שאלה ...

england king

New member
שאלה ...

לדעתכם..מתנדב קלאסי יכול להשתמש במעיל משטרתי בזמן הפעילות? מובן שהמעיל נרכש באופן פרטי. -האם ניתן לרכוש מעיל משטרתי באופן פרטי? -האם זה חוקי שמתנדב קלאסי ללא מדים ילבש מעיל משטרתי בזמן פעילות?

benpual

New member
אסור , בתחליט האיסור........

מעיל משטתי? אי אפשר כי זה רק סמל של המשטרה , וזה נקרא התחזות לשוטר

benpual

New member
גם לא...........

אתה חייב אפודה שמראה שיש לך סמל של המשמר האזרחי!

england king

New member
ואם שמים על המעיל אפודה?

השאלה שלי בעיקרון, היא האם מותר ללבוש מעיל כזה באופן כללי בשעת פעילות, נגיד בתוסת לאפוד של המשמר האזרחי.

england king

New member
המשך-

אם ללבוש את המעיל בשעת פעילות זה לא ייחשב להתחזות לשוטר, שכן בשעת פעילות ע"פ מה שאני יודע אפשר להציג סמלים משטרתיים בפרטי הלבוש.

אלעד 602

New member
לקנות מעיל

לפי מה שאני יודע אפשר לקנות מעיל משטרתי או בריקושט או ב H&O בהצגת תעודת מתנדב... (אני יודע ש ב H&O יש חנויות מדים של המשטרה במספר סניפים)

benpual

New member
הלו! הוא לא יכול! הוא קלאסי!

אלעד ימפגרררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר בוא ניפגש יום חמישי?

Super Go

New member
התחזות לשוטר לכל דבר...

כדי ללבוש מדים משטרתיים צריך אישור מיוחד בשביל זה. מתנדב המקסימום שיש זה החולצות שמדפסיים לעצמם (כמו יחידות ג'יפים) וכאלה, וכל חולצה כזו מחוייבת באישור קצין אק"מ מרחבי. בעיקרון בשעת משמרת כל מתנדב חייב ללבוש אפודה זוהרת צהובה! למרות שהרבה לא עושים כך. בH&O יתנו לך רק עם נקודות, אתה לא יכול לרכוש לעצמך מעיל משטרתי, ובריקושט יש מעיל כמו משטרתי בלי סמל, שאותו מותר לך ללבוש משום שהוא נרכש בשוק הפרטי, ואין עליו סמל משטרה, אבל אל תתפה לתפור לו, כי במידה וכן הדבר ייחשב להתחזות לשוטר לכל דבר.

אלעד מר

New member
תשובה...

מתנדבים אינם יכולים לקנות מדי משטרה!! מתנדבי יח"מ מקבלים פעם בשנתיים נקודות לרכישת מדים ב H&O. מתנדבי קלסי לא מקבלים מדים ואינם יכולים לרכוש כי הרכישה ב H&O היא רק בנקודות. יש מתנדבי יח"ם שמקבלים משוטרים נקודות וכך רוכשים מערכת מדים נוספת!! בכל מקרה - למתנדב קלסי אסןר ללבוש מדים ואין לו איך לרכוש אותם!!

ocool

New member
עליי לחלוק עליכם

יש אצלנו הרבה מתנדבים שמשתמשים בחורפים במעילים משטרתיים עם סמל משטרת ישראל על הזרוע. כמו שכתוב על האפודה/חולצה/כובע "משטרה" או "משטרת ישראל", אין סיבה שלא ישימו מעיל עם משטרת ישראל. דבר נוסף הוא שאיזה הגיון יהיה לא להרשות לבישת מעיל משטרתי? אחרי הכל, בימי החורף כשקר, אי אפשר בלי מעיל, ואם שמים מעיל, הדבר הכי לא נוח זה לשים עליו אפודה. עוד משהו- במחסומים בזמן חורף מספקים למתנדבים שלנו חרמוניות עם סמל משטרת ישראל (למי שלא יודע, הם נראים בדיוק כמו מעיל, רק מן הסתם מכסים את כל הגוף...). כל המידע הנ"ל, הוא בגדר דעתי האישית ואיננו מחייב או מהווה עובדה קיימת. בכל מקרה, אני מניח שיודית תוכל לספק את התשובה האמיתית והנכונה ביותר, אני הולך לקנות מעיל, נשתמע! D:

england king

New member
יודית-אם את יכולה לעזור..

מותר או אסור למתנדב קלסי בזמן משמרת ללבוש מעיל משטרתי?

יוני43211

New member
שלום רב

בס"ד במהלך משמרת ומחוצלה חל איסור מוחלט לענוד כל סמל משטרתי שמהווה התחזות לשוטר ומידה ואכן ניתנה הנחיה אחרת באותו זמן פעילות,ובאישור הגורמים המוסמכים לכך.. המתנדב יענוד סמלים מזהים שהמערכת סיפקה (אישרה) לו בלבד!! ולא יענוד סמלים של יחידה אחרת.. * חבר'ה מה לא העבירו לכם מה זה זכויות וחובות המתנדב ?? אם לא תדרשו מהמפקד שלכם שיעביר לכם !! יוני צוות הרי השוף

למעלה