שאלה

מצמץ

New member
שאלה

(במקום חידות לשם שינוי) מה דעתכם על היגואר X-TYPE, האם לדעתכם היא תקלטת בארץ היטב והאם הייתם רוכשים אותה לעומת המתחרות (A4,3,C,S60 וכדומה). אל תתקמצנו לדבר מהלב ולא רק מהשכל, ובבקשה אל תתנו תשובות נוסח "הייתי קונה את המונדאו לעומתה". בתודה מראש ידידכם הקט מצמץ

© DrorZi

New member
כמה מחשבות

נתחיל בזה שאת ה S TYPE אני לא אוהב, העיצוב מקדימה לא יפה... ב X TYPE יצא להם הרבה יותר נחמד. אני אוהב את סדרה שלוש של BMW בגלל איכות הבניה, הנדסת אנוש ומעל להכל רמת ההנאה מנהיגה של האוטו. כדי שאני אוהב את ה X TYPE היא צריכה להיות הרבה יותר ממתחרה לסדרה שלוש באיכות גימור והידור, ולא שחסר לה, בתור התחלה יש לה הנאה כפולה קבועה ומנועים חזקים וגם כתבות מחמיאות מאוד בחו"ל. כשיהיה לי כסף ואני אצטרך לעמוד בדילמה אני אגיד לכם מה בחרתי, עד אז יותר קל לי להגיד שאני קונה BMW בכסף הזה.
דרור זי, משחק בנדמה לי

מצמץ

New member
דווקא..

ה S-TYPE היא מכונית טובה (ויפה לדעתי) חוץ מהעובדה שמרוב דיפונים ועור, פנים הרכב קצת צפוף לרכב מהליגה שלה. דרך אגב, לא אמרתה האם לדעתך ה-X TYPE תיקלט טוב בארץ. בציפיה לתשובה מעניינת, מצמץ

© DrorZi

New member
לדעתי כן

כי אם כל הכבוד ל BMW (שאני רואה אישית בה את המתחרה הישירה) סובלת מדימוי טיפה שלילי, בעוד יגואר "סובלת" מתדמית יוקרתית הרבה יותר ולכן בסכום כסף נתון רוב בעלי הממון יעדיפו את ההילה של יגואר מאחרים. ה S TYPE בעלת חזית מכוערת (במיוחד הגריל) והבפנים מלא פלסטיק שמקומו אינו ביגואר (ואני ביחוד מתכוון לאזור הרדיו
)
דרור זי, בקושי כסף לדלק יש לי כרגע..... LOL.

© DrorZi

New member
אם כבר אתה מעלה תהיות

ספר מה דעתך האישית, "אני חושב שכולנו רוצים לשמוע מה יש לך להגיד" (בקול של המורה דליה מכיתה ג)
דרור זי, מדריך במיל.

מצמץ

New member
דעתי היא

ואני מסרב להגיד את דעתי בקול של המורה דליה(זו פשוט בקשה לא הומנית) נכון להיום חוץ מ ה-S3 שלא נמכרת בארץ, ונמצאת בליגת הקומפקטיות (דרך אגב היא גם זולה יותר מה-V6) אני לא רואה מתחרה ישירה לקליאו V6 מהכיון האירופאי. אני חושב שזו מכונית סופר מיני שבאמת אפשר להתייחס אליה בתור "סופר" היא קצת יותר חזקה ומהירה והביצועים שלה עדיפים מאשר ב-S3 ולכן גם יקרה יותר. הקליאו היא גם אלטרנטיבה לאימפרזה GT (לפחות בארץ שכן ה-EVO לא נמכרת כאן בינתיים). אני היתי מעדיף את הS3 כי היא יותר שימושית לחיי היום-יום אבל מבחינת נהיגה ה-V6 פשוט שובה את ה
שלי. אח, הקול המחוספס....,
זה מה שחסר לS3, כמובן שאפשר "לטפל" בבעיה אבל זה לא הדבר האמיתי כמו באימפרזות. בחו"ל כשאתה ברחוב אתה שומע אותם (אימפרזות STI שעולות כמו הרנו) מעבר לפינה לפני שאתה רואה אותם (כמו רעם וברק)
. אישית אני לא אוהב את "הקליאו" (בכלל, לאו דווקא את ה V6) שני מבוגרים לא יכולים לשבת בנוחות במושב האחורי (בגלל הגג הנמוך) ולכן אני לא ממליץ לאנשים לקנות אותה אלא אם הם זוג או אדם אחד, בשביל 3,4 אנשים המכונית הזו פשוט לא משתלמת (דבר שפוגע בה מאד אם אשווה אותה למתחרות). לדעתי כן יהיה לה שוק בארץ, עובדה שיש הרבה אנשים שמעדיפים את הפיז´ו GTIלמניהים לעומת פולקסוואגן GTI,VR6. ויש אנשים שפשוט לא סובלים יפניות, כך שה-V6 תהיה המכונית המושלמת עבורם. השאלה היחידה היא כמה ערך היא תפסיד (גם צרפתיה וגם ספורט זה פשוט לא הולך ביחד מבחינת שמירת ערך). אבל מצד שני אני מניח שמי שיקנה אותה הערך הכספי לא יפריע לו לעומת הערך ההנאתי שהוא יקבל בתמורה
. (כתבתי את דעתי בקצרה ובלי לפרט יותר מידי, מקווה שהצגתי את עמדתי נאמנה)

מצמץ

New member
אופס, התבלבלתי בתשובה ../images/Emo93.gif

חשבתי שאתה (דרור) שואל אותי בקשר למה ששאלתי אותך בקשר לקליאו....

אילן די

New member
הכתבות אומרות

שהאוטו הוא הרבה יותר פורד מיגואר (ואם אינני טועה הוא חולק פלטפורמה עם מכונית פורד אחרת, לא בטוח איזו). יש סיפור קטן על ההשקה של האקס טייפ שאחד העיתונאים בא לפתוח את הדלת ונשאר עם הידית ביד. הוא הסתכל במבט מוכיח אל נציג יגואר והלה הפטיר "טוב, זה רכב הדגמה בלבד"... ראיתי את האוטו, ואני חושב שאפילו כתבתי על זה בפורום ודרור הגיב, והאוטו די מכוער. הייתי לוקח במוו 3 או מרצדס סי בלי לחשוב יותר מדי. בארץ יכול מאד להיות שהוא יצליח בגלל התדמית של במוו והמחיר המנופח של מרצדס. בגלל שיגואר היא יחסית לייבל חדש בארץ (יחסית למתחרות) עדיין לא דבקה בו תדמית מלבד התדמית שהיצרן משדר וזה טוב להם.

מצמץ

New member
אמנם..

1.ב-X יש חלקים מפורד, אבל יגואר למדו את הלקח כבר בשנת 92 עם ה XJ-220 עם הביקורות הקטלניות כגון שימוש בחלקים זולים של פורד מונדיאו ד´אז ואיכות הרכבה מתחת לכל ביקורת (עד היום מנסים למכור את כולם אם אינני טועה נשארו עוד כ 4 XJ-220 באנגליה שמעולם לא נמכרו שלא לדבר על ירידת הערך מ 350,000 פאונד ל 150,000 אלף שזהוא מחיר של 550 (שאנשים מעדיפים אותה על היגואר).דווקא הפלטפורמה של ה-X מעולה ואני לא אתפלה אם זו אותה הפלטפורמה של המונדאו החדשה או הפורד פוקוס שהפלטפורמות שלהם פשוט מצויינות (אילן אני לא יודע בן כמה אתה ואם יש לך רשיון אבל אם כן, אז תנסה לנהוג בגולף V6 ובאודי A3 1.8 טורבו (180 כ"ס) ותגיד לי אם ההרגשה היא אותו הדבר, לדעתי לא, אף עלפי שאני יודע שבעצם אני נוהג/נוסע באותה המכונית). 2.ה-X הושקה בתערוכת ז´נבה כך שקשה לי להאמין לתירוץ של "טוב,זה רכב הדגמה בלבד" אמנם היו שם הרבה עיתונאים שגמעו ק"מ על המכוניות להדגמה. אבל אסור לך לשכוח שבכמעט כל מכונית חדשה שמציגים אותה, יש תקלות ואז החברה בשנה לאחר מכן מתקנת את רוב הפגמים (אחד מהקטעים השנואים עלי בגלל שאז אני מרגיש כמו עכבר במעבדה ואני {הלקוח} הוא זה שמשלם את המחיר) לדוגמא סיטרואן BX 1986 ששינו את העיצוב שלה ב 1987 או שברולט קוואליר 1995 ששונה בשנת 1996. וזו הסיבה שרוב היבואנים בארץ לא ממהרים להביא את דגמים חדשים בשנה הראשונה שלהם (אחרת הישראלים יאכלו אותם חיים).משום מה ללובינסקי זה אף פעם לא הפריע והוא תמיד עושה את המשגה הזה נקווה שבפיז´ו 307 ו שב-C5 הסיפור לא יחזור על עצמו
. 3.תודה על חוות דעתך.

אילן די

New member
אם אינני טועה המנוע 2.5 הוא המנוע

שמותקן בטאורוס החזקה. בכל מקרה יש לי שאלה אחרת. הגיר הידני שלהם הוא גיר 5 מהירויות אוברדרייב. מה זה אוברדרייב בגיר ידני ?

מצמץ

New member
אם הייתי יודע על הX את כל הפרטים..

הללו אז לא הייתי שואל את דעתכם. מבחינת הOVERDRIVE תשאל את דרור אם הוא הצליח להסביר לAC בברור מזה טורבו אז על פרט קטן כזה הוא בטוח יסביר לך מצויין.

מצמץ

New member
מהתרשמות קצרה שלי מהיגואר X TYPE

(כ-20 דקות בתערוכת ז´נבה השנה, כמובן שלא בזמן נסיעה). כשאתה מתיישב בה אתה מרגיש שהמושב מחבק/עוטף אותך (בעיקר במושב האחורי), אולי יהיה נכון יותר לומר הרגשתי "בבית". התנוחה וזוית הישיבה במושב האחורי ביגואר היא פשוט מעולה ויש את ההרגשה שיגואר שמו דגש כמו בדימלר על הנוסע ולא רק על הנהג (כמו במכוניות פאר). מהמושב הקידמי פשוט לא רציתי לקום. אני חייב לציין שהיא הרבה יותר נוחה מה-S TYPE, ב-S אתה יושב על האוטו ולא "ב" אוטו כמו ב-X TYPE , והעובדה שקו המותנים של היגואר גבוהה ממש מקנה לה תחושבה ספורטיבית גם מפנים הרכב. אני חושב שיש לה עיצוב "רך" ועם זאת ספורטיבי שאומר לך בפרצוף "אתה קונה יגואר זה מה שתקבל". מה שהכי הרשים אותי זה הנדסת האנוש ב-X TYPE, הכל פשוט בא ליד (כמו בשיר,LOL).ומבחינת איכות ממש קשה למצוא משהו לא בסדר במכונית הזאת דבר שלא אופיני ליגואר (כנראה שלפורד נמאס מהפדיחות). מבחינת הפלסטיק על הדש-בורד (שהפריע לך דרור) זה אותו הפלסטיק אך איכות החיבור טובה והיא לא משפיעה על הרושם הכללי (אולי זו תקלה עיצובית ב-S שגורמת לבעיה הזו להתבלט). ניתן לרכוש את ה-X עם הילוכים ידניים ולפי מה ששמעתי מחברים שלי (שגרים בשוויץ ויש להם RS4!) שעשו נסיעת מבחן ב-X (בחניון של PALEXPO איפה שתערוכת ז´נבה נמצאת יש לרוב החברות והסדנאות שמציגים את הדגמים שלהם, מכוניות שניתן לבחון אותם, כמובן שבליוי סוכן) הידני (אני לא זוכר אם זה היה ב2.5 V6 או ב 3.0 V6) ההילוכים הידניים פועלים חלק (בלי להפריע למנוע, נושא רגיש ועטור ביקורות בדגמים קודמים של יגואר) אבל אני לא בטוח שמבחינת שמירת ערך בארץ יהיה כדאי לרכוש את הדגם הידני. אני חושב שה-X היא מכונית בטוחה לקניה אבל עם ההיסטוריה של הטיפול הגרוע של יבואן יגואר בארץ הדבר גורם לי קצת לחשוש (אם אני לא טועה השנה או שנה שעברה המותג יגואר בארץ עבר להיות משווק ע"י מאיר הונדה-וולוו ואם נסתמך על הטיפול הטוב שלהם במכוניות הונדה וולוו אז אולי יש אור בקצה המנהרה). אם הייתי גר בחו"ל (ואני יכול אם אני רוצה) והייה לי את הכסף הייתי רוכש אותה מבלי להתלבט אבל בארץ אני חושב שהייתי קונה את האודי A4 3.0 QUATTRO נראה לי שהייתי מפיק ממנה את המיטב אף עלפי שאני מעדיף את עיצוב הפנים והנוחות בS60. ומה בקשר לסידרה 3?, אולי בתור משומשת אבל לא בתור חדשה הערך שלה יורד מהר ויותר מדי לדעתי, ואם איכות כמו של BMW לקנות משומש זה לאו דווקא סיכון. לידיעתכם, ושתקנאו בשוויץ משלמים רק 7% מס על מכוניות ולא 140% בממוצע כמו בארץ (פשוט ללקק את האצבעות).

Montoya

New member
לדעתי...

לדעתי האישית יגואר X-TYPE זו מכונית ממש טובה... היא המשך הדור החדש של היגוארים. A4?... לא... אודי יחסית ליגואר?.. עם כל הכבוד לאודי יגואר זו ליגה קצת אחרת... מכונית לוקס אנגלית קלסית עם מנוע חזק במיוחד (כמו שיגואר נוהגת לייצר) והמחיר... די בסדר... בערך 350 אלף ש"ח. לא ממזמן הייתי בסלון של יגואר...

מצמץ

New member
נראה לי שאתה מתבלבל עם ה S TYPE

ה-S מתחילה מ 247,000 ש"ח. הגרסה שבמחיר שהצגתה זו ה 4.0 אוטומט אנחנו מדברים על ה X TYPE החדשה שנמצאת בליגה אחת מיתחת ל S S=סידרה 5 (BMW) X=סידרה 3 (BMW) דרך אגב פעם אודי לא התקרבו באיכות ובאמינות ל BMW ותראה את המכוניות שלהם היום. A6 לדוגמא שלא נופלת כמעט בשום פרט לעומת ה BMW סידרה 5 חוץ מהשם/תדמית שלהם (ויש הרבה שחושבים שאודי זה שם נרדף לאיכות פאר ואמינות מבלי לנקר את העניים לבריות). תחשוב על זה.

Montoya

New member
מה?..

רגע מה קשוןר: S=סדרה 5(BMW) X=סדרה 3(BMW) ? דיברנו על יגואר לא?.. איך הגעת לBMW? או שפספסתי משהו?..

למעלה