שאלה

spraizler

New member
שאלה

למה חלק או כל (אני לא בטוח) הגרעינים לא הולכים בצבא לנח"ל? לדוגמא הגרעין היוצא אצלנו.. רק אחת הולכת לנחל.. כל השאר הולכים לדברים אחרים.. אז למה בכלל יש גרעינרים שהולכים לנחל? כל העקרון זה לשמור על המסגרת של הגרעין גם בצבא..

הם לא חייבים, זאת בחירה

לא לכל אחד מתאים ללכת לנח"ל, זאת מסגרת שונה. יש אנשים בני 30 +- [לאו דווקא אצלנו בתנועה] שחיים בקומונה עם הילדים שלהם. אתה מכיר הרבה אנשים שזה מתאים להם? חבר'ה שבאים לעשות שנת שירות בתנועה מתחייבים רק לשנת שירות, לא לשירות הצבאי, זאת לא עסקת חבילה. מי שעושה גרעין עודד לא חייב ללכת לנח"ל. כמו שאתה יכול לבחור איפה לעשות שנת שירות אתה יכול לבחור גם איפה לשרת בצבא. יש גרעינרים שהולכים לנח"ל כי להם המסלול הזה מתאים. ואל תשכח שהעניין של גרעיני נח"ל בתנועה חדש יחסית. זה דבר שתופס תאוצה. רעיון למנהלות הפורום- להביא איש גרעין נח"ל [מהותיקים] שידבר איתנו על הנושא הזה ובכלל.

spraizler

New member
אבל אחד הדברים המרכזיים בגרעין זה

הביחד.. כל הזמן ביחד.. ובשביל "אנשי הגרעין" עשו את הנחל כדי שהם יוכלו להמשיך לחיות ביחד.. אם לא אז כל אחד היה בא למקום מסויים מהבית שלו.. עובד על הפעולות ועל עניינים וחוזר.. בלי יותר מדי סיפור. עובדה שזה לא ככה.. ולא הבנתי ממה את המשפט הראשון שכתבת..

לא הבנתי מה לא הבנת...

ביחד לשנה... עד שלא חיית בקומונה אתה לא יודע עד כמה קשה זה יכול להיות [אני אומרת משיחות עם גרעינרים]... יש גרעינרים שאחרי שנה ביחד הם רוצים להמשיך לדברים אחרים, למסגרת אחרת. שוב, לא לכולם זה מתאים לחיות ביחד לעד. אתה לא יכול לקבוע לבחור/ה בן/ת 18- 19 את המשך חייהם הבוגרים לכמה שנים הבאות.

spraizler

New member
אז איך תסבירי את העובדה

שבתנועות אחרות כמו הנוע"ל, מחנות העולים וכדומה הגרעינים שלהם כן מתגייסים ביחד והכל? הנועל הרבה יותר מאיתנו.. ועובדה שאצלם זה עובד כמו שצריך.. למה אצלנו לא? ולא הבנתי את הקטע עם הבני 30

מהידע המועט שלי בעניין

נכון שאצל הנועל זה בא כמעין עיסקת חבילה, אבל עדיין אפשר לבחור לפרוש מה"מסלול" הזה לפני שמתגייסים לצבא- ז"א לעשות ש"ש ולהמשיך בצבא לאן שרוצים.

UJFYE

New member
hey

try to understand ppl dont wanna live together for 4 years most of the garin volenteers are there for one year cuz that what they sind for i was at the myunim for garin oded (end up in the state but...) i know that if garin oded will last 4 years i whould not go also not everyone wants to be in the nahal! me specificly prefer beeing a worior in the tsnefim or shiryon or any other thing except nahal...

kashiu

New member
זה קצת יותר מסובך

עם הנועל עובדים איתם מגיל 16 על פיתוח ההשקפת עולם הזאת ומי שנשאר בסוף בד"כ מאוד מאמין בה ככה שהוא רואה את המשך חייו בקבוצה כזו הוא אחרת וממשיך לגרעין (שגם התחיל להתהוות בסביבות 16). אני מאמין שגם אנחנו נגיע לשם בסוף אבל יש עוד זמן..

תשובה מבוגר המסלול.

לכל המתדיינים בעניין שלום, אני אריק מגרעין מפתח,סיימתי לפני יותר מחצי שנה את מסלול הנח"ל עם הגרעין שלי והיום אנו חיים כקבוצה בוגרת בבאר-יעקב במרכז הארץ. ולשאלותיכם: *למה לא כולם הולכים לנח"ל מגרעין עודד (אלא רק חלק מהגרעינרים שלכם?) תשובה: עד היום מסלול הנח"ל בתנועת בני המושבים החל תוך כדי שנת השירות, וכך תוך כדי גרעין עודד אנשים בחרו אם להיות חלק מהקבוצה הממשיכה לנח"ל או לא, כמו שציין כאן מישהו ה"ביחד" הוא חשוב, ובאמת הנח"ל נוצר ככלי שיעזור לגרעין לצלוח את השירות הצבאי ביחד כדי להגיע להגשמה בשטח כאזרחים. אבל התהליך הזה עד שנה שעברה התחיל רק בגרעין עודד (גם בשכבה שלי) ככה שלא כולם ראו את המסלול ואת הדרך הזו כמתאימים להם. *למה כתבתי עד שנה שעברה? כי מתחילת שנה שעברה תהליך הנח"ל החל בתחילת יב' (סמינר קבוצה), וכך נוצר גרעין כבר בשנת יב', הגרעין התחיל לפני כשבועיים שנת שירות בגרעין עודד ב3 קומונות במחוז דרום (אשכול,בני שמעון וחוף אשקלון) והם- גרעין אחד המיועד לנח"ל. *הבהרות נוספות: - בתנועות נוער אחרות כמו הנוע"ל, השמו"צ והמחנות העולים הגרעינים מתחילים גם בתיכון, בנוע"ל למש"ל כבר בכיתה יא' ובשאר יא-יב', אנו עדיין בודקים מה נכון לנו וכל שינוי בתהליך נעשה לפי מה שנראה לנו הכי נכון ועל סמך לקחי העבר. -בחירה במסלול נח"ל לגמרי לא מבטלת שירות צבאי כלוחם ולהיפך, נח"ל הוא אחד מהחטיבות הלוחמות המובחרות והשירות הוא בגדוד 50 המשובח (שם משרת גם אחי שאינו בגרעין נח"ל), יש אפשרות להיות מפקד ואפילו קצין ועוד שאר אפשרויות. ודבר נוסף אחרון, חשוב לשאול שאלות, וחשוב להישאר עם הראש פתוח, לא בטוח שהמסלול יתאים לכם (כשתגיעו לשלב הזה) אבל בהחלט מומלץ לנסות. עלו והגשימו, גם בנח"ל, נח"ל- היתרון האנושי. אריק

נ ו ם

New member
הקטע עם הבני שלושים

היא ניסתה להמחיש שמה שמתאים למישהו אחד לא מתאים לכולם. יש אנשים בני 30 שחיים בקומונות (למשל ברביד וכו'). לא לכל אחד זה מתאים לחיות בגיל 30 בקומונה. זה מה שהיא כתבה. מה שטוב לך לשנה לאו דווקא טוב לארבע שנים. ויכול להיות שאחרי שנה הבנת שהספיק לך לחיות בתוך קבוצה. יכול להיות שתמיד חלמת להיות קצין בגולני/בזיק/משטרה צבאית (סורי על ההשוואה) ולאו דווקא חייל בנח"ל/קרקל/חיל חינוך (מה שמציא הגרעין נח"ל). יש אלף ואחת סיבות. יש אנשים שרואים את הקבוצה (הקומונה) לא רק כמטרה אלא כאמצעי לדברים אחרים (יעני מה שהגריעינרים עושים במושבים זו המטרה והחיי קומונה הם האמצעי). כמובן שאשפר להתווכח על זה הרבה וזה לאו דווקא הדעה שלי. עכשיו לדעתי מי שהולך לגרעין נח"ל וממשיך כן באיזהשהו מקום רואה את חיי קבוצה כמטרה ולא רק כאמצעי. ולא לכולם זה מתאים.

kedeman

New member
גרעין זה עניין קשה

יש לך ביחד. בהחלט כן ולכן זה לא מתאים לכל אחד! לא כל אחד יכול ומוכן לוותר בשביל מישהו אחר וגם לכל אחד יש גבול שבו הוא לא מוכן לוותר יותר. בנוסף - לגבי מה שאמרו על הנוע"ל והתנועות האחרות. אני מכיר מישהי שבגלל שזו קבוצה עם מחוייבות לנח"ל לא הלכה כי זה לא התאים לה.

פשוט דברים אחרים

עד עכשיו באמת התגבשו גרעיני נחל בגרעיןעודד. כמו הגרעין שאני חבר בו לדוגמה וכמו מפתח שאריק (הנ"ל) אבל עד עכשיו גם היו הרבה דברים לא טובים שיצאו מזה כמו עוינות או כמו תחרות לא חיובית. גרעין עודד זה לא גרעין נחל. זה בכלל אל בא לענות על אותם מטרות. אולי הם קרובות וזה מבלבל אבל זה ממש לא אותם מטרות. וזה אחת המסקנות העיקריות שאני הולך להדריך לאורן. (אני הולך להדריך את הגרעין שיצא משכבת יב של היום) מה שונה כל כך... כמובן שאני ידבר על עצמי שאני אומר את כל הדברים הבאים. שאני באתי לגרעין עודד (מטה יהודה) באתי כדי לבחון ערכים, כדי לראות מזה קומונה, כדיי לתרום שנה לחברת המושבים בארץ, כדי לראות מה לחיות עם אנשים. כדי לדחות את הצבא בעוד טיפה. כדי לבחון את הדברים שחשבתי שאני מאמין בהם מול המציאות האוטנטית.. חיי קבוצה הדרכה וכו. עוד שלב שמלמד אותי איך אני מתמודד אל מול המטרה. בוגר הרואה... גרעין עודד מלמד אותך איך מתמודדים, עם אנשים עם מציאות, עם חינוך. עם לחיות בצל העערכים. מסגרת מושלמת לבחינה עצמית, מסגרת מושלמת לשנה של הגשמה בחברה המושבית. אבל מי אמר שאני צריך להגשים בתור בוגר בתנועה? או בחברה המושבית. אנחנו חיים בחברה הישראלית. לא פחות מהמושבית אם לא הרבה יותר אם מסתכלים על השינויים האחרונים. ומי אמר שקבוצה זה הצורה הראויה? לכולם? בגלל זה גרעין עודד בנוי ככה. לא בוחרים קומונה. לא בוחרים מקום. אתה בא לשנה להשתתף במטודה. לנסות להתמודד עם הקשיים עם הנצחונות.. עם הערכים. אם הקול שלי בקרב מובילי הנחל בתנועה היה חזק מספיק, שאולי הוא עוד יהיה.. הייתי מגבש גרעין נחל רק אחרי גרעין עודד. עכשיו שאני הולך לדבר טיפה על הנחל והמטרות חשוב לי להתחיל בזה שהנחל הוא כלי, אני בכלל לא מדבר על גרעין נחל בתור משהוא לכשעצמו. למרות שהגרעין שלי התגבש כן על פרק המשימה. וגם זו מסקנה שאני הולך להדריך לאורה. הנחל זו מסגרת שמציעה לכל אילה שכבר חושבים שיודעים. או לפחות שלא מוכנים להצהיר על בורותם בתחום. מקום בדיוק כמו בגרעין עודד לבחון את הערכים ואת ההגשמה. עם האימרה החשובה. שנאי לא בא לשנה. אני כאן כי כאילה חיים אני רוצה. חיי קבוצה הם בהחלט לא דבר קל, ולפעמים מאוד קשה. לי יש את הערכים המאוד מסוימים שאני משתדל לחיות לאורם שהוביל אותי לנחל, ולבתר על הרבה דברים כדי להמשיך ולראות איך אני מגשים במסגרת הזאת. גרעין נחל שוב בטור המסגרת (אני מכיר הרבה גרעינים שאין להם את הערכים והגיעו לאותו הכלי...) בא בשביל לתת מענה לכל אילה שהקבוצה חשובה להם לא פחות מהמשימה. שהאנשים שנימצאים איתם הם חלק במטרות שלהם. אילה שאומרים. אני חושב שאני יטודע מה זה קבוצה אינטימית. אני רוצה להתחיב לה. למרות שההיתחיבות היא פקטיבית רעיונית. אף אחד לא יתבע אותך כשתעזוב. זה המסלול ש"מכשיר אותך לחיי קבוצה אינטימית" (בתנועה שלנו). זה המענה שמלמד אותך להתמודד רק עם האנשים שבחרת. עם היתרונות והחסרונות של זה. גרעין עודד (אני יכול להעיד) בא להכשיר אותך להתמודד עם קשת רחבה של אנשים... שלא בחרת!כמו בחיים בא להכשיר אותך להגשמה בחברה הישראלית, במושבים, בכל מקום שלא תבחר, בתור אינדיבידואל בחברה, בקהילה. גרעין נחל בא להמחיש לך איך זה לחיות בקבוצה אינטימית. (שטעימה מזה יש גם בעודד) ההבדל העיקרי זזה שאתה בוחר את האנשים, והצהרת ההמשך. גרעין נחל בא גם לתת לך את האפשרות להמשיך בצבא, את הקבוצה שבחרת, בצורה הכי טובה שאני מכיר היום. סיכומון: ההבדלים זה בדגשים. בעודד דגש חזק על הגשמה של עשיה ועבודה, ונחל דגש חזק על הגשמה של חברה ושיתוף, בשתי המטודות יש את אותם ערכי במינונים שונים. אז עכשיו יש לנו שני נטיבי הגשמה בתנועה. איזה כיף, בתקוה שעוד נמציא עוד הרבה. וואוו.. כתבתי כל כך הרבה....

רישלקיש

New member
משהו

מה שאני מחפש זה לא רק התנסות או בדיקה. זה לא רק לרחרח כל מיני אפשרויות. נכון שאני עדיין לא יודע מה אני רוצה מהעולם ומה הוא רוצה ממני ואיך אני רוצה שהחיים שלי יראו, אבל אני בכלל לא בטוח שאי פעם אני אדע לגמרי, כנראה שזה כל הזמן משתנה. אל תגידו לי שזה יעבור ושזה סתם ושתתבגר ושתעשה צבא ופסיכומטרי ואז ושתכלס אתה לא יודע כלום. למה מה סבא שלי שעלה לארץ בגילי ידע? כנראה שאפילו פחות ממה שאני יודע. כי זה בכלל לא עניין של ידע שצריך לרכוש עם הזמן, זה עניין של אומץ ואם אין לך את זה בגיל 17 אין סיבה שיגדל לך אחד בגיל 30. אני לא רוצה "להתנסות" אני רוצה לעצב מציאות ואני יודע שאני יכול לא יודע בקשר לגרעין נח"ל הזה. כי למרות שאני מתכוון להיות קרבי+ רואה את החשיבות העצומה של לשאת בנטל המעפן הזה של הצבא. קיצור, לי נראה מוזר לחנך במדים. וגרעין עודד לפי מה שעופר אומר נשמע לי גם לא להיט. אנשים בגיל שלנו הפכו את העולם והדבר הכי מדהים שיש לנו בראש זה "לבדוק"??? ומתי נחליט מה אנחנו רוצים? כשכבר לא נוכל לעשות עם זה כלום? דוגרי, אני לא כל כך יודע מה לעשות עם כל זה...

1yonatan23

New member
כי

עדיף שהאנשים האיכותיים שעושים ש"ש בחטב"מ יילכו להיות לוחמים וקצינים, וכל מי שהפרופיל הרפואי שלו לא מאפשר זאת, יילך לנח"ל, משימה חשובה לא פחות.

אני לוחם

אני הייתי בגדוד חמישים ומחר אני מתחיל בטש בביקעה (ביטחון שוטף) לא ניראה לי שגדודים זה טיפה פחות מסיירת.. אולי אפילו יותר... אולי יותר קשה פיזית זה סיירת.. אבל אף סיירת לא עושה שמירות כמו כלבים בחברון... (יצא לי רק לטעום) ולפי הראיה שלי. שדרך אגב גם הייתי בדרך להיות קצין עד לרגע האחרון שהבנתי שזה לא מתאים לי. (ויותר נכון לא מתאים למערכת שנאי יהיה) לפי הראיה שלי השרות שאנחנו עושים בעיקר זה ממש לא השלוש שנים המסריחות שאתה מעביר בסדיר זה העשרים וחמש שנה שאתה עושה אחרי זה. אז אני לוחם עכשיו.. ושנה אחת מתוך השלוש שלי עשיתי מה שאף אחד בארץ היום (חוץ מכמה צדיקים) לא מוכן לעשות וזה ללכת לתרום ממה שיש לי ואין לאחרים. בהדרכה. ביוזמה, בקצת אמפטיה... לקח לי שנה וחצי בערך להבין שזה הרבה יותר משמעותי ממה שהייתי עושה גם בעשר שנות קבע... וזה ממש לא ביקורת. הלוואי וכל אחד ימצא את מה שהוא מאמין בצבא. ושיתן כל מה שהוא יכול..

mangie

New member
לי

יש אח גדול בנח"ל, לוחם. וכן הוא הבן אדם הכי איכותי נפלא ומדהים שאני מכירה- ומסיפורים שהוא מספר - נח"ל נראה לי כמו המקום היותר נכון לבן אדם איכותי (ע"ע גרעינר או ש"ש) כי פשוט שם אפשר להמשיך לעשות את ההבדל וגם לתרום למדינה... אחותי היא לא לוחמת (היא משהו בסגנון של תומכת לחימה או משהו כזה) והיא סובלת, ממש סובלת.כל האנשים שמוצבים איתה סובלים יותר או פחות כי התפקיד שלה הוא תפקיד שוחק וכמעט כל התפקידים של פרופיל גבוה היום בצה"ל הם כאלה. אז אם אפשר קצת להוריד מהשחיקה הזאת ולתרום לחברה תוך כדי - עדיף. השחיקה הורסת.

למעלה