שאלה

FreakOn

New member
מקלונים

מקלונים זה חייה שמפרה את עצמה - זה נקרא הריון בתולין.

naja

New member
אתה בטוח?

עד כמה שזכור לי, לפחות בחלק ממיני המקלונים יש שני זויגים. בכל מקרה, לא זכור לי כרגע אף בע"ח שמרבה את עצמו. ישנם מינים שמתרבים בדרך אל מינית, אבל הם אינם מפרים את עצמם.

talellert

New member
יש ויש

אני כמעט בטוח שלחלזונות יש רבייה אל-זוויגית למדתי על זה שנה שעברה .. לצערי

אכן, יש מקרים בהם גם חלזונות מפרים

את עצמם. אך ברוב המקרים יש לפחות שניים שמפרים אחד את השני.

שובל09

New member
כידוע לי... :)

אצל המקלונים יש זכרים... אך הם נדירים מאוד... בכל סוג. הנקבה יכולה להטיל ביצים מופרות, אך כל הצאצאים יהיו זהים לאמא, כלומר רק נקבות... אם הייתה הזדווגות, יהיה סיכוי שיהיו גם זכרים, כמו בכל רבייה רגילה.

omerzi

New member
מה זה בישראלים?

לי ידוע שהמקלונים הוויאטנמים מפרים את עצמם.

אני בטוח

בהחלט למקלונים יש רביית בתולין. קראתי שיש להם גם זכרים שהם די נדירים.

סקמפי

New member
תודה...

ו...כן, זה נכון, בדקתי. אם יש לכם עוד רעיונות הם יתקבלו בברכה. גם, למשל, איפה אני משיגה מידע בעברית על טיטיוס סרולטוס- עקרב שנפוץ בברזיל.

naja

New member
אני חייב להבהיר פה איזו נקודה.

רביית בתולין היא לא הפריה עצמית ומי שחושב כך טועה ומטעה. ברביית בתולין נוצרים עוברים שהם העתק מושלם של האם ולכן כולם יהיו נקבות אבל אין פה שום אקט של הפריה עצמית. גם בשבלולים(לפחות אלו שאני מכיר) שבהם ישנן שתי מערכות מין, אין הפריה עצמית אלא הפריה הדדית של שני פרטים.

orisegal

New member
מחזק ומוסיף

ומזכיר שבתחום רביית הבתולין ידועות מאוד כנימות העלה למיניהן. אגב, בחלזונות, ךכך פרט יש שתי מערכות רביה: אחת זכרית ואחת נקבית. במפגש בעונה המתבקשת, "מחליט" כל אחד מבני הזוג באיזה "נשק" הוא משתמש ומה תפקידו בכוח. התופעה נקראת בשפה מקצועית "אנדרוגינוס". יומטוף לכולם!

למעלה