שאלה

RainBird

New member
דבר ראשון נתיב כותבים עם ת'. דבר שני- פיסוק. כאילו, בשם האלה האם, אף אחד לא למד תחביר בסיסי? דבר שלישי נדבר על מקורות המילה Sorcery: מתוך The Element Encyclopedia of Witchcraft של ג'ודיקה אילס- "כיום Sorcery היא מילה מתחרזת לכישוף, אבל באנגלית של המאה הארבע עשרה הכוונה הייתה לאמנות ספציפית בתוך המאגיה הכוללת- אסטרולוגיה או סוג של חיזוי אחר [...] בתשומת לב לניואנסים רואים שהמילה Witchcraft כיום משמשת יותר למאגיה עממית ולכישוף מטבח, כאשר המילה Sorcery למתאר קסם גבוה"- (קבלה,גואטיה וכו'...) בקיצור, כל קשר למאגיה "שחורה"- הוא הזוי במקרה הטוב. גם במאגיה הקבלית יש דרך לפגוע באנשים, וגם במאגיה של המטבח. אגב, אם אנשים רוצים להתעקש על מילה בעברית לSorcery- דווקא לזה יש תחליף מושלם. המילה קסם באה לתאר סוג של חיזוי קדום שנעשה על ידי השלכת קיסמי עץ על הריצפה. וגם היום המילה הזו משמשת לתיאור מאגיה, בין השאר. ארדן.

Weirdi

New member
יש ויש

אם מישהו קורא למאגיה "שחורה" זה לא נכון ולא לא נכון כמו שקנאה יכולה להיות "ירוקה". אנשים ממהרים מדי להגדיר בשביל כולנו מה נכון ולא נכון ואני לא מבינה איך מי שעוסק במאגיה יכול לתת הגדרות כל כך "אוביקטיביות" כשמאגיה מתבססת על סוביקטיביות.

WindsOfWar

New member
כי למאגיה אין צבעים...

זה לפחות דעתי, ודעת של הרבה אנשים.

LiRs Lullaby

New member
אז זהו, זה מה שרציתי לדעת

למעלה, אצלכם בפורום כתןב שבמאגיה ניתן לעשות הכל. המילה "הכל" כוללת בתוכה גם דברים שנחשבים לאסורים\לא חוקיים, לא? אבל רק לבני אדם. אבל מה אם אני לא חושבת שיש בזה משהו פסול? מה אם אני לוקחת אחריות על הדברים שאני עושה ומודעת להשפעות? לכל מי שחשב שאני מתכננת לעסוק במאגיה שחורה או לפגוע באנשים - שלא תהיה לכם דאגה - אני רק מנסה לברר בתיאוריה כמה דברים ביני לבין עצמי :)

RainBird

New member
המוסר האישי שלך- הוא שלך. לרוב כוח מגיע עם אחריות. וכמו שנאמר: "בכוח חזק צריך להשתמש ביד קלה." ארדן.

hagakora

New member
מזכיר לי פתגם יפני

"לעניינים כבדים יש להתייחס בקלות" הוסיפו על כך "לעניינים קלים יש להתייחס בכבדות"

ToryMaster

New member
המ

אתמול בדרך חזרה מאילת לתל אביב אמירה [מיםכחולים] השתמשה בהשוואה לסכין רעה או טובה. את יכולה לעשות איתה הכל, נכון? גם לרצוח ולפגוע, אבל גם לחתוך תחבושת או ללחוץ על פצע כדי שתעצר זרימת הדם. זה בגלל שסכין היא כלי, וניתן לעשות בה הכל. גם מאגיה היא כלי. כמו בכל כלי, אם ודעים להשתמש בו, אפשר לעשות בו הכל. אם תא לא חושבת שיש בזה משהו פסול, אבל באמת לא חושבת ככה ולא רק מנסה לשכנע את עצמך שאת חושבת ככה - במוסר האישי שלך זה לא רע. אני בכל מקרה לא מציעה להתעסק עם דברים שמנוגדים לחוק, גם אם זה נראה למישהו מטופש. סתם זיבולי שכל אחר כך.

neophile

New member
המפה היא לא הטריטוריה

"זה בגלל שסכין היא כלי, וניתן לעשות בה הכל. גם מאגיה היא כלי. כמו בכל כלי, אם ודעים להשתמש בו, אפשר לעשות בו הכל" את יכולה להתאבד עם סכין בלי ממש לדעת להשתמש בה אתם שוכחים פרט קטן,המציאות הזאת דואלית the map is not the territory מאגיה שחורה זה מונח שמתייחס לנטיב מסויים , לא לנסיבתיות מוסרית מאג אמיתי יעבור דרך השחור והלבן כדי להתעלות מעליהם כמו השאמאן שיורד לעולם התחתון ושעולה לעולמות העליונים כדי להחזיר לעצמו חלקיקי נשמה רוב מי שמוצא את עצמו מתעסק במאגיה שחורה כפי שאתם מגדירים אותה הוא אחד שמאבד חלקיקי נשמה ולא אוסף אותם מחדש אפשר לדבר על העולמות התחתונים אינסוף אבל רק מי שחווה אותם יכול להבין . מי שלא חווה אותם באיזון אפילו לא ידע שהוא חווה אותם... hell on earth אין צבעים למאגיה אתם טוענים...אתם מדברים על המצב האידאילי כשבן אדם נמצא באיזון אבל בעולם האמיתי הדואלי אנחנו תמיד במצב מסויים , השאלה היא אם אנחנו חכמים ,נבונים ובעלי הידע כדי לאזן כל מצב , ואם לא לפחות להיות מודעים לחוסר יכולתנו ולא להלחם בו (להלחם לשווא) מתי להשקיע אנרגיה ומתי לחסוך באנרגיה ,כדי שיהיה לנו מה להשקיע.

RainBird

New member
אתה קראת את התגובה שלי? זאת שאומרת שנתיב כותבים עם ת' ולא עם ט'?

בונא אתה ממש מפספס את הנקודה

והתגובות שלך, WELL אני היחידה שלא מוצאת את הקשר הישיר לנושא? בכל אופן, מאגיה יכולה להיות שחורה, היא יכולה להיות לבנה. היא יכולה להיות ירוקה, בצבע תכלת, בעלת כתמי נמר, זברה, והדפסים של ירקות. בדיוק בגלל זה, היא נקייה לגמרי, וחסרת צבע לחלוטין. היא יכולה להיות הכל, ובגלל זה היא מאופסת. האדם הוא שמדביק לה את הצבע/כוונה/סרטים כתומים או כחולים.

הלוואי ולא הייתי שבה.

הלוואי והכל היה טוב ושום דבר רע לא היה קורה והיינו פשוט נשארות שם עד היום ושום דבר רע לא היה קורה והכל היה טוב.

RainBird

New member
כשהחיים נותנים לימון- עושים מרנג לימון. זה לא משנה כמה זמן היית שם, כי כשתחושי געגוע הזכרון כמו טיפת קריסטל ברורה יחזור- התכול של הים, תחושת החול על העור, הרוח שמלאה נשמה ופראות... הכל שלך. אם תבחרי בזאת. ואם את צריכה עזרה- אני תמיד פה עבורך. ארדן.

RainBird

New member
תלוי איך מכינים אותו. אם מכינים אותו מגעיל יש לו סתם טעם מזעזע של מסטיק לימון. אם מכינים אותו כמו שצריך זו חוויה אמיתית.

neophile

New member
תקראו בעיון

זאת עובדה ידועה שבשביל שההקסמות שלי יעבדו , אני צריך להתפס בתודעה של הבן אדם בתור אחד שההקסמות שלו עובדות. אנחנו כלי , ביכולתנו לשקף אור ולהטיל צל למאגיה אין צבע , למרות שצבע הוא חלק חשוב מכל אקט מאגי לאנשים מסויימים חשוב הצבע השחור אני לא מבין למה אתם שופטים כלכך בחומרה את השחור. מי אמר שיש עיקרון יותר טוב מאחר? כן זה אפל ואפשר לשקוע בזה , זה לא אומר שאני "רואה את האור" פחות או יותר ממישהו אחר כי כולם קולטים את אותו האור וכולם בוחרים איך לשקף אותו אני יכול עד מחר לדבר על "לראות את האור" ולאף אחד לא יהיה אכפת כי כולם מתייחסים לאור בתור מובן מאליו זה עוד מקרה של חוסר הערכה אנושי קלאסי מלאכי הדין בסך הכל מצביעים על המקומות האלה של חוסר הערכה תראו אל מלאכי הדין הערכה הם עושים עבודה לא קלה תהפכו לכלי של זעמם...זעם אלוהי אני לא יכול להגיד לכם מה תרוויחו ,אתם צריכים לדעת מראש . מה שניסיתי להמחיש היא שמאגיה שחורה היא נטיב שונה מללכת בנטיב של "מאגיה צבעונית" שזה הקונספט של כאוס מג'יק אני באתי מהקונספט הזה...וויתרתי על כל תפיסה קודמת בעניין מגיע שלב שאתם רואים איך הכאוס הוא חלק מהמציאות היום יומים שכל ההתבטאויות של סדר הם למעשה התבטאויות של כאוס , בצורה המוחלטת ביותר ,בלי להפריד יותר את המציאות לאירועים כאוטים ומסודרים. מה שיכול לתת בסיס לזרימה קבועה של רגש המרכיב העיקרי בכל לחש. מבחינתי בשביל להיות מאג צריך להיות גם שחור ולבן ושאר צבעי הקשת לעבור בחושך היא חוויה שגרמה לרבים מאיתנו לאבד חלקיקי נשמה אבל יש לנו מטרה גדולה יותר... אל תדחיקו את הזיכרונות שלכם יש תוכנית אב. קראולי התייחס לחיה החיה היא מעל הנשמה ודבר זה מתבטא כאן בארצי

למעלה