

New member
למצוא את הזהות...

יש הרבה מה להגיד על זה אבל אני אגיד משהו קצר. לדעתי,הדרך לשם היא פשוט להפסיק לשמוע את הקולות מסביב ולהתחיל לשמוע את הקול הפנימי,את הקול האמיתי שלך,זה של הלב.בדרך צריך לשכוח את כל מה שאמרו לך בעבר...הורים,מורים,חברות,מדיה וכדומה...להשקיט את הרעשים שברקע ולהקשיב לסערה שבפנים...ממה היא נובעת?מה יעזור לה להעצר?מה חסר? אני למדתי שברגע שהפסקתי להקשיב לכל העולם,ובעיקר למה שהחברה משדרת לך, בין אם במודע ובין אם בתת מודע,אז הלכתי קרוב וקרוב יותר למצוא את זהותי בעולם.וזה לא שהגעתי למציאה ברורה ומוחלטת,אבל כיוון בהחלט כן, ובעולם כמו שתיארת,שאני מסכים איתו לחלוטין,גם זה משהו,משהו חשוב אפילו.

למעלה