פשוט דברים אחרים
עד עכשיו באמת התגבשו גרעיני נחל בגרעיןעודד. כמו הגרעין שאני חבר בו לדוגמה וכמו מפתח שאריק (הנ"ל) אבל עד עכשיו גם היו הרבה דברים לא טובים שיצאו מזה כמו עוינות או כמו תחרות לא חיובית. גרעין עודד זה לא גרעין נחל. זה בכלל אל בא לענות על אותם מטרות. אולי הם קרובות וזה מבלבל אבל זה ממש לא אותם מטרות. וזה אחת המסקנות העיקריות שאני הולך להדריך לאורן. (אני הולך להדריך את הגרעין שיצא משכבת יב של היום) מה שונה כל כך... כמובן שאני ידבר על עצמי שאני אומר את כל הדברים הבאים. שאני באתי לגרעין עודד (מטה יהודה) באתי כדי לבחון ערכים, כדי לראות מזה קומונה, כדיי לתרום שנה לחברת המושבים בארץ, כדי לראות מה לחיות עם אנשים. כדי לדחות את הצבא בעוד טיפה. כדי לבחון את הדברים שחשבתי שאני מאמין בהם מול המציאות האוטנטית.. חיי קבוצה הדרכה וכו. עוד שלב שמלמד אותי איך אני מתמודד אל מול המטרה. בוגר הרואה... גרעין עודד מלמד אותך איך מתמודדים, עם אנשים עם מציאות, עם חינוך. עם לחיות בצל העערכים. מסגרת מושלמת לבחינה עצמית, מסגרת מושלמת לשנה של הגשמה בחברה המושבית. אבל מי אמר שאני צריך להגשים בתור בוגר בתנועה? או בחברה המושבית. אנחנו חיים בחברה הישראלית. לא פחות מהמושבית אם לא הרבה יותר אם מסתכלים על השינויים האחרונים. ומי אמר שקבוצה זה הצורה הראויה? לכולם? בגלל זה גרעין עודד בנוי ככה. לא בוחרים קומונה. לא בוחרים מקום. אתה בא לשנה להשתתף במטודה. לנסות להתמודד עם הקשיים עם הנצחונות.. עם הערכים. אם הקול שלי בקרב מובילי הנחל בתנועה היה חזק מספיק, שאולי הוא עוד יהיה.. הייתי מגבש גרעין נחל רק אחרי גרעין עודד. עכשיו שאני הולך לדבר טיפה על הנחל והמטרות חשוב לי להתחיל בזה שהנחל הוא כלי, אני בכלל לא מדבר על גרעין נחל בתור משהוא לכשעצמו. למרות שהגרעין שלי התגבש כן על פרק המשימה. וגם זו מסקנה שאני הולך להדריך לאורה. הנחל זו מסגרת שמציעה לכל אילה שכבר חושבים שיודעים. או לפחות שלא מוכנים להצהיר על בורותם בתחום. מקום בדיוק כמו בגרעין עודד לבחון את הערכים ואת ההגשמה. עם האימרה החשובה. שנאי לא בא לשנה. אני כאן כי כאילה חיים אני רוצה. חיי קבוצה הם בהחלט לא דבר קל, ולפעמים מאוד קשה. לי יש את הערכים המאוד מסוימים שאני משתדל לחיות לאורם שהוביל אותי לנחל, ולבתר על הרבה דברים כדי להמשיך ולראות איך אני מגשים במסגרת הזאת. גרעין נחל שוב בטור המסגרת (אני מכיר הרבה גרעינים שאין להם את הערכים והגיעו לאותו הכלי...) בא בשביל לתת מענה לכל אילה שהקבוצה חשובה להם לא פחות מהמשימה. שהאנשים שנימצאים איתם הם חלק במטרות שלהם. אילה שאומרים. אני חושב שאני יטודע מה זה קבוצה אינטימית. אני רוצה להתחיב לה. למרות שההיתחיבות היא פקטיבית רעיונית. אף אחד לא יתבע אותך כשתעזוב. זה המסלול ש"מכשיר אותך לחיי קבוצה אינטימית" (בתנועה שלנו). זה המענה שמלמד אותך להתמודד רק עם האנשים שבחרת. עם היתרונות והחסרונות של זה. גרעין עודד (אני יכול להעיד) בא להכשיר אותך להתמודד עם קשת רחבה של אנשים... שלא בחרת!כמו בחיים בא להכשיר אותך להגשמה בחברה הישראלית, במושבים, בכל מקום שלא תבחר, בתור אינדיבידואל בחברה, בקהילה. גרעין נחל בא להמחיש לך איך זה לחיות בקבוצה אינטימית. (שטעימה מזה יש גם בעודד) ההבדל העיקרי זזה שאתה בוחר את האנשים, והצהרת ההמשך. גרעין נחל בא גם לתת לך את האפשרות להמשיך בצבא, את הקבוצה שבחרת, בצורה הכי טובה שאני מכיר היום. סיכומון: ההבדלים זה בדגשים. בעודד דגש חזק על הגשמה של עשיה ועבודה, ונחל דגש חזק על הגשמה של חברה ושיתוף, בשתי המטודות יש את אותם ערכי במינונים שונים. אז עכשיו יש לנו שני נטיבי הגשמה בתנועה. איזה כיף, בתקוה שעוד נמציא עוד הרבה. וואוו.. כתבתי כל כך הרבה....