שאלה

• פותח הנושא yg28
  • פורסם בתאריך

yg28

New member
שאלה

שמנו לב שלגופר שלנו יש מעין קפלי עור סמוך לראש, עם קשקשים שלא נראים משהו. אתמול אכל. מה זה יכול להיות?

naja

New member
עד אתמול זה לא היה?

זה נראה כמו צלקת שהגלידה או קשקשים שלא גדלו כראוי. מתי הוא התנשל?

yg28

New member
קשקשים

אני ראיתי אותו לפני ארבעה ימים בערך. דפי ראתה אותו אתמול. היא לא זוכרת שראתה את זה. התנשל ב-3.9.

נראה לי

שזה נזק מקומי מחתיכת גפר טייפ (סוג של סלוטיפ) שכיסה אביזר בטרריום שלו. הנ"ל הוצא , וליתר ביטחון שמנו לנחש סילברול. הוטרינר שלי בחופש אז אני לא יכולה לפנות אליו.

ראיתם שזה נדבק לנחש?

סילברול זו אחלה משחה אבל לפחות בתמונה לא רואים שיש פצע אז אני לא מוצע טעם למרוח משהו על המקום.

לא ראיתי פיזית

רק ראיתי שבמקום שהדבק ישאר מחובר לאביזר (חור במעין סלע מלאכותי) הדבק היה מעט פתוח והנחש השתחל לתוך החור. שמנו משחה כי פחדנו שהוא יקבל זיהום מחידקים שאולי היו בתוך המחבוא הזה.(מחבוא משומש אחרי שטיפה). לא נראה שזה מציק לנחש באיזה אופן כרגע, רק אסטטית. מקוים שזה יעבור בנשל הבא. לא להמשיך למרוח?

אני לא חושב שיש טעם להמשיך למרוח

אני לא רואה שום פצע פתוח או משהו שמזכיר זיהום מתחת לעור (אבל אני לא וטרינר וגם רואה רק תמונה). יש איזה גוף חימום שעבד בטרריום?

אין חימום כרגע

ביתנו חם והטמפרטורות בטרריום תקינות. גם כשיהיה חימום הוא לא יהיה פנימי. הוטרינר המליץ לנו לשים משטח חימום לא מתחת לטרריום אלא מקביל לאחד הצדדים מבחוץ, כדי לקבל אחידות בחום בכל הטרריום ולמנוע כוויות בבטן.

למרפאות אריאל יש הרבה בעיות

תשקלו את "רונית רפאל"
מה שהוטרינר הציע לכם זה להדביק את פלטת החימום לקיר האחורי של הטרריום? (זו הייתה דוגמה).

שהרעיון שלו הוא דרך מאוד לא חסכונית

ויעילה לחמם זול שנמצא על הקרקע ולא על דפנות הכלוב. החימום צריך להגיע מלמטה, למעלה או שילוב של שתי הדרכים. חימום מהצד לא ממש יעזור לנחש אלה במצב ובוא החדר מחומם מעלות בודדות מתחת לרצוי וגוף החימום מוסיף את ה2-4 מעלות הנחוצות והנחש יוכל ללכת ולהתחמם ליד הדופן. חום עולה למעלה ולכן השיטה הזאת לא שווה הרבה. אם יש חשש לכוויה בגלל שגוף החימום נמצא למטה אז צריך למצוא גוף חימום אחר. גל"צ אני שומע רק בעבודה. אבל אני משתתף בצערך:)

זה יעבור בנשל הבא? אחריו../images/Emo122.gif

או שצריך לחסור לניתוח אסטטי כרורגי במרפאות אריאל,פרופורציה או רונית רפאל. ואייך התשלום? לפי מטר רץ?

naja

New member
יתכן וזה יעבור.

אם לא מדובר בפציעה רצינית אלא רק בכמה קשקשים שנתלשו, יתכן והם יתחדשו לאחר נשל אחד או שניים.

למעלה