שאלה....

DRZ400Yellow

New member
שאלה....

מחפש דו-גלגלי שיספק את הצרכים הבאים : נסיעה עירונית נוחה פחות או יותר. יכול לנסוע רעננה - חוף הבונים בלי להתאמץ. מוגבל רשיון 500. היו לי אופנועי שטח, כרגע רוכב DR400 סופר מוטו. מעוניין להשקיע בין 20-30 אלף. ולא רוצה GS !!!!!! תודה מראש.

45degrees

New member
תגדיל ותלך על XR או 620 EGS

יש לך אפשרות גם ל XT500. בגרסת סופרמוטו - כולם יהיו יותר כיפיים מ GS, גם בנסיעות כאלה. אגב - ניסית יחסי העברה ארוכים ארוכים על ה DRZ? אתה יכול להנעים את החיים במושב באופן משמעותי, ועדיין לתת במסלול. כדי להצליח לרכב בנוחות בכביש (יחסי העברה ארוכים) ובכיף במסלול (יחסים קצרים) תמצא את השילוב שמאפשר שינוי ליחסים המתאימים בהחלפה של גג"ש קידמי בלבד. אצלי באופנוע אני יכול להחליף את הקידמי מ 13 ל 17 שיניים ולהישאר עם אותו אחורי (40 שיניים). זה נותן הבדלים אדירים ביחסי ההעברה - בגרסה הארוכה האופנוע "סוגר" מעל 200 די בקלות, ובגרסה הקצרה נגמר לו הסל"ד בחמישי באיזה 110. ככה, בלי לפתוח שרשרת ולהוסיף/להוריד חוליות - אותו אופנוע מתאים לשני השימושים במינימום הפסד.

DRZ400Yellow

New member
המכירה

היא בגלל בעיות כלכליות....כך ששמירה של הדרוזי לא אפשרית... לצערי...אני חולה עליו !

45degrees

New member
אם ככה לך על LC4 או XR

שניהם מאוד אמינים ועמידים למרחקים האלה. שים לב ב XR למנוע תחתון, בייחוד אם הכלי היה סופרמוטו בשלב מסוים בחייו. ב LC4 תקפיד על EGS (המון שמן במנוע) ושים לב למצב מיסבי טלטל/בוכנה. אלה התקלות שיקר מאוד לתקן. אני עשיתי עם VBMF איזה 50-60K קילומטר בכביש, בלי בעיות מיוחדות (למעט מערכת תאורה). אותו אופנוע עשה לפני שהגיע אלי איזה 40K בלי בעיות. האופנוע גם לא נהרס משימוש במגרשים, עד שלא הגזמתי עליו ממש באחד המירוצים. שים לב שב KTM - עד שלא פותחים מנוע האחזקה היא מינימלית ולא יקרה. ברגע שפותחים מנוע - המחירים מאוד גבוהים.

DRZ400Yellow

New member
אוקיי

אבל אני מעדיף משהו שיותר בנוי לכביש... אני צריך כלי שיעשה את זה באמינות פחות או יותר ורצוי שימכר טוב...אני טס עוד חצי שנה....

obipo

New member
תישאר עם ה DRZ

בעוד חצי שנה אתה תעיף אותו בלי למצמץ

Le Duke

New member
סוגר מעל 200? לא חושב ככה...

יניב ,במקום למחוק אשמח לקבל חישוב למהירות סופית עם יחס ההעברה.

mishmishoid

New member
אני חושב לקחת את האופנוע לדינו..

מישהו כאן יכול לארגן הנחה? ...

mishmishoid

New member
בסדר :) אני אבוא ואגיד שדמיקולו שלח

אותי... :) נראה לי שאז יריצו אותי על הדינו !

45degrees

New member
קבל תשובה רצינית

בתלות במקדם הגרר האוירודינמי, כל אופנוע יכול לעבור את ה 200 קמ"ש, בתנאי שיחסי ההעברה מספיק ארוכים. 1. למשקל אין כל השפעה על המהירות הסופית אלא רק על התאוצה. באופנועים המיועדים לשבור שיאי מהירות במשטחי המלח - מוסיפים משקל על חשבון התאוצה, על מנת למנוע פרפור יתר של הגלגל. 2. באופן די משעשע - מגבלת ההספק בשביל 200 קמ"ש היא כ 60 כ"ס - שוב בתלות במקדם הגרר. לכן, גם אופנועים כמו GPZ500 יכולים להגיע לאזור המהירות הזו. 3. אם גם משחקים קצת עם הגרר (רוכב נשכב על המיכל, אופנוע מונמך וכדומה) - ניתן לשבור את ה 200 קמ"ש עם פחות הספק. ככה אופנוע 50 סמ"ק שבר את מחסום ה 160 קמ"ש. וכיוון שהבספק VBMF נמצא באיזור הנכון, ויחסי העברה 17:40 נותנים מהירות סופית גבוהה יותר מ 200 קמ"ש (ה 16:40 מגיעים ל 200 קמ"ש בסוף הסל"ד) - יוצא שהמספר אינו כל כך רחוק. עוד דבר קטן - ב 200 קמ"ש צריך להוריד קצת את הגוף לכיוון המיכל
(אתה יודע - הרוח חזקה מדי...)

Le Duke

New member
אני מתעקש להקשות

הבאת מספר דוגמאות ,אבל כיצד אתה מיישם אותן באופנוע שלך? המשקל לא משמעותי למהירות סופית? בתנאי שיש לך כביש מספיק ארוך מקדם גרר? כאן יש נחיתות לסופרמוטו ,אפילו אם זה דיוק יפהפה (לא ,מישמיש ,שלך לא נחשב עד שתנקה אותו) הספק? כאן אתה גבולי (אל תגיד שאני לא נדיב) יחסי העברה בסוף סל"ד? זה תלוי כמה אתה יכול למשוך את המנוע ובעוד גורמים שהתיאוריה לא מתחשבת בהם כגון: גלג"שים ושרשרת תקינים ,צמיג ,הדרך ועוד גורמים ש"שואבים" מהכח...

enigo

New member
גם אני רוצה הסבר

איך עם 17 קדמי אתה סוגר 200, אבל עם 13 (כולה 25% הפרש) המנוע מגיע לקצה הסל"ד ב-110. אולי אתה לא מעביר לחמישי במגרש?

45degrees

New member
עם 17 המהירות יותר גבוהה

תחשב אתה: לאותו אופנוע (LC4) עם 18:36 ויחסי העברה פנימיים זהים נמדדו במכ"מ 245 בתחרויות טיפוס (על אספלט). שוב - זה הכל פוטנציאל של מנוע. לגבי ההספק - מה שלה דיוק שאל - בתלות במקדם הגרר לא חייבים להיות מעל 60 כ"ס, וזו בדיוק הסיבה שכלים כמו GPZ יכולים להגיע ל 200 קמ"ש. לגבי אורך הכביש - ברור שצריך כביש מספיק ארוך, אבל לא יותר מדי. לגבי ה 110 קמ"ש - הממממ.... כנראה שה 110 זה טעות (גסה
) כי לגבי הצד השני של הסקלה אני די ודאי - נמדד בכמה וכמה הזדמנויות שונות.

אתה יכול להביא דוגמא ל...

245 קמ"ש או משהו קרוב? אפילו 220. פשוט נשמע לי מעט הזוי. "בתלות במקדם הגרר לא חייבים להיות מעל 60 כ"ס" - נכון, אבל גם אם תשכב על מיכל הדלק עם רגליים אחורה, עדיין תהיה (רוכב+אופנוע דו"ש\SM) בערך הדבר הכי לא אוירודינמי שנוסע על הכביש, לא? בקיצור, יש לך כמה קישורים\מידע להחכים ולהאיר את עיננו? (אגב, בלי ציניות! זה נושא שמעניין אותי)

45degrees

New member
ה 245 קמ"ש זה בעליה

בכלל עם אופנוע שכבר לא נוסע יותר. לאופנוע המדובר היה מנוע מאוד מיוחד, LC4 עם הספק מפגר לחלוטין (93 סוסים) ואורך חיים בין שיפוצים של מירוץ אחד. יחסי ההעברה שם הם כאלה שהגג"ש הקידמי מספיק גדול כדי לא להיכנס בין המנוע לשלדה לזרוע האחורית. לכן היתה גם שלדה אחרת באופנוע הזה. ועוד ועוד - מדובר על אופנוע אבטיפוס כמעט לגמרי (מבוסס LC4) שזכה באליפות העולם לאופנועי סינגל. היו לו כמובן גם פיירינגים מלאים.

45degrees

New member
אניגו קבללללל.......

יושב וחושב כל היום אתמול איך באמת ההפרש במהירויות הוא יותר מה 25% הפרש ביחשי ההעברה. חושב ולא מצליח להבין. הייתי בטוח שממש פספסתי משהו - כפי שהמספרים מראים. הבוקר נזכרתי מה פספסתי. ה 200 היה עם D207 מאחורה. הצמיג הוא OVERSIZE משמעותי מעל המידה המוצהרת: ברוחב הוא היה 172 במקום 160. בהיקף הצמיג הוא גם היה הרבה יותר ארוך מצמיג רגיל במידה 160. כשהחלפתי אותו בפירלי דרגון במידה 160, המהירות הסופית ירדה ב 15-20 קמ"ש בערך - רק בגלל ההפרש בהיקף הצמיג. זה מקרב יותר את הנתונים אם כי עדיין לא מגיע ל 25% המתאימים.

למעלה