שאלה...

• פותח הנושא case
  • פורסם בתאריך

case

New member
שאלה...

שלום. הייתי מעוניין ללמוד קצת על ניהול רשתות, עבודה עם סרברים וכדומה. יש למישהו רעיון איך אפשר לעשות את זה בחינם? אודה על תשובות.

frolik

New member
אמממ....

להתנדב לעבוד כעוזר למנהל רשת בחינם ....

shai36

New member
אז ככה...

יש המון חומר באינטרנט - בחינם הבעיה היא שאינך יודע מהיכן להתחיל אז.. Windows Server == 2003http://www.microsoft.com/windowsserver2003/default.mspx כמובן שניתן לקנות ספרים בהמון כסף, אך דע שבמיקרוסופט יש מאמרים טובים ומעמיקים יותר (ניתנים להורדה...) כמו כן ניתן להוריד תוכנות לנסיון ישנם אתרים נוספים בהם מאמרים פשוטים וטובים כגון: www.msexchange.org WindowSecurity.com WindowsNetworking.com אבל לדעתי שווה שתתחיל במיקרוסופט

antidot

New member
המממ

אני דווקא הייתי מתחיל ממושגי יסוד, קצת TCP/IP, subnetting, מושגי רשת, פרוטוקולי תקשורת וכו' לפני שהייתי קופץ למערכת הפעלה.

Motel

New member
לא בהכרח מיקרוסופט (איפה העז?)

חומרה בסיסית ? רשתות תקשורת ? פרוטוקולים ? מערכות הפעלה ? תוכנות ? פתרון בעיות ? בית בונים מהיסודות האלה, כאשר שרת Exchange או אבטחת מידע הם הרחק הרחק בקומות העליונות.

shai36

New member
האיש רוצה ללמוד שרתים

האיש רוצה ללמוד שרתים, להזכירכם כל תלמידי ה MCSE באים ללא כל רקע וישר מתחילים ללמוד מערכות הפעלה ושרתים ורק לאחר מכן קצת Networkig כדאי שינסה, ויראה אם זה בכלל מתאים לו ומשם ימשיך להתחיל עם פרוטוקולי תקשורת, הבנאדם יברח לאחר שעה. מנסיוני הדרך הטובה ביותר היא ליישם, תוך כדי היישום מתעוררות שאלות אותן בודקים... לגבי חומרות... אני 8 שנים sys Admin לא נגעתי בחומרת מחשב וגם לא אגע (אני לא טכנאי...) חוץ מזה כל ילד יודע היום להחליף כרטיס מסך וכו'.. לגבי חומרת שרתים.. זה מקצוע בפני עצמו ולא קשור ל System

Motel

New member
שטויות

לידיעתך, ראיתי מוסמכי MCSE שלא יודעים להגדיר דף במדפסת, או להסביר את תהליך שליחת מייל לשרת. רקע תיאורטי מתאים ועבודה לפי חוקים, זה מה שמבדיל בין מקצוען לחובבן. רקע בכל התחומים שהזכרתי הוא חיוני ביותר אם אתה רוצה ללמוד איך לנהל שרתים. איך אתה חושב שניתן בכלל למוד על שרת דוא"ל בלי ללמוד על רשתות, פרוטוקולים להעברה וקבלה של מייל נבצר מבינתי. ללמוד MCSE לפני שלומדים את הבסיס זו שיטת הבדידים - משחקים שמאחוריהם אין הבנה של החומר.

ezaton

New member
ואני קצת יותר שנים מנהל רשת

בסביבות מגוונות, ואני לא שוכר איש שיכניס כרטיס רשת למכונות סאן שלי, אני מכניס בעצמי. אני מבין את החומרה שאיתה אני עובד, ואני, כן, גם מרכיב ומפרק בעצמי! לא להאמין! אני מלכלך את הידיים בעבודה! אולי אתה, שי, לא מלכלך את הידיים, אבל לדעתי, בלי להכיר מלמטה, לא מגיעים למעלה.

shai36

New member
אני כבר למעלה..

לגבי מכונות יוניקס ושרתים שנינו יודעים שהחלפת כרטיס רשת במכונת יוניקס היא קצת יותר מורכבת ולא תמיד מבוצעת כ Plug & Play.. כמו שאמרתי מקודם אין צורך לקחת קורס בהכנסת כרטיס הרשת למקומו להגדיר אותו זה כבר סיפור אחר.. האיש רוצה ללמוד, תן לו להתקדם, ניתן להכנס לתחום ב 2 דרכים.. 1. להתחיל כתכנאי PC ולקוות להתקדם - ראיתי המון אנשים כאלה הם פורשים לפני שהם מתקדמים 2. ללמוד לעומק מערכות הפעלה (כמובן להתחיל עם סביבת חלונות), תקשורת, שרתים ואבטלת מידע מינימאלית הנ"ל יעניק לו ידע ופתיחות, כאשר הוא יתקל עם החלפת זכרון, תאמין לי הוא ידע כיצד לעזות זאת! אבל אם הוא איש חומרה, ויתקע עם בעיות תוכנה, הוא לא ידע מהיכן להתחיל..

antidot

New member
אז מה שאתה אומר הלכה למעשה

זה "בואו נייצר הרבה חאפרים שלא מבינים יותר מדי" ? אתה אולי יכול להסביר לי איך מישהו אמור לעשות לדוגמא performance optimization לשרת בלי להבין מה זה אינטראפט (תוכנה וחומרה), איך עובד הcache של דיסק, מהם צווארי הבקבוק של PCI bus וכו' ? מה שאתה מציע זה לייצר בהמונים קופים שיודעים מה לעשות, בלי להבין איך הטכנולוגיה עובדת.

Motel

New member
תכנאי PC זה מקצוע חדש?

ומה זה, לכל הרוחות, אבטלת מידע? ומי קבע שהיא צריכה להיות מינמלית?!

ezaton

New member
החלפת כרטיס רשת במכונת יוניקס

היא להוציא אותו, רצוי כאשר המחשב כבוי, ולשים חדש. זה הכל. כולם, היום, הם PCI גם ככה, או PCI66. גם הקונפיגורציה שלהם דיי קלה. אני יכול להראות לך הרבה מאוד התקנות חומרה בחלונות שרחוקות מרחק דור מ- PnP. דברים פשוטים - הכנסת כרטיס FC HBA לעבודה ב- MP מול FastT200 באמצעות דרייברי ה- RDAC. קל, הא? PnP, הא? אלו שמתחילים מלמטה מכירים את השטח יותר טוב, פשוט כך. כמו שאנטי אמר, כשאתה מבין למה מחשב ששמו לו כרטיס PCI בחריץ האמצעי מקרטע בביצועים, אתה יודע לפתור את זה. אתה יודע למה, אגב? (היתה מחלה נפוצה לפני שלוש-ארבע שנים במחשבי PC) איש חומרה יכול להיות גם איש תוכנה, וההיפך. רק שכיוון גדילה הוא כיוון מסויים, ואתה לא תדע לזהות בעיית חומרה כשאתה איש תוכנה נטו. Added Value.

shai36

New member
יוניקס כהתחלה?

יוניקס לא ניתן ללמוד ביומיים - זו תפיסה שונה לגמרי יש לי נסיון של שנה ביוניקס - תאמין לי יש לי עוד המון ללמוד איש יוניקס טוב צריך לפחות 3 שנות נסיון ו 100% משרה ביוניקס

ezaton

New member
דבר על אובייקטים בתוך סכמה של AD

ועל המחיצות בפנים, דרכי ואופי השיכפול שלהן בין שרתים, ואיך שרת ה- Exchange (TM שלך מתמודד ומושפע מכך. טריוויאלי, הא? לינוקס זה עולם שונה. לא בהכרח קשה או קל יותר. פשוט שונה. בד"כ, פחות גראפי, אבל זה לא עושה את זה רע או טוב יותר. אה, ואני מאמין לך.

Motel

New member
אל תהיה בטוח .... ../images/Emo8.gif

שמעתי שאנשי MS שידיהם מלוכלכות מהתקנת כרטיסי רשת והם יודעי ח"ן (חוכמת הנטוורק) מרוויחים לא רע בכלל.

ezaton

New member
לא רע. לא טוב.

גיששתי קצת, וממש הרגשתי תחומי שכר שונים לסביבות עבודה שונות. מאוד בולט.

שבת שלום

אתה לא צודק לגבי טכנאי מחשבים זה נכון שכול ילד ידע להחליף כרטיסים אבל זה לא רק זה גם לדעת סוגי לוח כולל מה שמיסביב לה זה.. ואחר כך לעמיק את הידע שלך ברשתות מחשבים כלול שרתים הגדרות מדפסות וכדומה..

aerox

New member
אם הוא מדבר ככה ...

בטח ובטח שהוא לא יודע להתקין חומרה כלל וכלל ולא יודע לתקן בעיות בווינדוס אלא לעשות פורמט או לשפוך גוסט ונגמר הסיפור

למעלה