שאלה

עופר ב.ה

New member
שאלה

נראה לי שאני לא ממש במקום הנכון, אבל בכל זאת אני אנסה... מישהו כאן מתעניין, שלא לומר אוהב, סרטים צרפתיים?

IC4

New member
דווקא יש בינינו צרפתיוואנאבי :)

למרות שזה פרדוקסלי כי כולם שונאים צרפתים למרות המבטא המבדר ראיתי מזמן סרט קלאסי שחור לבן בשם "מלחמת הכפתורים" שהיה בצרפתית ואני זוכר שנורא נהנתי :) מענין אם מישהו אי פעם ראה אותו. ראיתי גם את הסרט הזה של טרנטינו בחלקו אההה איך קראו לו עם השחקנית בשם דלפי... גם לא זוכר את שמה המלא להרוג את זואי לא היה משהו למען האמת. ראן לולה ראן זה גרמני נכון ?

dylan

New member
אם יש סרט צרפתי שנראה לי טוב

אז אני רואה אותו, אני לא מתעניין ואוהב סרטים צרפתיים בגלל שהם צרפתיים, אני מתייחס לכל הסרטים באופן שווה ללא הבדלי גזע, מין, דת ושפה
בכל מקרה סרטים צרפתים שאהבתי ואני ממליץ לכל מי שקורא את ההודעה הזאת לראות הם "הדירה" אידיוט מושלם" ו"גיבור בזכות עצמו" ראיתי גם את "הארי חבר אמיתי" שהיה נחמד, לא יותר מזה. מישהו ראה אגב את "נהרות הארגמן"? רציתי לראות את זה אבל זה החזיק רק משהו כמו שלושה שבועות בקולנוע ולא הספקתי..

עופר ב.ה

New member
זה מה שאתה חושב...

לכאורה - מתייחסים לכל הסרטים באופן שווה. למעשה - אנשים בארץ הורגלו לשפה האמריקאית ולסגנון האמריקאי. זו אולי קצת הכללה, אבל מדובר ברצון לריגוש ו/או מתח בלתי פוסקים, סרט בתנועה מהירה ומתמדת. או אולי,לחילופין, לברק ולדקורטיביות שלהם. יכול להיות שמדובר בריגוש זול או בסרט עמוק, אני לא מנסה להפחית מחשיבותם. הבעייה היא שכשרואים סרט לא אמריקאי (שנקרא בטעות "סרט זר"), או ליתר דיוק - לא בסגנון אמריקאי, וחושבים וקובעים שהוא משעמם. וזה כבר שמגיעים לשלב שרואים סרט כזה. האם הוא באמת משעמם? או שאתם סתם לא רגילים אליו ולכן דוחים אותו. האם תצליחו להינות מהסרט הסיני "הדרך הביתה", או מהסרט האיראני "צבע גן העדן"? אשמח לשמוע שכן. שאלתי על הקולנוע הצרפתי, כיוון שיש בו מאפיינים (שקשה לי להגדיר אותם) שגורמים לי לאהוב אותו, אבל אפשר להכליל את השאלה לקולנוע לא אמריקאי בכלל. ואגב, ראן לולה ראן הוא אכן סרט גרמני, שראיתי בו לא יותר מתרגיל חביב בקולנוע. עופר

חזיר בר

New member
כן,הצרפתי פה

בכל מקרה, אהבתי באמת את אידיוט מושלם ואני תמיד חיבבתי את הסרטים עם השוטרים,ברחו לי השמות.. יש לקולנוע הצרפתי הרבה להציע.. והבחור צודק בנקודה שלו שאנשים רגילים לסרטים אמירקאים ולדיבור באנגלית,ולכן זה עלול לפגום מהנאתם בסרטים זרים אחרים

*GormE*

New member
יש סרט מצויין- מהמעולים שברשימתי

והוא- פארינלי, אני מאוד מקווה שזה בצרפתית ולא איטלקית, אני לא זוכרת בדיוק אבל הסרט מעמיק, בעל משמעויות נהדרות אם מישהו כאן ראה אותו- אשמח להתדיין! יש לי תאוריה שלמה שמבוססת על הסרט הנהדר הזה!

מימי

New member
אצלי זה הפוך,

אני דווקא אוהבת סרטים זרים ולא אמריקאים. הם מעצבנים אותי!!! אני לא אעשה הכללות, אבל רוב הסרטים האמריקאיים דביקים וצפויים. זה התרבות של האומה הזאת- סוף טוב, אנשים חתיכים יותר מדי, ובלי הפתעות. אומה שמנה שמרוצה מעצמה. (אני אמריקאית, דרך אגב. אבל רק באזרחות. הייתי סך הכל פעם בחיים שלי באמריקה.)

** רוזבד

New member
פארינלי

אני ראיתי את הסרט ורק שתדעי הסרט הזה הוא בלגי/איטלקי/צרפתי

*GormE*

New member
ראית אותו? הוא ממש מצויין לדעתי!

אני חושבת שע"פ הקונספציה של הסרט, השירה משולה לאורגזמה והלחן לפריון, ל"איכותו". זה נושא ממש מפחיד להתעמק בו, אבל מקסים

jak22

New member
טריפו

אם כבר צרפתיים - הבמאי טריפו יצר סרטים מדהימים לדעתי

עופר ב.ה

New member
כן, גם אני חושב ככה

והוא הבמאי הצרפתי שראיתי הכי הרבה סרטים שלו (ארבעה...) בנוסף ראיתי עוד 5 סרטים של במאים צרפתיים שונים. כן, לא מספיק, אני יודע... אגב, מי שאוהב את היצ´קוק, מוזמן לראות את סרטיו של טריפו, שהיה מעריצו הגדול ויש בהחלט מאפיינים משותפים ליצירתם. עופר

jak22

New member
עכשיו בקולנוע

ברשת "לב" מציגים כעת כמה מהטובים שבטובים.מומלץ!

jak22

New member
השלמה

כוונתי כמובן לסרטיו של פרנסואה טריפו

חזיר בר

New member
רשת לב

באילו מקומות בארץ נמצאים בתי הקולנוע שלהם? ואיזה סרטים שלו מוצגים?

עופר ב.ה

New member
מציגים בעיקר או רק בתל אביב

פעם גם הציגו בלב באבן יהודה אבל עכשיו כבר לא... סרטיו היחידים שראיתי הם בפסטיבל טריפו
ז´יל וז´ים (מישהו חיפש סרט על בגידה?) האשה שממול (מישהו חיפש סרט על בגידה?) סיפורה של אדל (מישהו חיפש סרט על בגידה?) האיש שאהב נשים (טוב נו, כאן אין ממש בגידה כנושא בסרט...) ובנוסף מציגים "שתי אנגליות" ולדעתי "המטרו האחרון" כבר ירד מהמסכים. בקרוב הפסטיבל מתרחב לסרטי המתח שלו (כאן הקרבה להיצ´קוק גדלה) ולסרטיו האישיים. למען האמת, זו היתה התוכנית המקורית, אבל מי יודע, אולי פרנסואה ביטל בואו בשל המצב
עופר

דקל ../images/Emo62.gif

"לב אביב" קניון רמת אביב. נראה לי שגם דיזינגוף שייך ל"לב" אבל הראשון קרוב יותר.

חזיר בר

New member
"דקל" היא עושה לי.

ראיתי למען האמת בשניהם סרטים כבר. את גוסט דוג,ואת לוק סטוק,בדינזגוף וברמת אביב בהתאמה, פשוט תהיתי אם יש בעוד מקומות בארץ.

קורא לי "היא".

בקיצור, כל קולנוע שקוראים לו "לב" - משהו אם יש מחוץ לתל אביב, קח את "השבוע" או "פנאי פלוס".

jak22

New member
שיקוי לילה

כעת מוצג בקולנוע שיקוי לילה של קלוד שאברול. מישהו ראה?

למעלה