מהתרשמות קצרה שלי מהיגואר X TYPE
(כ-20 דקות בתערוכת ז´נבה השנה, כמובן שלא בזמן נסיעה). כשאתה מתיישב בה אתה מרגיש שהמושב מחבק/עוטף אותך (בעיקר במושב האחורי), אולי יהיה נכון יותר לומר הרגשתי "בבית". התנוחה וזוית הישיבה במושב האחורי ביגואר היא פשוט מעולה ויש את ההרגשה שיגואר שמו דגש כמו בדימלר על הנוסע ולא רק על הנהג (כמו במכוניות פאר). מהמושב הקידמי פשוט לא רציתי לקום. אני חייב לציין שהיא הרבה יותר נוחה מה-S TYPE, ב-S אתה יושב על האוטו ולא "ב" אוטו כמו ב-X TYPE , והעובדה שקו המותנים של היגואר גבוהה ממש מקנה לה תחושבה ספורטיבית גם מפנים הרכב. אני חושב שיש לה עיצוב "רך" ועם זאת ספורטיבי שאומר לך בפרצוף "אתה קונה יגואר זה מה שתקבל". מה שהכי הרשים אותי זה הנדסת האנוש ב-X TYPE, הכל פשוט בא ליד (כמו בשיר,LOL).ומבחינת איכות ממש קשה למצוא משהו לא בסדר במכונית הזאת דבר שלא אופיני ליגואר (כנראה שלפורד נמאס מהפדיחות). מבחינת הפלסטיק על הדש-בורד (שהפריע לך דרור) זה אותו הפלסטיק אך איכות החיבור טובה והיא לא משפיעה על הרושם הכללי (אולי זו תקלה עיצובית ב-S שגורמת לבעיה הזו להתבלט). ניתן לרכוש את ה-X עם הילוכים ידניים ולפי מה ששמעתי מחברים שלי (שגרים בשוויץ ויש להם RS4!) שעשו נסיעת מבחן ב-X (בחניון של PALEXPO איפה שתערוכת ז´נבה נמצאת יש לרוב החברות והסדנאות שמציגים את הדגמים שלהם, מכוניות שניתן לבחון אותם, כמובן שבליוי סוכן) הידני (אני לא זוכר אם זה היה ב2.5 V6 או ב 3.0 V6) ההילוכים הידניים פועלים חלק (בלי להפריע למנוע, נושא רגיש ועטור ביקורות בדגמים קודמים של יגואר) אבל אני לא בטוח שמבחינת שמירת ערך בארץ יהיה כדאי לרכוש את הדגם הידני. אני חושב שה-X היא מכונית בטוחה לקניה אבל עם ההיסטוריה של הטיפול הגרוע של יבואן יגואר בארץ הדבר גורם לי קצת לחשוש (אם אני לא טועה השנה או שנה שעברה המותג יגואר בארץ עבר להיות משווק ע"י מאיר הונדה-וולוו ואם נסתמך על הטיפול הטוב שלהם במכוניות הונדה וולוו אז אולי יש אור בקצה המנהרה). אם הייתי גר בחו"ל (ואני יכול אם אני רוצה) והייה לי את הכסף הייתי רוכש אותה מבלי להתלבט אבל בארץ אני חושב שהייתי קונה את האודי A4 3.0 QUATTRO נראה לי שהייתי מפיק ממנה את המיטב אף עלפי שאני מעדיף את עיצוב הפנים והנוחות בS60. ומה בקשר לסידרה 3?, אולי בתור משומשת אבל לא בתור חדשה הערך שלה יורד מהר ויותר מדי לדעתי, ואם איכות כמו של BMW לקנות משומש זה לאו דווקא סיכון. לידיעתכם, ושתקנאו בשוויץ משלמים רק 7% מס על מכוניות ולא 140% בממוצע כמו בארץ (פשוט ללקק את האצבעות).