שאלה....

מתאמן

New member
שאלה....

מישהו יודע מ´זה לעזאזל ג´יג´יו ריו (אם כתבתי נכון בכלל) ואם יש איזה מקום להתאמן בקונג פו בבאר שבע?! מכון אימון בבאר שבע מישהו יודע משהו? תודה מראש....

למתאמן - גוג´ו ריו.

קודם כל, ברוך הבא לפורום!
בקראטה יש 4 שיטות/זרמים עיקריים: שוטוקאן. שיטו ריו. וודו ריו. גוג´ו ריו. משמעות המילה גוג´ו - קשה - רך. גוג´ו ריו, היא השיטה היותר רכה משאר שיטות הקראטה. יש בה את כל עקרונות הקראטה: קיהון (יסוד). קאטא (צורה, תבנית - סדרה קבועה של תרגילים). ראנדורי (קרב חופשי). עקרונות הגוג´ו (על קצה המזלג), הן: רכות, זרימה, "הידבקות" ליריב. אם אתה מתעניין בגוג´ו ריו, ויש לך שאלות נוספות - אשמח לענות עליהן. אתה מוזמן לבקר בדוג´ו המרכזי, בראשותו של קאנצ´ו רוני קלוגר: רח´ חפץ חיים 9, פתח תקווה. בכל יום בשעות אחה"צ. רצוי לבוא בימי ראשון ורביעי, בין השעות 18:30 עד 21:00 (יש אימוני שחורות, אימוני בכירים וקבוצת בינוני), וגם אני נמצא בימים ובשעות הללו. סלבו.

מריושי

New member
הגוג´ו קרוב ל...

קונג פו מבחינת העיקרון בואריציה היפנית שלו שזה אומר יותר כוח פחות זרימה הקירבה באה מבסיבה שהאדם שפיתח את הסגנון למד סגנון מסוים של קונג פו ומזה פיתח משהו משל עצמו.

מריושי

New member
סלבו וכל השאר

כשאתה מדבר על גוג´ו תנסה לשמור על איזון בין הזרמים למרות החוסר האוביקטיביות טיבעי יש לצין שבארץ כמו בעולם יש 3 זרמים שונים שונים של גוג´ו בארץ במקור כולם היו (אמנם לפני הרבה שנים)תחת אותו גג אך הם נפרדו בשלבים שונים. השלושה הם: 1.שיהאן יהודה פנתנוביץ´ ההונבו דוג´ו שלו בנתניה הוא היה הראשון. 2.קאנצ´ו רוני קלוגר הונבו דוג´ו שלו בפתח תקוה (סלבו מתאמן אצלו) 3.גראנד מאסטר ירון בנימיני הונבו דוג´ו בכפר סבא נפרד מקלוגר באיזה שהוא שלב (אני מתאמן בארגון שלו) כל אחד עוסק בגוג´ו בדגש על דברים שונים בהתאם להתפתחות האישית של כל אחד מהם בקראטה ובאומניות לחימה

למריושי.

ההתייחסות שלי לגוג´ו ריו, היתה לגוג´ו ה"המקורי" או ליתר דיוק המסורתי. הגוג´ו שנולד באוקינאווה ע"י ג´וג´ין מיאגי. לא ניתן למנוע את העובדה שבאותה שיטה, עלולים עקורונות מסויימים להשתנות בגלל צורת הלימוד של המורה, דרך החשיבה שלו או אומנויות אחרות שהוא למד בעבר או מתאמן בהן בהווה (ואינני מציין זאת במובן שלילי!). למרות זאת, תמיד רצוי לשאוף להגיע ולחקור את המורות והשורשים שמהן התפתחה הדרך המקורית.

גוג´ו

למיטב ידיעתי המוגבלת למדי, האדון יהודה פנתנוביץ היה בעברו הרחוק תלמידו של מורה מדרום אפריקה שהיה תלמידו של המרכז העולמי של גוג´ו ריו באוקינאווה הג´ונדוקאן.פנתנוביץ עזב את המרכז בדרום אפריקה והתחבר למורה המפורסם משיטת הגוג´ו מוריו הגאונה אשר עזב את הג´ונדוקאן. האדון קלוגר היה תלמידו של פנתנוביץ עד שהוא עזב את מוריו מדרום אפריקה. קלוגר קשור היום באופן רשמי לג´ונדוקאן המקורי באוקינאווה ושומר על קשריו גם עם דרא"פ (?)ואילו בנימיני היה תלמידו הצמוד של קלוגר (היו הרבה כתבות ופרסומים שלהם), שאותו הוא עזב לפני כמה שנים. לא ברור הקשר שלו למקורות הגוג´ו ובכלל לשיטות הקרטה כי בכל הפרסומים הוא מדגיש את השיטות הסיניות ולא מדבר בכלל על קרטה. לא ברור הקשר שלו לגוג´ו ריו קרטה דו.

מריושי

New member
הקשר של

בנימיני הוא עם מיאטטסו יאגי ששהוא בנו של מיאטקו יאגי שאם אני לא טועה הוא בנו של מפתח השיטה

אופס ../images/Emo12.gif

שכחתי לסיים את ההדגשה אחרי המילה: גוג´ו ריו... עכשיו לפחות לא שכחתי

למעלה