שאלה.

magnet2369

New member
שאלה.

האם מישהו יכול להסביר לי אבל גם מבחינה פיסקלית מה זה הרעש ששומעים בלילה מקווי מתח גבוה?

magnet2369

New member
מישהו פעם ניסה להסביר לי אבל נראה

לי שהוא לא היה כל כך בטוח הוא אמר בגלל שהמתח מאוד גבוה אז האלקטרונים רוצים לצאת החוצה .אני לא כל כך בטוח למה שומעים את הרעש בלילה אולי בגלל שבלילה יש בהרבה יותר עומס על הקוים מאשר ביום?

lekner

New member
מה שאתה שומע זוהי תופעת קורונה

(זו לא רק בירה) כאשר המתח עובר בערך את 30000 וולט ל ממ"ר שזהו מתח הפריצה של האויר ישנה תופעה של זליגת מתח לאויר ואתה שומע את הפריצות האלה מעבר לזה אם תשים לב תראה כמו הילה מעל המבודדים התופעה הזאת פוגעת במבודדים כדי להקטין את התופעה מחברים כמה כבלים במקביל כדי להגדיל את השטח ישנם עוד כמה פתרונות כגון מריחת חומר על המבודדים כדי להחליק אותם

רשר

Well-known member
מנהל
קורונה

בצילום רואים פזה אחת (יוצאת מרידינג לרשת הארצית) בנויה משלושה חוטים להגדלת ההספק והקטנת הקורונה, בקוים החדשים הגידיום מותקנים במשולש להקטנה נוספת של הקורונה ע"י הגדלת הקוטר הכולל של הפזה.

eli44

New member
הפסדים

כל מה שכתבו נכון אפשר לסכם זאת במילה אחת: הפסדים (שמתבטאים בזמזום)

roy269

New member
תרשה לי להסתייג

מהקביעה הנחרצת שלך שכל מה שכתבו נכון. א. קורונה (תופעת כתר) קורית במתחים גבוהים כאשר האוויר מתיינן (נוצרים יונים באוויר - ויונים מוליכים חשמל) ההולכה הזו (זליגה) שקולה להפסדים בקו. ב. פיצול הפאזה למספר מוליכים (כפי שמישהו נתן כאן דוגמא) לא בא לענות על תופעת הקורונה אלא על תופעת הקרום (סקין אפקט) הזרם נוטה לזרום במעטפת המוליך ולא הכל שטח החתך שלו, לכן אין טעם לעלות מעל חתך מסוים כי לא מנצלים אותו. כדי להתגבר על זה (הרי בכל זאת צריך להעביר את ההספק הנדרש) מפצלים את הפאזה לשלושה מוליכים בעלי חתך נמוך. פיצול זה מקטין גם את ההפסדים ההשראותיים - חתך אפקטיבי גדול יחסית יקטין את עכבת המוליך. חג שמח

פפו

New member
ואני עד היום חשבתי שתופעת הקרום

נוצרת רק בתדר גבוהה ולא 50 הרץ........

roy269

New member
תופעות פיסיקליות בדר"כ

הן תופעות רציפות כלומר אם התופעה קיימת בתדר מסוים היא קיימת גם בתדר אחר העוצמה של התופעה יכול להיות שונה ואם תעבור על המאמר המצורף תראה (במשוואה מס. 7) שהתופעה תלויה בשורש של התדר לכן ברור שבתדרים גבוהים היא יותר מודגשת אבל גם ב - 50 הרץ היא קיימת וכאשר מעבירים מאות אמפרים בקווי מתח גבוה גם הפסד מזערי של שטח חתך אפקטיבי יש לו משמעות כלכלית http://www.st-andrews.ac.uk/~www_pa/Scots_Guide/audio/skineffect/page1.html

אצ3

New member
תוספת קטנה

עקב כך שהזרם הזורם במעטפת המוליך ולא בכל שטח החתך של הגיד. נוצר מצב שבמרכז המוליך לא זורם שום זרם. תופעה זו מנוצלת על ידי חברת החשמל להולכת תקשורת נתונים לכל אורך הקווים של מתח העל.

roy269

New member
כל המוסיף

גורע... ח"ח מעבירה תקשורת נתונים על קווי הרשת אבל התקשורת עצמה עוברת בתדר גבוה, פעם היה באפנון FM היום אולי דיגיטלי. בכל אופן התדר הרבה יותר גבוה מה - 50 הרץ של הרשת עצמה ואם ה - 50 הרץ זורמים במעטפת, הרי שהתדרים הגבוהים יותר יהיו קרובים יותר למעטפת ולא למרכז המוליך. כלומר, מה שאתה מספר קצת סותר את ההגיון. התופעה כן מנוצלת להגדלת חוזק הכבלים. מעבירים גיד מרכזי מפלדה, אמנם המוליכות שלו יותר נמוכה, אבל כיוון שרוב הזרם עובר במוליכים העוטפים את הגיד המרכזי אזי איבוד ההספק קטן יחסית ואילו תכונות החוזק גדלות משמעותית.

lekner

New member
לא כל המוסיף גורע לכן אתקן אותך

בקווי מתח גבוה לא מובילים מאות אמפרים כמו שציינת אלא אמפרים בודדים והתופעה שהוזכרה (קורונה)היא נגרמת עקב המתח הגבוה בתדר גבוה אכן הזרם זורם במעטפת לכן בתקשורת ואנטנות משתמשים בצינורות חלולים בתדר של 50 הרץ הזרם זורם כמעט בכל המוליך

למעלה