שאלה...

somegirl5

New member
שאלה...

לא ידעתי איפה לשאול, אז מצטערת מראש אם זה לא המקום הנכון... לפני כיומיים התיישבתי לנגן בבוקר (אחרי 8 שעות שינה, אחרי 19 שעות שבהן הייתי ערה) והייתי מטושטשת. מאוד מטושטשת. ניגנתי יצירה שאני יודעת טוב וזוכרת בעל פה ולא הבנתי למה אני לא מצליחה לנגן אותה. כמה זמן אחרי זה אימא שלי העירה אותי ומצאתי את עצמי שכובה על הצד, עם כרית מתחת לראש והיא אמרה לי שאיבדתי את ההכרה. אחר כך היא עזרה לי לקום, ונכנסנו לתוך האמבולנס שחיכה לי מחוץ לבית. הובלתי למיון (אחרי תקלה קטנה בגיל שלי אבל אחר כך סלחתי לאימא שלי על הטעות הזו...) ונאמר לי שיש לי אפילפסיה. השאלה שלי היא האם יכול להיות שלאחר איבוד הכרה אחד (בלי כל קשר לחבלות ראש) אפשר לקבוע שאני חולת אפילפסיה? והאם אפילפסיה היא מחלה תורשתית? תודה מראש!

Sideitself

New member
היי, קודם כל מקווה שלא נגרם לך שום

נזק. בקשר לשאלות : אז ככה, לקבוע בוודאות שאת חולת אפילפסיה אפשר רק אחרי עריכת בדיקות מסוימות. בדרך כלל זה EEG, CT , M.R.I וכו'. וכך את יודעת בוודאות אם יש לך אפילפסיה, איזה סוג אפילפסיה יש לך ומה סוג ההתקפים. בקשר לשאלה השניה, אצל הרבה אנשים המחלה עוברת בתורשה[פגם גנטי], אבל זה יכול להגרם גם מסיבות נוספות, סיבוכים בהריון[פגיעות מוחיות תוך רחמיות], חבלות בראש, מחלות ניווניות, דימומים מוחים, גידולים מוחיים ועוד. זה ככה בקיצור..

האומנם תורשה?

לפי מיטב ידיעתי ,והייתי באמת רוצה לשמוע על כך, אפילפסיה אינה מחלה תורשתית. אני אינני מכיר במשפחתי הקרובה, דודים ,ודודים של ההורים הסובלים מאפילפסיה. יחד עם זאת מעניין אותי לשמוע מה במהלך ההריון יכול לגרם לכך. האם למשל לעובדה שאמי חלתה במהלך הריונה אותי בדלקת ריאות וקיבלה אנטיביוטיקה (בחודש ה-8) יכול להיות אפקט משפיע? והאם לעובדה שנולדתי עקב זריקת זירוז שגרמה לצירים תכופים ועוצמתיים מאוד (כך שמעתי מאמי ) יכולה להיות השפעה? (הלידה כפי שאני יודע היתה קצרה מאוד) בתודה מראש

חייםלוי

Member
מנהל
כפי שכתבתי כבר אפילפסיה

אינה תורשתית ברוב המכריע של המקרים. הנה מה שכתוב במילון המונחים של הפורום. (לקוח מספרו של ד"ר לרמן: "כיום ברור שאין אפילפסיה מחלה תורשתית מובהקת. הסיכוי שהורים עם אפילפסיה יעבירו את המחלה לילדם הוא נמוך מאוד ואינו עולה בקנה אחד עם חוקי התורשה המנדליאנית. עם זאת, קיימת מידה מסוימת של תורשתיות באפילפסיה. ישנה נטייה תורשתית לאפילפסיה במשפחות מסוימות, אמנם דומיננטית אך מידת החדירה נמוכה. הנטיה התורשתית יותר גבוהה באפילפסיה הראשונית, אבל גם באפילפסיה נרכשת פועלים גורמים תורשתיים. מומלץ שחולי אפילפסיה לא יתחתנו ביניהם, בייחוד בצורה הראשונית, כי אז עולה החשש לילד אפילפטי עד 40%. מניסיוני אוכל לומר שנדיר ביותר לראות אפילפסיה בשני דורות. לא אשכח מקרה של אישה אפילפטית שבגלל החשש לתורשה העדיפה לאמץ ילד ויותר מאוחר הופיעה אפילפסיה אצל הילד המאומץ. (מחלה עם תקוה, הוצאת עגור, עמ` 105)

Sideitself

New member
../images/Emo42.gif

יש להקפיד קודם לקרוא היטב את ההודעה לפני שהנך מגיבה עליה. ציינתי אפשרות של מעבר בתורשה. כלומר, אפילפסיה אינה מחלה תורשתית היא פשוט יכולה לעבור בתורשה במקרה של פגמים גנטיים. מה גם שהרבה פגמים גנטים נוצרים קודם בחולה, ולא עברו אליו מהוריו. ציינתי שזו יכולה להיות אחת מהסיבות לאפילפסיה. זהו. בקשר להריון - אני לא חושבת שדלקת הריאות של אמך השפיעה או האנטיביוטיקה השפיעה, אבל בכל מקרה. אני לא רופאה. אבל יש דבר שאני כן יכולה להגיד לך בוודאות, הפגיעות האפשריות במהלך ההריון יכולות להיווצר מ: חשיפה לקרינה, הפרעה בהספקת הדם למוח העובר בזמן ההיריון וזיהום תוך רחמי.[מה שגורם לפגמים בהתפתחות קליפת המוח] הרבה זמן שלא התקרבתי לנושא הזה
ככה שאני לא זוכרת הרבה. מקווה שעניתי על השאלה איכשהו.

זו לא חוכמה לשנות כינויים אור

נא לשנות את צורת ההתנסחות שלך לאנשים!

Sideitself

New member
זה הכינוי החדש שלי בתפוז.

אין לי שום אינטרס לשנות את הכינוי פה כל עוד אני כבר לא חסומה בכינוי השני. מה גם שההתנסחות שלי לא הייתה גרועה...

aerox

New member
מה הבעיה לגללות ?

כל כותב , בפורום אחרי שהוא שולח את הודעות מנהלי הפורום רואים את כתובת האייפי גם אם הוא ישנה כינוי וגם אם לא אם הוא ישלח הודעה בכל כינוי עדיין יראו את כתובת האייפי עד שהבחור \ ה לא סוגרים את המחשב ומפעילים מחשב כתובת האייפי לא משתנית
ip adress=כתובת אייפי למי שלא הבין !

Sideitself

New member
יש אנשים שנותנים את השם שלהם.

מה הבעיה? שיניתי את הכינוי שלי בתפוז. נמאס לי פשוט שקוראים לי "גוזיד" אז תגיד לי להתחדש, זה הכינוי החדש שלי אם קשה לך לקרוא אנגלית ולקרוא לי עכשיו סיידאיטסלף אז תקרא לי אור. תודה.

aerox

New member
../images/Emo45.gif אחלה תתחדש אם זה מה שיעשה לך

את היום חבוב

aerox

New member
../images/Emo24.gif אוי סליחה ../images/Emo13.gif אם פגעתי !

../images/Emo140.gifאור חתמה בשם שלה

מה IP של מנהלים? מי אמר לך את הדברים האלה aerox ? ולמה לי לא אמרו?

Sideitself

New member
חה חה חה.

כל מה שאתה צריך זה קצת שכל בשביל להבין הומור.

למעלה