שאלה

KIAVI

New member
שאלה

מה דעתכם- האם העובדה שאני לקויית למידה ובעלת דיסגרפיה צריכה למנוע ממני מללמוד ריפוי בעיסוק? הרי זה אחד התחומים שעובדים בהם במקצוע. אני ממש רוצה ללמוד ריפוי בעיסוק, אבל אם הלקות שלי תמנע ממני להצליח, אז אולי כדאי לוותר? מה דעתכן?

שריד

New member
תשובה

האם העובדה שאת לקוית למידה ובעלת דיסגרפיה מנעה ממך לעבור בגרויות ופסיכומטרי ? אם כן אז צריך לחשוב... אם לא אז קיבלת את התשובה...

KIAVI

New member
הצלחתי בשניהם, אבל

השאלה היא האם אוכל, לדוגמא, לעבוד עם ילדים על בעיות באחיזת עיפרון, כשאני בעצמי מתקשה בנושא? זו רק דוגמא, ואולי יש עוד דברים דומים שנובעים מהלקות. מצד שני, התנדבתי במחלקה לריפוי בעיסוק בבית חולים, ולא הרגשתי בעיה לעבוד עם המטופלים[למרות שעבדתי איתם בצורה מצומצמת מעבודת המרפאות בעיסוק].

גם אני וגם הרבה מאלו שלומדות איתי

מחזיקות בצורה נוראית את העפרון (עכשיו למדתי את השם של האחיזות האלו...). כולם תמיד צוחקים עלי על זה, איך אני אהיה מרפאה בעיסוק ככה... אבל אני חושבת שאם יש לך בעיות דומות או לפעמים זהות למטופלים זה דווקא יכול להיות יתרון. כי ככה תוכלי להבין אותם יותר וכתוצאה מכך, סביר שגם לעזור להם יותר. בכל מקרה, אם תרגישי שזה מפריע לך בעבודה, את תמיד יכולה לעבוד עם אנשים/ילדים עם לקויות אחרות (יש מגוון רחב ושונה מאוד של מקומות עבודה בריפוי בעיסוק).

שני פ

New member
זה משעשע

רק בשיעורים על הליקויים באינטגרציה סנסורית הבנתי סוף סוף למה אני כזאת... "מוזרה" גם לי יש אחיזה משונה. המרצה שלי צילמה אתה לכנס על ידיים. תכלס, היום בריפוי בעיסוק הגישה היא לא לשנות אחיזה אם א. הכתב מספיק ברור וב. לילד יש הספק כתיבה תקין (שברור שלהספק הלא תקין יש קשר לאחיזה ולא לדברים אחרים) ואם את דיסגרפית תמיד תוכלי להעזר במחשב לא? (לעבודות ודו"חות) שיהיה לך המון בהצלחה.

KIAVI

New member
../images/Emo140.gifתודה לכולכן

ממש עודדתן אותי. זה היה עוד אחד מהחששות של "מה אם אני לא הולכת למקצוע הנכון", אבל אני מאמינה שעם כל הקשיים- זה המקצוע בשבילי! עכשיו נותר רק להצליח ולהתקבל ללימודים...

זה יכול לשמש גם יתרון בטיפול

כל עוד הידע התאורטי והקליני קיים ועם הרבה מודעות עצמית את יכולה להבין תהליכים אצל מטופלים לקויי למידה שמטפל אחר יתקשה להבינם. לי קיימת נכות מוטורית וחושית אשר הביאה אותי לתובנות רבות לגבי החיים ככלל והקליניקה בפרט. בהצלחה

למעלה